featured

9 Adımda Ezgi Mola Kimdir | Ezgi Mola Sevgilisi Kimdir | Ezgi Mola Dizileri ve Filmleri Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde Masumlar Apartmanı Safiye karakteri ile Türk dizi dünyasında büyük bir yankı uyandıran Ezgi Mola kimdir ? Sosyal medyayı çok aktif kullanan, birçok yardım kampanyasında adı geçen güzel oyuncu Ezgi Mola, magazin dünyasında sık konuşulan isimlerden biridir. Enis Arıkan Ezgi Mola dostluğu zaman zaman aşk dedikodularına dönüşse de ile bu güzel ikili birçok programın neşe kaynağı olmuştur. İşte, Türk dizi ve sinema dünyasının parlayan yıldızı ve başarılarla dolu hayatı. 

Masumlar Apartmanı Safiye Ezgi Mola Kimdir ? 

Bugünlerde Masumlar Apartmanı dizisi oyuncuları arasında yıldızı en çok parlayan isim olan Mola, Türk dizi ve sinema dünyası için önemli bir yer edinmiş durumdadır. Daha önce komedi türü ağırlıklı projelerde gördüğümüz bu güzel kadın son aylarda karşımıza Masumlar Apartmanı Safiye karakteri ile geliyor. İşte, güzel oyuncunun dikkat çeken hayatı ve içerisinde bulunduğu projeler. 

1 – Ezgi Mola Kimdir?

Güzel oyuncunun asıl adı Mercan Ezgi Mola ‘dır. Mola, tiyatro, sinema ve televizyon oyunculuğu yapmaktadır. O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programı ile de seyircileri ile buluşan güzel oyuncu tam bir şov kadını olduğunu sahne performansı ile gösterdi. Güzel oyuncu, Hırsız Polis dizisi ile kitlelerce tanınmaya başladı. Adım adım tırnakları ile tırmandığı başarı merdivenlerinde genç oyunculara güzel bir örnek teşkil eden Mola, Türk dizisinin gördüğü büyük oyuncular ile rol alma şansı yakaladı. 

2 – Ezgi Mola Kaç Yaşında?

Sadri Alışık Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü de kazanan, güzelliği ve sempatikliği ile dikkatleri çeken Mola hakkında en çok merak edilen sorulardan biri de Ezgi Mola kaç yaşında sorusudur. Güzel oyuncunun yaşını 26-27 diye tahmin edebilirsiniz fakat Mola, günümüz itibariyle 37 yaşındadır.

3 – Masumlar Apartmanı Safiye Rolüne Can Veren Oyuncu Nerelidir?

Ezgi Mola’nın baba tarafı aslen Malatyalıdır.  Aydoğan Temel ‘ den eğitim alan güzel oyuncu İstanbul’da doğmuştur. 

4 – Ezgi Mola’nın Boyu

Arkadaşım Hoşgeldin, Alice Müzikali ve Çürük Elma ile de tanınan güzel oyuncu Ezgi Mola’nın boyu ve kilosu birbirine uygundur. Güzel fiziğe sahip olan oyuncunun boyu 163 cm’dir. Kilosu ile 58’dir.

5 – Ezgi Mola Sevgilisi Kimdir?

Güzel oyuncunun aşk hayatı de ara ara gündeme geliyor. Ezgi Mola uzun zamandır birlikte olduğu sevgilisi Mustafa Aksakallı ile 2020’de nikah masasına oturma kararı almıştı. Karantina günlerini de birlikte geçiren Ezgi Mola sevgilisi ile geçtiğimiz günlerde alışveriş turunda görüntülenmişti.

Ezgi Mola Mustafa Aksakallı İlişkisi Ne Durumda? 

YouTube video

Bu güne kadar genç oyuncunun sevgilisi hakkında da birçok soru sorulmuştur. Bunlardan biri de Mustafa Aksakallı‘nın yaşı kaç sorusu oldu. Kerimcan Durmaz’ın yakın arkadaşlarından biri olan iş adam Aksakallı’nın yaşı bilinmiyor.

Ezgi Mola Enis Arıkan Sevgili mi?

