featured

7 Adımda Libidosu Yüksek Ne Demek | Kadın Libidosu Nedir? Erkeklerin Libidosu Neden Yükselir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Libidosu yüksek ne demek? Muhtemelen bu kavramı duydunuz, belki de size söylendi fakat anlayamadınız… Aslında hepimizin bildiği bu söylemi değişik kavram, cinsel dürtülerimizi açıkça gün yüzüne koyuyor. Yabancı kökenli olması sebebiyle libidon, libidosu, libidolu gibi farklı kavramlar şeklinde de yanlış söylenebiliyor. Ancak doğrusu ‘’libido’’ şeklinde yazılıyor ve aynı şekilde okunuyor. Peki libido nedir, libidosu yüksek ne demek? Merak ettiğiniz tüm detaylara yazımızda yer verdik.

Libidosu Yüksek Ne Demek? Libidosu Yüksek Nedir?

Cinselliğin tabu olmadığı ülkeler hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız. Libidosu yüksek ne demek? Bu konuya giriş yapmadan önce libidonun kelime karşılığının ne olduğunun yanıtını verelim. Libido; psikoloji alanında kullanılan bir terim olup, cinsel içgüdülerin tanımı olarak adlandırılabilir. İçgüdü Türkçe’de yaşam enerjisi anlamına gelen bir kavramdır. Yani kısaca libidonun cinsel istek ve arzular olduğu söylenebilir. Tıp dilinde ve Latince’de cinsel isteğe libido adı verilir.

1- Libidonun Yüksek Olması Nasıl Anlaşılır? Libidonun Fazla Yüksek Olması Ne Demek?

Libidonun yüksek olması ne demek? Libidosu yüksek demek cinsel içgüdüleri fazla olan, bu konuda arzuları ve istekleri fazla olan kişiler anlamına gelir. Libido kelimesi ilk kez Psikoloji’nin duayeni olan Freud tarafından kullanılmış ve resmen kullanılmaya başlamıştır.

Libidonun yüksek olup olmadığı insanların cinsellik hakkındaki düşünceleri ve cinselliği hayatının hangi bölümüne koydukları ile kolayca ilişkilendirilebilir. Bir kişi cinselliğin her türlü duygudan üstün olduğunu düşünüyorsa, gün içerisinde sürekli olarak cinsel arzular duyuyor ve yönelimi bu şekildeyse libidosu yüksektir.

2- Libidom Yüksek Ne Demek? Libidosu Yüksek Erkek Davranışları Nelerdir?

Libidom yüksek de demek? Libidon ve libidom kavramları çok birbirine karıştırılıyor. Karşınızdaki kişinin cinsel isteğiniz fazlaysa libidon, sizin cinsel isteğiniz fazlaysa libidom yüksek diyebilirsiniz. Dünyada ve ülkemizde libidosu en yüksek canlılar erkeklerdir. Flörtleşmede, sevgililik, nişanlılık döneminde ya da evlilikte cinsel arzuların ağırlıklı olarak erkekten geldiğini görürsünüz. Bunun en önemli nedeni erkeklerin libidosunun kadınlarınkinden farklı olmasıdır.

3- Erkeklerin Libidosu Neden Yükselir?

Libidosu yüksek ne demek? Erkeklerin libidosu kadınlarınkinden yüksek dedik… Peki erkekleri libidosu neden yükselir? Hem erkek hem de kadınların bazı sistemsel sorunlar neticesinde libidosunda artış gözlenebiliyor. Erkeklerde testosteron, kadınlarda ise östrojen salınımının fazla olması libidonun yüksek olmasına neden olur.

Örneğin kişilerin bir kadın ya da erkek ile yakın temas kurması cinsel isteğinin artış göstermesine neden olur. Yine stres düzeyi düşük olan kişiler, stresli insanlara göre libidosu daha yüksek kişilerdir. Bunun dışında libidoda yaşanan değişimler şunlara bağlıdır;

Yaş,Mental sağlık,Fiziksel sağlık,Hormonal değişiklikler,İlişki durumu,Enerji seviyesi,Sosyal etkileşim,İlaç, alkol veya uyuşturucu kullanımı

Libidosu yüksek ne demek? Erkek ve kadınlarda libidonun yüksek olduğunu kesin ve net bir şekilde söyleyebilmek oldukça zordur. Çünkü cinsel istek kişilere göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle bunun fazlalığı ya da azlığı konusunda yorum yapabilmek oldukça güçtür. Bu doğrultuda tıp verilerinden yararlanarak, kişinin libidosunun düşük ya da az olması hakkında yorum yapılabilir.

Erkeklerde libidonun en yüksek olduğu yaşlar 20 ila 25 yaş aralığıdır. Bu yaş aralığı sonrasında libidoda düşüş yaşansa da ereksiyon ve orgazm özelliği 70 yaşa kadar sorunsuz bir şekilde devam edebilir.

4- Kadın Libidosu Nedir? Kadınlarda Libidonun En Yüksek Olduğu Yaşlar Ne Zaman?

Libidosu yüksek ne demek? Kadın libidosu, kadınların cinsel istek ve arzularının fazla olması şeklinde tanımlanabilmektedir. Kadınlarda libido yüksekliği, erkeklere nazaran daha azdır. Stres yönetimi ve stres düzeyi konusunda daha çok sıkıntıları bulunan kadınların libidosunun daha az olduğu bilinen bir gerçektir.

