featured

Acıların Kadını Bergen Kimdir? Arabeskin Kraliçesi Bergen’in Acı Hikayesi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acıların Kadını Bergen Kimdir? Arabeskin Kraliçesi Bergen’in Acı Hikayesi Nedir?

Acıların kadını olarak Türk müziğine damgasını vuran Bergen kimdir? Arabeskin kraliçesi Bergen’in ölümüne neden olan acı hikayesi nedir? İşte tüm ayrıntılarıyla Bergen ve onun yaşam hikayesi!

Acıların kadını denince akla gelen ilk isim şüphesiz Bergen’dir. Genç yaşlarda eşi tarafından öldürülen Bergen kısacık ömründe arabeskin kraliçesi olarak anılmıştı. Genç kadını acıların kadını yapacak kötü hikayesi neydi?

Genç şarkıcı, son zamanlarda günümüz sanatçılarının Bergen şarkılarını yeniden seslendirmeleri nedeniyle daha çok gündeme geldi. Hayatta en çok sevdiği şey şarkı söylemek ve büyük aşkı Halis olarak biliniyordu. Genç kadının büyük aşkı şarkı söyleme isteğine müsaade etmedi. Kıskançlık krizlerine giren Halis, acıların kadını hikayesinin baş kahramanı oldu. İşte acıların kadını Bergen ve onun acı hikayesi!

Acıların Kadını Bergen Kimdir? Bergen’in Yaşam Hikayesi!

2/41

Acıların Kadını Bergen Kimdir, Asıl Adı Nedir?

Acıların Kadını Bergen Kimdir, Asıl Adı Nedir?

Hayatını şarkı söylemeye adayan ve acısı hiç dinmeyen şarkıcının asıl adı Belgin Sarılmışer’dir.

3/41

Bergen Nerelidir?

Bergen Nerelidir?

Güzel şarkıcı Bergen Mersin’de doğmuştur.

4/41

Bergen Kaç Yılında Doğdu?

Bergen Kaç Yılında Doğdu?

Acıların kadını Bergen 1958 yılında doğmuştur. Güzel şarkıcı yaşasaydı şu an 62 yaşında olacaktı, fakat ömrünü kısacık bir zamana sığdırmıştı.

5/41

Bergen Ne Zaman Öldü?

Bergen Ne Zaman Öldü?

Güzel şarkıcı acı hayatının ardından acı bir ölümle 1989 yılında hayata gözlerini yumdu.

6/41

Bergen’in Hayatında Aşkın İlk Tokadı

Bergen’in Hayatında Aşkın İlk Tokadı

Bergen’in büyük aşkı Halis onun ilk aşkı değildi. İlk aşkı küçük yaşlarda çok sevdiği Yalçın idi. Taksi şoförü olan ilk aşkı aynı zamanda aşk hayatının ilk tokadı oldu. Ona zorla sahip çıktıktan sonra karşısına çıkan Yalçın, başka biriyle evleneceğini söylediğinde Bergen’in dünyası ilk kez başına yıkılmıştı.

7/41

Sahne Yıldızı Olmaya Hazırdı

Sahne Yıldızı Olmaya Hazırdı

Yaşadığı kötü olaydan sonra okulu bıraktı ve sahneye çıkmak istedi. Hayatta en çok sevdiği şey sahne almak ve şarkı söylemekti. Sahneye çıkmak için yaşı tutmadığı için ilk iş yaşını büyütmek ikinci iş ise bir sahne ismi bulmak oldu.

Sahne adını Bergen olarak kendi seçti ve yıldızının parlayacağı büyük günlerin başlangıcını yapmış oldu. Yalçın’ın acısı içinde bir türlü dinmiyordu ve acılarını şarkı söyleyerek bastırmaya çalışıyordu.

8/41

Bergen’in Büyük Aşkı Halis

Bergen’in Büyük Aşkı Halis

Adana’da annesi ile sahne alırken hayatının büyük aşkı, sonrasında ise kâbusu olacak Halis ile tanıştı. Halis zengin bir iş adamıydı ve Bergen’e tutulmuştu.

Her gün yüzlerce çiçek göndermiş kendini fark ettirmeye çalışmıştı. Bergen’in sahne aldığı bir gece sahnesinden sonra görüştüler ve ilerleyen günlerde yemeğe çıktılar. Halis Bergen’e, Bergen de Halis’e sevdalanmıştı.

9/41

Bergen’in Kabuslu Günleri

Bergen’in Kabuslu Günleri

Bergen’in kabuslu günleri başlamak üzereydi. Halis Bergen’e sahneyi bırakma şartı sunmuştu. Bunun üzerine acıların kadını bu şartı kabul etmiş, fakat ilerleyen günler böyle devam etmemişti. Halis’ten dayaklar yemiş, işkenceler görmüştü.