YouTube video

Sosyal medyada en çok güldüren isimlerden biri olan Enis Arıkan‘ın, Ezgi Mola ile olan büyük dostluğu çok sevilen arkadaşlıklardan biri olmuştur. Hatta Yakınlıklarından dolayı sosyal medyada sevgililer mi dedikodusuna Mola, Enis’i sevmeyecek biri ile evlenmem diyerek nokta koydu. Mola katıldığı bir programda “Bizi Enis ile yakıştırıyorlar, çok gülüyoruz o benim sevgilimden öte canım” diye bir açıklamada bulundu.

6 – Eğitim Hayatı

Başarılı oyuncu henüz 18 yaşına girmeden genç yaşta atıldığı sektöre Karate Can dizisi ile 2000 yılında başlangıç yaptı. Ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde 4 yıl eğitim aldı.

7 – Ezgi Mola Filmleri

Güzel oyuncu sinema dünyasında da birçok işe imza attı. Filmlerin yanında TV Şovları ve reklam filmlerinde de rol alan başarılı oyuncunun son filmi 2019 yılında Organize İşler 2: Sazan Sarmalı oldu.

a – Organize İşler Sazan Sarmalı (2019)

YouTube video

Geçtiğimiz yılın en çok izlenen filmlerinden biri olan Organize İşler Sazan Sarmalı, Ezgi Mola filmleri arasında gişe rekorları kıran yapımlardan biridir. Yılmaz Erdoğan ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi isimlerle birlikte oynadığı bu eğlenceli yapımda Ezgi, bir organize işler çetesinin liderinin sevgilisi rolündedir. Filmin ilk sahnelerinden sonuna kadar kendisine hayran bırakan Mola, hayranlarına çok eğlenceli bir film keyfi yaşatmaktadır. 

b – Organize İşler (2005)

YouTube video
Ezgi Mola’nın ilk oynadığı film Organize İşler başarılı yönetmen Yılmaz Erdoğan tarafından 2005 yılında yapılmıştır. Filmde Berrak rolü ile karşımıza çıkan Mola, ilk başarılı rolünü gerçekleştirmişti. İstanbul’da bir dolandırıcılık çetesinin macerasını anlatan komedi filmi izleyiciler tarafından çok sevilmişti.

c – Hayatımın Kadınısın (2006)

https://www.youtube.com/watch?v=qkhKEATQjdgYönetmenliğini Uğur Yücel’in yaptığı duygusal film Hayatımın Kadınısın 2006 yılında çıkışını yapmıştır. Ezgi Mola bu aşk filminde Ahu rolü ile ekranlara çıkmıştır.

d – Veda (2010)

YouTube video
Bir Zülfü Livaneli yapımı olan Veda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün son zamanlarını anlatmaktadır. Mola ise bu büyük yapımda Latife Hanım’ı canlandırmıştır. Atatürk’ün hayatından özel kesitlerin anlatıldığı film izleyiciler tarafından çok ilgi çekmiştir.

e – Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (2011)

YouTube video
Celal Tan (Selçuk Yöntem) ve ailesinin hikayesini anlatan film Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi bir kara komedi yapımıdır. Bir taşrada yaşayan saygın bir anayasa profesörünün hikayesinin anlatıldığı filmde Ezgi Mola bir coğrafya öğretmeni olan Julide’yi canlandırmıştır.

f – Dedemin İnsanları (2011)

https://www.youtube.com/watch?v=Bi-wvZgx8jkİzleyiciler tarafından çok beğenilen bir Çağan Irmak yapımı Dedemin İnsanları‘nda ünlü oyuncunun rol aldığı filmlerden biridir. Çağan Irmak’ın çocukluğunu konu alan filmde Mola, Fatma karakterinde karşımıza çıkmıştır.

g – Pazarları Hiç Sevmem (2012)

YouTube video
Dram türünde 2012 yılında çıkışını yapan Pazarları Hiç Sevmem filmi ismi sebebi ile çıkmadan dikkatleri çekmişti. Ege bölgesinde çekilen filmin konusu ise babası vefat etmeden önce onun son arzusunu yerine getirmen isteyen gencin yaşam öyküsüdür. Ezgi Mola bu dizide Ayşe karakteri ile başrolleri destekliyor.

h – Celal ile Ceren (2013)

