featured

Adalet Bakanlığı “Önce Adalet, Önce İnsan!” Temalı Kısa Film Yarışması Düzenliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP hükümetinin 18. yılında yeniden reform yapma vaadinde bulunmasının ardından Adalet Bakanlığı da “Önce Adalet, Önce İnsan!” temalı kısa film yarışması düzenleme kararı aldı. İlk üçe girenlere 120 bin TL ödül dağıtılacak yarışmanın seçici jüri başkanlığını yapımcı-yönetmen Derviş Zaim yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi ve hukuk alanında reform yapılacağını söylemesinin ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de “Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun” açıklamasını yaptı. Kamuoyunda reform tartışmasının yaşandığı bugünlerde Adalet Bakanlığı da yeniden reform çalışmasıyla bağlantılı sayılacak bir projeye imza attı.

120 BİN TL ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, bakanlık web sitesi üzerinden açıklama yaparak, “Önce adalet, önce insan!” sloganıyla kısa film yarışması düzenlendiğini, eserlerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar gönderilebileceğini bildirdi. Sonuçları 30 Nisan 2021’de açıklanacak yarışma sonucunda birinciye 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye ise 30 bin TL ödül verilecek.

ADALETİN İNSAN VE TOPLUM VİCDANINDAKİ YANSIMALARI

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, “Adalet Bakanlığı; adalet, vicdan, hukukun üstünlüğü, insan hakları gibi kavramların sinemanın özgün diliyle ortaya konulması için kısa film yarışması düzenliyor. ‘Önce adalet, önce insan!’ sloganıyla düzenlenen kısa film yarışmasında sinemacılar adalet kavramının, insan ve toplum vicdanındaki yansımalarını sinemacı gözüyle yorumlayacaklar” denildi.

DERVİŞ ZAİM JÜRİ BAŞKANI

Yarışmaya katılacak eserleri ünlü yönetmen ve yapımcı Derviş Zaim’in başkanlığındaki jüri değerlendirecek. Jüri üyeleri arasında Yeni Şafak Gazetesi Köşe yazarı İsmail Kılıçarsan, “Bir Düş Gördüm” isimli uzun metrajlı ve “Fatih Sultan Mehmet ve iki papaz” ile “Dudak Payı” isimli iki kısa filmin yönetmenliği yapan Murat Çeri, TRT’de yayınlanan “Gönül Dağı” programının hikayelerini yazan Mustafa Çiftci ile “Uzak İhtimal” ve “Yozgat Blues” filmlerinin senaristlerinden yazar Tarık Tufan bulunuyor.

YARIŞMA ŞARTLARI NELER?

Herkese açık olan yarışmaya katılım şartları şöyle;

Kısa film yarışmasına katılmak isteyen yarışmacılar öncelikli olarak yarışmaya katılacakları filmin çekimlerini 1 Ocak 2020 tarihinden sonra yapmış olmaları gerekiyor.Yarışmaya katılacak filmler en fazla 40 dakika uzunluğunda olacak ve yarışmaya animasyon filmler de katılabilecek. Yarışmaya katılan filmlerde Türkçe dışındaki diller için Türkçe alt yazı kullanılması şartı bulunuyor.Son başvuru tarihi 28 Şubat 2021 olarak belirlenen yarışmada dereceye giren çalışmalar 30 Nisan 2021 günü kamuoyu ile paylaşılacak ve ödüller yine aynı gün verilecek. Yarışmada birinciye 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye ise 30 bin TL ödül verilecek.” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!