BIST 100
12.265,98 0,43%
DOLAR
49,3088 0,10%
EURO
55,2492 -0,20%
GRAM ALTIN
6.644,78 1,51%
BITCOIN
83.121,00 0,18%
FAİZ
39,59 -0,40%
GÜMÜŞ GRAM
96,37 2,79%
GBP/TRY
65,3129 -0,08%
EUR/USD
1,1200 -0,10%
BRENT PETROL
102,90 0,30%
ÇEYREK ALTIN
10.864,21 1,51%
İstanbul Açık
İstanbul hava durumu
27 °

ABD’li Bilim İnsanları Sivrisinek Tükürüğünden Koronavirüse Karşı Aşı Geliştirdi!

ABD’li Bilim İnsanları Sivrisinek Tükürüğünden Koronavirüse Karşı Aşı Geliştirdi!

ABD’li araştırmacılar sivrisineğin tükürüğünde bulunan bir proteinden koronavirüs ve diğer salgın hastalıklara karşı iyi geleceğini düşündükleri aşı geliştirdiler!

Çalışmalar 5 Yıl Önce Başladı!

Sivrisineğin tükürüğünden salgın hastalıklar için aşı geliştirme çalışmaları yaklaşık 5 yıl önce NIAID’ de ( ABD Ulusal Alerji Salgın Hastalık Enstitüsü) başlamıştı. Bu çalışmalar meyvesini verdi ve kesin sonuç elde edildiği taktirde koronavirüs, sıtma, sarı humma, batı nil humması vb. salgın ve ateşli hastalıkların büyük bir ölçüde tedavi edileceği açıklandı.

Aşı üretim projesinin başında bulunan ve bilim insanı olan Jessica Manning “araştırmalarımız da daha gelişmiş yöntemler kullanmamız gerekiyor. Eğer başarırsak bu aşılar tüm dünya için harika ve bulunmaz bir nimet olacak” dedi.

Salgın ve ateşli hastalıkların tüm dünya için oldukça tehlikeli ve öldürücü olduğunu vurgulayan Manning,

"Bu çok büyük bir çalışma. Sivrisinekler muhtemelen dünyadaki en ölümcül yaratıklar. Şu anda sıtma sivrisineği (Anofel) bazlı aşımızın güvenli olduğunu kanıtladık. Üzerinde çalıştığımız aşı vücuttaki antikor üretimini artırdı ve organizmayı koruyan bağışıklık yanıtını güçlendirdi."

Diye de ekledi.

Şimdi tüm dünya ABD’li bilim insanlarından gelecek açıklamayı bekliyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?