YouTube video
Ünlü komedyen Şahan Gökbakar senaristliğinde yapılan Celal ile Ceren komedi türünde 2013 yılında gösterime girmişti. Filmde başrolde olan güzel oyuncu, Ceren karakteri ile Celal’in evlenme teklifi bekleyen sevgilisi olmuştu. Film seyirciden istenen yorumları alamadı ve IMDb puanında en alt sıralarda yer aldı.

i – Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013)

YouTube video
Siyah beyaz çekimi ile izleyicide merak uyandıran Sen Aydınlatırsın Geceyi fantastik ve absürt öğelerde dikkat çeken filmlerden biri olmuştur. Birçok ödül alan filmin kadrosunda Ali Atay, Demet Evgar gibi başarılı isimler de yer almıştır. Başarılı oyuncu Ezgi ise bu başarılı filmde Çiğdem karakteri ile filme katkıda bulunmuştur.

j – Soğuk (2013)

YouTube video

Kışın meşhur soğuğunu yaşayan Kars’ta geçen bir hikâyeyi anlatan Soğuk filmi dram türünde izleyenleri de buz gibi üşüten bir filmdir. Evli olan bir adamın arkadaşlarıyla pavyona gittiği bir gün hayatının değişmesiyle başlamıştır hikâye. Masumlar Apartmanı ‘nın Safiye’si bu filmde pavyonda çalışan 3 kız kardeşten biri olan Boncuk rolünde görev almıştır.

k – Patron Mutlu Son İstiyor (2013)

YouTube video
Ezgi Mola’nın başrolde oynadığı filmlerden biri de Patron Mutlu Son İstiyor filmidir. Tolga Çevik ile başrolünü üstlendiği romantik komedi izleyiciler tarafından çok beğenildi. Filmde Mola, otel işletmecisinin kızı Ezgi’yi canlandırır ve Ürgüp’e gelen bir yazarın ona âşık olması ile macera başlar.

l – Kocan Kadar Konuş (2015)

YouTube video
Ezgi Mola’nın en çok adını duyurduğu film Kocan Kadar Konuş olmuştur. Romantik komedi türündeki bu filmde Murat Yıldırım ile başrolde oynamıştır. Seyirci Efsun karakterini oldukça beğenmişti.

m –  Kocan Kadar Konuş: Diriliş (2016)

YouTube video
İlk filmin çok beğenilmesinin ardından ikinci film Kocan Kadar Konuş Diriliş geldi. Yine Efsun karakteri ile evleri şenlendiren Ezgi Mola, bu filmde muradına erdi gibi görünüyor. Filmde Ezgi Mola’nın yakın arkadaşı Enis Arıkan da rol almıştı.

n – Maide’nin Altın Günü (2017)

YouTube video
Romantik Komedi ile geleneği sürdüren güzel oyuncu Maide ’ nin Altın Günü filmi ile de yine bir başrole imzasını atıyor. Maide karakterini canlandıran Mola, titiz, marifetli, en havalı altın günlerinin ev sahibi olarak kadınları çok güldürüyor.

o – Aydede (2018)

https://www.youtube.com/watch?v=jfLCkXQt0EUKomedi filmlerine alıştığımız Ezgi Mola’yı bu sefer bir dram filminde görüyoruz. Aydede filmi Ay’a gittiğini zannettiği dedesinin yanına gitmek isteyen çocuğun hikayesini anlatıyor. Başrolde oynayan güzel oyuncu küçük çocuğun annesi Rabia karakterine hayat vermiştir.

ö – Organize İşler 2: Sazan Sarmalı (2019)

YouTube video
Organize İşler’in devamı olan Organize İşler 2 Sazan Sarmalı yine Yılmaz Erdoğan ve oyuncu kadrosu tarafından 2019 yılında çıkışını yapmıştır. Ezgi Mola’nın bu filmdeki rolü ise Lerzan Berrak olmuştur.