Halis’in verdiği bir röportaja göre ise her şeyin sorumlusu Bergen’in annesiydi. Annesi sahnelerden ayrılmasını istemiyordu.

10/41

Bergen ve Büyük Aşkı Halis Evlendi

Bergen ve Büyük Aşkı Halis Evlendi

Bergen ve Halis’in evliliği de çok konuşuldu. Bazı iddialara göre Halis Bergen’le evlenirken nikah da memur da sahteydi ve aslında evliydi. Halis’in söylediklerine göre ise iddiaların hepsi yalandı ve tam anlamıyla gerçek bir evlilikleri vardı.

Evlendikten sonra Adana’da yaşamaya başladılar ve Bergen bir süre sahnelerden uzak kaldı. Halis’in iddialarına göre annesi Bergen’i rahat bırakmadı ve hep sahnelerde olmasını istedi.

11/41

Halis’ten Tehdit: 3 Gün Sonra Bütün Gazeteler Senden Bahsedecek

Halis’ten Tehdit: 3 Gün Sonra Bütün Gazeteler Senden Bahsedecek

Halis Bergen’in sahne almasını istemiyordu. Bergen’de bunu kabul etmişti. Halis gerçekleri anlattığı röportajda Bergen’in ailesini özlediği için Mersin’e taşınmak istediğini söylemişti.

Bir gün eve geldiğinde ise bomboş evle karşılaşmış Bergen ortada yoktu. Başka bir iddiaya göre evlendikten sonra kavgalar ve şiddet başladığında Bergen İzmir’e kaçmış ve sahnelere tekrar dönüş yapmıştı. Bunu öğrenen Halis, sahne almasını istemediği halde kaçtığı için Bergen’e 3 gün sonra bütün gazeteler senden bahsedecek diye tehditte bulunmuştu.

12/41

Sen Beni Dünyada Ateşe Attın Rüyası

Sen Beni Dünyada Ateşe Attın Rüyası

Halis dediğini yaptı ve adamlarından birinin eline kezzap dolu kovayı verdi. Halis’e göre o olay kezzap değil ölümdü. Gözünü karartan Halis, sahnelere çıkmaması için kova dolu kezzabı güzel kadının yüzüne attırdı.

Hastane yatağında rüya gören Bergen, büyük usta Müslüm Gürses ile Sen beni dünyada ateşlere attın şarkısını söylüyordu.

13/41

Bergen’in Acıklı Hikayesi Tüm Gazetelerde

Bergen’in Acıklı Hikayesi Tüm Gazetelerde

Dünyası kararan acılı kadının hikayesi tüm gazetelere çıkmış, herkes ondan söz ediyordu. Hikayesi burada bitmedi Bergen’in. Daha kötü günler onu bekliyordu, bu bir başlangıçtı. Halis azmettiricilik suçundan 13 yıl 11 ay ceza aldı.

14/41

Büyük Aşk Bitmedi

Büyük Aşk Bitmedi

Büyük aşk kezzaptan sonra bile bitmedi. Halis cezaevinde yatarken Bergen Halis’i ziyarete gitmişti. Ziyareti sırasında Halis’in iddialarına göre ise Hata benim, ben hak ettim bunu demişti.

Halis Bunlara ne gerek vardı güzellik, mutluyduk, olmaması gerekirdi diyerek duygularını belirtmişti. Kezzap olayından sonra daha da tanınan güzel şarkıcı herkesin aklına kazınan, gözlerini kapatan saç modeli ile sahne almaya devam etti.

15/41

Halis ve Bergen Kavuştu Ama Hikâye Aynıydı

Halis ve Bergen Kavuştu Ama Hikâye Aynıydı

Halis hapishaneden çıkmıştı. Bergen’in hapishanede kendisini 3-4 defa ziyaret ettiğini söyleyen Halis, benim aklımda sadece ondan boşanmak vardı demişti.

Bir süre birlikte yaşadılar fakat hikâye aynıydı, Halis Bergen’in değiştiğini, alkol aldığında ise bambaşka biri olduğunu söylüyordu.

16/41

Acıların Kadınına Acı Son: Büyük Aşk Mezar Oldu

Acıların Kadınına Acı Son: Büyük Aşk Mezar Oldu

Acıların kadını çetrefilli bu hayatının sonunu acı bir şekilde yaşadı. Halis’in en yakın arkadaşıyla birlikte olduğu iddialarından sonra Halis aramış ve Bergen’i bulmuştu.

