featured

Abdurrahman Dilipak’ın Kızı Gündem Oldu | Fatıma Zehra Dilipak Kimdir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatıma Zehra Dilipak, yakın zamanda ülke gündemine gelen isimler arasında yer almıştı. Sosyal medyada bir kişi Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’ın kızı Fatıma Zehra Dilipak’ın Viyana Katolik İlahiyat Akademisi’nde okuduğunu iddia etmişti.

İddialara göre Fatıma Zehra Dilipak‘ın mesleği Oksidantalist yani “Katolik Teoloğu” idi. Türkiye’de muhafazakar çevrelerce takip edilen gazeteci ve yazar Abdurrahman Dilipak’ın kızının mesleği ile ilgili bu konu gündeme gelmiş ve oldukça ilgi çekmişti. Peki, Abdurrahman Dilipak’ın kızı katolik Teoloğu mu? Fatıma Zehra Dilipak açıkladı…

Abdurrahman Dilipak Kızı Fatıma Zehra Dilipak Açıklama Yaptı

Abdurrahman Dilipak kızı Fatıma Zehra Dilipak okuduğu okul ve mesleği ile gündeme gelince sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Tek Tanrı’ya inanan bir başka bir dinin ayrıntılarının öğrenilmesinin kötü bir şey olmadığına vurgu yapan Abdurrahman Dilipak kızı Fatıma Dilipak, sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna yaptığı açıklamada:

“Sosyal medya böyle bir şey… Bilginiz olsun diye diyorum Viyana’da İslam Akademisi ile Katolik İlahiyatı bir okuyacaktım. Oksidentalist olma niyetim vardı ama prosedürlere takıldım okuyamadım.Bu neden bu kadar korkunç? Aynı dünyada yaşadığımız, tek tanrıya inanan başka bir dinin ayrıntılarını öğrenmek kötü mü? Katolik mi yapar beni… Birbirimizi tanımadığımız için olmuyor mu bunlar… İnanın bu haberden elde edilmek istenen fikir tüylerimi diken diken ediyor…Babam da biz de şeffaf insanlarız kolay ulaşılabiliriz ama kimse gelip bana sormuyor ne garip! Aslında din bir yana insan olma safında birleşsek. Sevmek şart değil saygıyı öğrenebilsek. Hüküm sahibi olmakta acele etmesek… Belki birgün.”

dedi…

Fatıma Zehra Dilipak Kimdir

Viyana İslam Akademisi’nde Katolik İlahiyatı okuma isteği olduğunu ancak prosedürler nedeniyle okuyamadığını ifade eden Fatıma Zehra Dilipak evlidir ve şu anki soyadı; Fatıma Zehra Dilipak Güler’dir.

Fatıma Zehra Dilipak Instagram

Abdurrahman Dilipak kızı Fatıma Dilipak Güler aktif bir Instagram kullanıcısıdır. Fatıma Zehra Dilipak instagram hesabı ise ‘’_maderna’’ olarak bilinmektedir. Ailesi, eşi ve yaşantısıyla ilgili paylaşımlar yapan Zehra Dilipak zaman zaman canlı yayın açarak söyleşiler de gerçekleştirmektedir.

Aynı zamanda Fatıma Zehra Dilipak Youtube kanalı da bulunmaktadır. Abdurrahman Dilipak’ın kızı Fatıma, babası ile de din içerikli programlar yapmıştır.

Abdurrahman Dilipak Kökeni

Abdurrahman Dilipak kimdir sorusunun yanıtı da oldukça merak edilmektedir. Gündem yaratan açıklamalarıyla ve köşe yazılarıyla gündeme gelen Abdurrahman Dilipak ailesi oldukça merak edilmektedir.

1949 yılında Osmaniye Haruniye/Düziçi’nde dünyaya gelen Dilipak, Ali Dilipak ve Fatma Pakiza Dilipak’ın oğludur. Annesi tarafından Fettahoğlulları Müftüler kolu mensubu olan Dilipak, baba tarafından da Seyithanoğlulları Hatipler kolu mensubudur.

Baba tarafından Kahraman Maraşlı olan gazeteci Dilipak, anne tarafından Adanalıdır. Muhafazakar söylemleriyle devamlı ülke gündemine gelen Abdurrahman Dilipak, kızı ile de gündeme gelmiştir.

Abdurrahman Dilipak Eşi

Abdurrahman Dilipak eşi; Asiye Dilipak’tır (Asiye Turgut). Dilipak’ın kızı kadar eşi de geçtiğimiz aylarda ülke gündeminde isminden söz ettirmiştir. İstanbul Sözleşmesi nedeniyle kaleme aldığı bir köşe yazısında Abdurrahman Dilipak, kadınlara ağır hakaret ettiği eleştirilerine hedef olmuş ve hakkında 81 ilde suç duyurusu yapılmıştı.

Dilipak’ın, Ak Parti içinden tepki alması nedeniyle de Abdurrahman Dilipak’ın eşi Asiye Dilipak bir yazı kaleme alarak onun deyimiyle ‘ak kadınlar’a eleştiride ve sitemde bulunmuştur. Fatıma Zehra Dilipak’ın annesi olan Asiye Dilipak, ak kadınları eleştirdiği yazısında ‘’bizi karalayan ak kadınlar’’ ifadelerini kullanmıştır.

Asiye Dilipak, eşinin suçlanması karşısından bir kişinin bile kendisini aramadığını, durum nedir diye sormadığını, ak çevre içinden 30 yılı aşkın arkadaşlığı bulunan kişilerden destek görmediğini belirterek sitem etmiştir.

Abdurrahman Dilipak Ali Osman Dilipak

Abdurrahman Dilipak kızı gibi oğlu da kamuoyu gündemine gelmiştir. Çünkü Abdurrahman Dilipak oğlu Ali Osman Dilipak, babasıyla birlikte DGM’de yargılanan Sezin hanım ile dünya evine girmiş, Florya Tesisleri’nde düzenlenen evlilik törenlerinde eski Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı da bulunmuştur. Ayrıca FP milletvekilleri ve pek çok gazeteci de düğüne iştirak etmiştir.

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!