8 – Ezgi Mola Dizileri

Onlarca sinema filminde yer alan Ezgi Mola dizileri ile de büyük ilgi topluyor. Güzel oyuncunun en sevilen dizileri ve konuları sizi etkisi altına alacak. Hatta dizilerini ilk bölümden izlemenizi şiddetle öneririz. 

a – Masumlar Apartmanı (2020)

YouTube video

Türkiye’nin büyük bir ilgi ile izlediği Masumlar Apartmanı bir roman uyarlaması dizidir. Gülseren Budayıcıoğlu kitapları arasındaki Madalyonun İçi kitabından uyarlanan dizi Ezgi Mola dizileri arasında şüphesiz ki en unutulmazı olmayı başarıyor. Safiye karakteri ile histerik bir şekilde temizlik bağımlısı bir kadının kardeşlerine sahip çıkışı ve hatta bazen onları esir alışı anlatılırken, dizinin başrollerinde Birkan Sokullu ve Farah Zeynep Abdullah yer alıyor. 

b – Karate Can (2000)

Ezgi Mola oynadığı diziler arasındaki ilk yapım olan Karate Can ile ilk televizyon deneyimini yaşayan güzel oyuncu bu dizide Cüneyt Arkın ile oynama fırsatı buldu. İlk dizi deneyimini yaşadığı bu yapımda, deprem nedeni ile evlerini bırakıp İstanbul’a taşınan bir aile ile kabadayının yollarının kesilmesini konu almıştır. Güzel oyuncu sektördeki ilk deneyimini bu dizi ile kazanmıştır.

c – Unutma Beni (2002)

Kolay Gelsin gibi bir dizi ile de akıllarda kalan başarılı oyuncu, 1702 bölüm süren günlük dizi Unutma Beni ‘de Seda karakterini canlandırmıştır. Aile ve dram türünde çıkan bu dizide güzel oyuncumuz, henüz küçük rollerde yer alıyordu.

d – Sultan Makamı (2003)

İstanbul’un bir mahallesinde geçen Sultan Makamı mahallede yaşayanların ilişkisini, gelecek umutlarını ve aşklarını konu olarak işlemiştir. 26. Bölümde son bulan dizi izlenmesine rağmen senaristin devam etmek istememesi üzerine finalini yaptı.

e – Sevinçli Haller (2004)

Yine bir aile dizisinde yer alan genç oyuncunun dizi tecrübeleri giderek artmaktaydı. Sevinçli Haller Tolga Çevik, Demet Akbağ gibi usta oyuncuların bulunduğu sevilen bir dizi olmuştur.

f – Senden Başka (2007)

Atv ekranlarında izlediğimiz Senden Başka dizisi Elif, Orhan ve Rüya arasındaki aşk üçgenini konu almıştır. Ezgi Mola’nın dizideki rolü ise Elif’in yakın arkadaşı olan Hayriye karakteridir.

g – Canım Ailem (2008-2010)

Bir aile dizisi olan Canım Ailem Karayip açıklarında Cruise gemisinde başlar. Ezgi Mola dizide İlker Aksum’un eşi Feride rolünü canlandırmaktadır. 63 bölüm süren dizi 2010 yılında ekranlara veda etmiştir.

h – Bir Ömür Yetmez (2011)

Mert Fırat ile rol arkadaşlığı yaptığı Bir Ömür Yetmez dizisi iki gencin imkânsız görünen aşkını konu olarak işlemiştir. Güzel oyuncunun dizideki rolü ise zengin kadın ve başrol oyuncusu Ali’ye aşık Hazal olmuştur.

i – Kötü Yol (2012)

Orhan Kemal’in Kötü Yol romanından uyarlanan dizide kavuşamayan aşıkların hikayesi anlatılmaktadır. Güzel oyuncu, Kenan’ın nişanlısı Leman rolünü canlandırmıştır. Beklenen tepkileri alamayan dizi 13. Bölüm sonunda final yapmıştır.

j – Jet Sosyete (2020)

Sevilen dizi Jet Sosyete arada farklı isimleri konuk oyuncu olarak misafir ediyordu. Güzel oyuncu ve yakın arkadaşı Enis Arıkan’ın rol adlığı Jet Sosyete’ye 2020 yılında konuk oyuncu olarak katılmıştı. 

9 – Ezgi Mola’nın Reklam Filmleri

Başarılı oyuncu birçok dizi ve filmin yanında reklam filmlerinin de sevilen yüzü olmuştur. İşte Ezgi Mola’nın reklam filmleri ve o eğlenceli anları izleyebileceğin videolar. 

a – Boyner – 2015

YouTube video

b – İpana – 2015

YouTube video

c – Defacto – 2013

YouTube video

d – Patos – 2013

YouTube video

e – Oriflame – 2015

YouTube video

f – Eti Browni 2019

YouTube video

g – Avon 2020

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!