Annesi ile yolda yakalanan güzel şarkıcı, 14 Ağustos 1989’da Halis’in kurşunu ile hayata gözlerini kapadı. Büyük aşk güzel kadına mezar, Halis’e ise yine hapishane olmuştu. Annesi de bu olay sırasında yaralanmış fakat ölmemişti.

17/41

Halis’in Büyük Aşkına Hisleri

Halis’in Büyük Aşkına Hisleri

Büyük aşk bittikten sonra Halis, kısa bir süre hapishanede yattı. Hapishaneden çıktıktan bir süre sonra röportaj veren Halis hislerini anlattı. Yaşanan olaydan dolayı üzgün olduğunu söyledi fakat Bergen’in annesinin her şeyden sorumlu olduğunu da ekledi.

Kendisini kışkırttıklarını söyleyen Halis, Bergen’e şartlarımı sunmuştum o da kabul etmişti, annesi onun aklını çaldı dedi.

18/41

Acıların Kadını Bergen’in Cenazesi

Acıların Kadını Bergen’in Cenazesi

Bergen için en çok cenaze törenine üzüldüğünü belirten Halis, Cenazesinde kimse yoktu, insanlar gelmeye korkmuş diye açıklamada bulundu.

19/41

Bin Defa Kalksın Mezardan, Bin Defa Aynı Hatayı Yapsın Yine Öldürürüm Yorumu

Bin Defa Kalksın Mezardan, Bin Defa Aynı Hatayı Yapsın Yine Öldürürüm Yorumu

Yaptıklarından üzüntü duyduğunu ama pişmanlık duymadığını belirten büyük aşık, Bergen’in yaptığı hatalardan dolayı böyle olduğunu dile getirdi. Bu sözlerini ise şöyle açıkladı:

Bin defa kalksa mezardan, bin defa aynı hataları yapsa yine öldürürdüm. Ölümünden sonra ara ara Bergen’in mezarını ziyaret ettiğini ve ona dua ettiğini de belirtti.

20/41

İyi İnsandı Ama Annesi Şeytandı

İyi İnsandı Ama Annesi Şeytandı

Yaşadıklarının sorumlusunu Bergen’in annesi olarak belirten Halis, onun yaptıklarına melek bile tahrik olurdu, bir erkeği tahrik etmeyeceksin yanıtını verdi. Sözlerine Allah kimsenin başına vermesin, Bergen iyi bir insandı ama annesi şeytandı diye devam etti.

21/41

Bergen Filmi 2020

Bergen Filmi 2020

Acıların kadını Bergen’in hayatı bir film olarak çevrilmeye karar verildi. Büyük aşkı Halis tarafından öldürülen Bergen’in hayatı sinemalarda gösterime girecek.

YouTube video

2020 Kasım ayında gösterime girmesi planlanan Bergen filmi, Serenay Sarıkaya‘nın baş rolü ile seyircinin karşısına çıkacak.

22/41

Bergen’in Şarkıları

30 yıllık yaşamına bir sürü şarkı sığdıran güzel kadın Bergen, arabeskin kraliçesi olarak hala çok dinlenenler arasındaydı. Bergen şarkıları ve acı hayatı ile en unutulmazlar arasına girmeyi başarmıştı.

23/41

Bergen'in Seslendirdiği Şarkılar

Bergen’in Seslendirdiği Şarkılar

1982 yılında Şikâyetim Var, 1983 senesinde ‘Kardeşiz Kader’, 1985’de ‘İnsan Severse’ ve 1986 yılında acılarını dile getirdiği şarkısı Acıların Kadını ile sevenlerinin karşısına çıktı. 1987 yılına gelindiğinde ‘Onu Da Yak Tanrım’, 1988’de ‘Sevgimin Bedeli’ ve yine 1988 yılında ‘İstemiyorum’ isimli Bergen’nin şarkıları da sıkça söylenen şarkılar arasında yer aldı.

1989 çıkarttığı ‘Yıllar Affetmez’, 1990’de seslendirdiği ‘Giden Gençliğim’ ve 1990 yılında yorumladığı Garibin Çilesi Mezarda Biter şarkıları ise hafızalardan silinmeyen Bergen şarkıları arasına girdi. Bergen’in son şarkısı ise 1991’de seslendirdiği Son Ağlayışım isimli şarkıdır. Arabeskin kraliçesi yorumladığı bu şarkılarla unutulmayanlar şarkıcılar arasında yer etti. Ayrıca bu şarkıların bir kısmı ünlü şarkıcı öldükten sonra yeniden yayınlandı.

24/41

25/41

26/41

27/41

28/41

29/41

30/41

31/41

32/41

33/41

34/41

35/41

36/41

37/41

38/41

39/41

40/41

41/41

Hawaii

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!