8 Adımda Logo Tasarımı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler | Logo Tasarımı Nasıl Yapılır?

8 Adımda Logo Tasarımı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler | Logo Tasarımı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Logo tasarımı yaparken ya da yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Logo tasarımı nasıl yapılır? Online logo tasarım avantajları nelerdir?

Logo tasarımı, bir kurum ya da kuruluşu temsil ettiği için oldukça önemlidir ve bu nedenle profesyonellerden yardım almakta fayda var. Markanın görünür olmasını sağlayan, reklam ve pazarlama faaliyetlerinde kullanılan logo, dijital ve basılı alanlarda sıklıkla yer alır. Peki, logo tasarımı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Farklı renk, şekil ve yazı karakterleri kullanılarak hazırlanan logo tasarımı nasıl yapılır? Kurum, kuruluş ve markanın kurumsal kimliğini yansıtan ve hedef kitlelerin zihnine yerleşen logolar, online logo tasarım programlarıyla yapılabilir mi? En iyi logo tasarımları için bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte, etkili ve profesyonel logo tasarımı hakkında bilinmesi gerekenler…

Logo Tasarımı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurum, kuruluş ve markaların hedef kitlelere hitap eden ve görünür olan yüzlerinden bir tanesi logodur. Dolayısı ile logo tasarım yaparken/yaptırırken dikkat edilmesi gereken pek çok unsur vardır. İşte, marka imajını yansıtacak logo tasarımı için dikkat edilmesi gerekenler…

8 Adımda Logo Tasarımı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1- Logo Türünü Kararlaştırın

Logo tasarım çalışmaları yalnızca sembollerden yapılabildiği gibi sadece markanın adıyla yazı olarak yapılabilir ya da hem yazı hem sembol şeklinde oluşturulabilir. Dolayısı ile ilk olarak hangi logo türünün tercih edildiği belirlenmelidir.

Logo türüne kesin olarak karar vermek hem profesyonel logo tasarım hizmeti alacağınız kişi ya da kurumların işini kolaylaştırır hem de kendiniz online logo tasarım yapacaksanız tek bir stiline odaklanarak en iyi sonuca ulaşmanıza etki eder.

2- Marka ve Kurum İmajını İyi Yansıtın

Logo tasarımı nasıl yapılır sorusunun dikkat edilmesi gereken ilk noktası; logonun markayı en şekilde yansıtmasıdır. İster kendiniz online logo tasarım yaptırın, isterseniz de profesyonellerden yardım alın ancak logonun, kurum kimliğini en iyi şekilde yansıtacağına emin olun.

Bunun için öncelikle marka kimliği, vizyon ve misyonlar açıkça ortaya konmalıdır. Daha sonra da logo tasarım aşamasında bu değerler üzerine inşa gerçekleştirilmelidir. Logoda kullanılacak yazı stilinden kullanılacak renklere, sembollere kadar tüm unsurlar marka ile iç içe geçebilmelidir.

8 Adımda Logo Tasarımı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

3- Özgün Olun

Logo tasarım konusunda en önemli noktalardan biri hiç kuşkusuz özgünlüktür. Logo, markalaşmakta olan bir şirketin görünür yüzüdür. Bu sebeple logonun özgün olması gerekir. Başka bir markanın logosuna benzeyen ya da o logoyu andıran görseller, hedef kitlelerin olumsuz bir imaj algılamasına neden olur.

Bu sebeple logo tasarımı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, dikkat etmeniz gerekenler arasında özgün olmak da yer alıyor. Online logo tasarım yaparken de yaptırırken de başka logolardan esinlenmek normaldir ancak onları taklit etmek tamamen marka imajına zarar verir.

4- Renklerin Diline Önem Verin

Logo tasarım aşamasında kullanılacak renklerin de önemi büyüktür. İlk olarak renkler, birbiri ile uyumlu olmalıdır ve genel görüşe göre logoda maksimum üç farklı renk bulunmalıdır. Aksi takdirde logo oldukça karmaşık görünecektir.

Ayrıca logodaki renkler, markanın imajını yansıtmakta etkilidir. Bilindiği üzere renklerin de dili vardır ve logoda renk kullanımı aşamasında hangi rengin neyi temsil ettiği, çağrıştırdığı dikkate alınmalıdır. Eğer profesyonel ve en iyi logo tasarımı nasıl yapılır diye araştırıyorsanız, renklerin anlamları üzerinde özel bir inceleme yapmalısınız.

8 Adımda Logo Tasarımı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

5- Okunaklı Yazı Stili Kullanın

Eğer logoda sadece metin olacaksa ya da sembolle birlikte metin yer alacaksa, kullanılacak yazı stilinin de önemi büyüktür. Hedef kitle üzerinde olumlu bir imaj bırakmak için ve kolay algılanabilir olmak için logo tasarımda okunaklı yazı stili tercih edilmelidir.