Kadınlarda östrojen hormonunun salınımının artması ile birlikte libidosunda belirgin bir artış yaşandığı gözlenebilecektir. Kadınlarda libidonun en yüksek olduğu yaşlar, 25-35 aralığındadır. 35-45 yaş aralığında libido genellikle sabit kalır. Kadınlar 60 yaşına kadar orgazm olabilme kabiliyetini koruyabilir. Kadınlar özellikle regl ve yumurtlama dönemlerinde libidolarının çok yüksek olduğunu fark edebileceklerdir.

5- Libidosu Yüksek Ne Demek? Libidonun Aşırı Yüksek Olmasının Zararları Nelerdir?

Libidosu yüksek ne demek konusu hakkında kapsamlı bilgiler verdikten sonra libido yüksekliğinin neden olduğu zararlardan da bahsetmek gerekecektir. Kadınlarda veya erkeklerde her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi, libido fazlası da olumsuz etkiler yaratabilir. Libidonun aşırı yüksek olmasının zararları şunlardır;

İş, sosyal yaşantı, uyku düzeni ve sağlıkta bozulmalara yol açabilir.Akıl sağlığı düşünme süreçlerine bağlı olarak bozulabilir.Kişi cinsel aktiviteyi ne kadar artırırsa, doyum noktası süresi o kadar gerileyecektir.Sık gerçekleşen cinsel aktivite ilişkinin kalitesini olumsuz etkiler.Cinsel isteğin fazla olması riskli ilişki ve seks arayışının ortaya çıkmasına neden olabilir.

6- Libido Nasıl Azaltılır?

Libidosu yüksek ne demek? Gelelim libido nasıl azaltılır konusuna… Cinsel içgüdülerinin fazla olduğunu düşünen ve bunu bir tehlike olarak gören bireyler libidosunu azaltmak isteyebilir. Bu durumda libidoyu azaltabilmek için yapılabilecek belli başlı şeyler bulunmaktadır. Bunlar ise şu şekildedir;

Cinsel düşüncelere kapıldığınızda kendi dikkatinizi başka yöne çekmeye çalışın, düşünmeyin.Psikologların terapilerine katılarak neler yapabileceğiniz hakkında fikir sahibi olun.İlişkinize zaman vererek, öncelikle birbirinizi tanıyın. Özellikle ilk dönemler yakın temastan kaçının. İlişkiniz bir ritüele bindiğinde, libidonuzun daha az olacağını göreceksiniz.Bu durumlar fayda göstermediğinde, ilaçlara başlayabilirsiniz. Özellikle bir psikiyatriste başvurarak antidepresan talebinde bulunabilirsiniz. Çünkü bazı antideprasanlar, libidoyu önemli ölçüde düşürebilmektedir.

7- Bonus: Libidosuz Ne Demek? Libidoyu Nasıl Arttırılır, Neler Arttırır?

Libidosu yüksek ne demek kadar libidosuz ne demek sorusu da en çok aranılan konular arasında. Libidosuz demek, kişinin cinsel isteğinin normalden az veya hiç olmaması demektir. İlişki uzmanları cinsel partnerlerin haftada en az 2 defa cinsel ilişki yaşamasını vurgular. Ay bazında ise bu rakam 8 ila 9 aralığında değişir. Cinsel ilişki sıklığı için bu yazıya göz atabilirsiniz. 

Bu rakamın altında kalan bireyler libidosunun normal olduğunu vurgulasa da, tıpta bu kişiler libidosu düşük olarak adlandırılır. Peki libidoyu nasıl arttırılır, neler arttırmak için kullanılabilir? Libidoyu arttırabilmek için yapılması gerekenler şunlardır;

Erkeklerin ağırlık antrenmanları ve kardiyo çalışmaları testosteron salınımını arttıracak ve libido yükselecektir. Haftada en az 3-4 kez bu sporlara ağırlık verilmelidir.Stresi hayatınızdan çıkartmanız libidoyu nasıl arttırılır sorusunun bir diğer yanıtı niteliğindedir.Kalitesiz uyku, madde bağımlılığı ve alkol alımı libidoyu düşüren diğer ayrıntılar arasındadır. Libidosunu arttırmak isteyen kişiler bu ürünlerin kullanımını sınırlandırmalıdır.Kullanılan ilaçların yan etkileri araştırmalı ve cinsel isteği azalttığı yönünde bir veri ile karşılaşılması halinde doktora başvurulmalıdır.Psikolojik sorunları olan bireylerde libido düşüklüğü yaşanacağı için mental sağlık açısından tedavi görmesi sağlanmalıdır.Kereviz, çikolata, kabak çekirdeği, fındık, kaju, fıstık, istiridye gibi besinler östrojen ve testosteron salınımını arttırır. Günlük beslenmede bu ürünlere yer verilmelidir.Elma suyu, tarçın, kimyon, kahve karanfil afrodizyak etkisi sağlayan besinlerdir. Özellikle kahvenin libidoyu yükselttiği bilinmektedir. Hindistan’da cinsel işlev bozukluklarında kahve ile tedavi etmeye başvurulmaktadır. Afrodizyak etkili besinler mutlaka her gün tüketilmelidir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!