Okunaklı olmayan yazı stilleri, hedef kitlenin logoyu algılamasında karmaşıklığa neden olur. Bu nedenle basılı mecralarda ve dijital mecralarda görünür olmak için okunurluğu kolay, algılaması basit yazı stilleri tercih edilmelidir.

6- En İyi Logo Tasarımı için Sadelikten Yana Olun

Logo, markayı ve marka imajını en iyi şekilde yansıtmalıdır ancak tüm detaylar logo üzerinde yer almamalıdır. Çünkü bu karmaşaya neden olur ve anlaşılırlığı olumsuz yönde etkiler. Bu sebeple online logo tasarım yaparken sadelikten yana olunmalıdır.

Günümüzde logo tasarım trendi sadelik üzerinedir ve genellikle minimalist logolar daha çok beğenilmektedir. Eğer siz de en iyi ve profesyonel online logo tasarım yaptırmak istiyorsanız, bu konuda uzman kişilerden destek alabilirsiniz.

8 Adımda Logo Tasarımı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

7- Karmaşadan Uzak Durun

En iyi logo; marka imajını en iyi şekilde yansıtan basit, sade ve anlaşılır logolardır. Bu nedenle de çoğu marka, sadece marka adının yer aldığı logoları tercih eder. Çünkü logodaki karmaşıklık markanın ayırt edici ve anlaşılır olmasına engel olur.

Dolayısı ile online logo tasarım yapılırken çok fazla renk kullanılmamalı, karmaşık yazı fontları tercih edilmemeli ve markanın özelliklerinin hepsi logoya eklenmeye çalışılmamalıdır.

8- Logonuzu Siyah ve Beyaz Fontlarla da Tasarlatın

Logo, reklam ve pazarlama faaliyetlerinde kullanılan en önemli unsurdur. Bu nedenle logonun hem siyah hem de beyaz fontlarla da tasarlatılması oldukça iyi olacaktır. Örneğin; pazarlama ve reklam faaliyetleri arasında basılı materyallerden de faydalanılır ve bunlardan biri antentli kağıtlardır.

Hem kurum içi hem de kurum dışı halkla ilişkiler çalışmaları kapsamında markanın logosu basılı ajandalar, antentli kağıtlar, not defterleri, kalemler kullanılabilir. Promosyon olarak da kullanılabilecek bu materyallerin hepsine uyum sağlaması açısından logonun siyah ve beyaz fontlarla da tasarlanabilir olması gereklidir.

8 Adımda Logo Tasarımı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Profesyonel Logo Tasarımı Nasıl Yapılır ?

Profesyonel logo tasarım için profesyonel kişilerden ve ajanslardan hizmet alınmalıdır. Logo tasarım konusunda profesyonel olan kişiler genellikle sektörü yakından takip etmekte, yeniliklere kolay adapte olmakta ve trendleri kolaylıkla uygulayabilmekte ve sektöre göre hedef kitle tercihleri hakkında fikir sahibi olmaktadır.

Bu sebeple ücretsiz logo tasarım programı kullanarak kendiniz bir logo oluşturmak yerine çok daha iyi sonuçlar elde etmek için profesyonel destek almalısınız.

Online Logo Tasarım Programı ile En iyi Dijital Logo Tasarımı Yapılabilir mi?

Günümüzde ücretsiz logo tasarım yapılabilecek pek çok ücretsiz logo tasarım araçları vardır. Bu ücretsiz logo tasarım araçları ile profesyonel sonuçlar elde etmek pek mümkün değildir. Çünkü bu araçlarda belirli sayıda yazı fontu ve görsel şablonu vardır.

Kısacası; ücretsiz logo tasarım programı kullanarak oluşturulacak logolar çok büyük bir ihtimalle özgün ve yaratıcı olmayacaktır. Bu sebeple en iyi logo tasarım için yaratıcı ve profesyonel isimlerden hizmet almak tercih edilmelidir.

8 Adımda Logo Tasarımı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Logo Tasarım Ücreti Ne Kadar? Ucuz Logo Tasarımı Nasıl Yapılır?

Logo tasarım ücreti değişkendir. Hizmetin alınacağı ajansın ya da profesyonel isimlerin fiyat politikası farklıdır. Ancak reklam ajansı gibi logo tasarım hizmeti veren ajansların logo tasarım ücreti, online logo tasarım hizmeti veren kişilerin ücretinden fazladır. Dolayısı ile ucuz logo tasarım yaptırmak istiyorsanız ajanslardan hizmet almayı tercih etmeyebilirsiniz.

Eğer en ucuz logo tasarımı nasıl yapılır merak ediyorsanız, uygun fiyata profesyonel online logo tasarım hizmeti almak istiyorsanız ve marka imajınızı en iyi şekilde hedef kitleye yansıtacak logoyu oluşturmak istiyorsanız buraya tıklayarak ucuz logo tasarım ücreti incelemesi yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!