Adet Olduğunu Bilmeden İlişkiye Girmek Günah Mı? Regl İken İlişkiye Girmek Hakkında...

Adet Olduğunu Bilmeden İlişkiye Girmek Günah Mı? Regl İken İlişkiye Girmek Hakkında…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah mı? Regl iken ilişkiye girmek zararlı mı? Adetliyken ilişkiye girmek günah mı, günahsa kefareti nedir? Bu yazımızda adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah mı başta olmak üzere konu hakkında en merak edilen sorulara cevap vereceğiz…

1- Adet Olduğunu Bilmeden İlişkiye Girmek Günah Mı?

Adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah mı, değil mi konusu hem erkek hem de kadın tarafından ele alınır. Öyleyse inceleyelim…

Kadınlar açısından; adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah ya da haram olarak değerlendirilmeyebilir. Çünkü cinsel ilişki sırasında adet olunduğunun farkına varılmaması ve ilişkinin devam etmesi söz konusu olabilir. Ancak bu durum fark edildiğinde; tövbe edilmelidir.

Erkekler açısından; kadının adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah ya da haram olarak ele alınmayabilir. Eğer kadın bu durumu gizlediyse ya da kadın da farkında değilse yine de dinen durum fark edildiğinde tövbe edilmelidir.

2- İlişkiye Girerken Adet Olmak Günah Mı?

Bu sorunun cevabı da adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah mı sorusunun cevabı ile benzerdir. Eğer ilişkiye girerken regl olunduğu fark edilirse cinsel ilişki devam ettirilmemelidir ve haramdan sakınılmalıdır.

Adet Olduğunu Bilmeden İlişkiye Girmek Günah Mı? Regl İken İlişkiye Girmek Hakkında...

3- Cinsel İlişki Sırasında Adet Olmak Günah Mı?

Cinsel ilişki sırasında adet olmak kişiye günah olarak dönmeyebilir. Eğer kadın, regl olacağı belirtilerini önceden yaşamadıysa, regl olacağından habersizse ve ilişki sırasında adet olursa kendisine günah olarak dönmeyebilir. Bu noktada kişilerin niyeti oldukça önemlidir.

Eğer kadın adet olacağını biliyor ve buna rağmen cinsel ilişkiden sakınmıyorsa ve ilişki esnasında regl olursa tövbe etmeli ve kefaretini ödemelidir.

4- Bilmeden Adetliyken İlişkiye Girmenin Kefareti Nedir?

Adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah mı, değil mi açıkladık… Peki, bilmeden adetliyken ilişkiye girmenin kefareti nedir? Dinimize göre; regl iken cinsel ilişkiye girmek haram kılınmıştır. Adetliyken ilişkiye girmek Kur’an’ı Kerim’de Bakara Suresi 222.ayetinde ‘’eza’’ olarak nitelendirilmiştir.

Dolayısı ile adetliyken cinsel ilişkiye giren çiftler öncelikle tövbe etmeli ve ardından kefaretini ödemelidir. Regl iken cinsel ilişkiye girmenin kefareti ise; ihtiyacı olan birinin ihtiyacını karşılamak; maddi olarak ödemede bulunmaktır. Ne kadar kefaret ödeneceği ise kişilerin kendisi tarafından belirlenebilir.

Bilerek ya da adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah mı baktığımızda kısacası; kişiler her iki durumda da tövbe etmeli, kefaretlerini ödemeye dikkat etmelidir.

5- Adetliyken İlişkiye Girmek Günah Mı Diyanet Açıklaması Nedir?

Adetliyken ilişkiye girmek konusu Bakara Suresi’nin 222.ayetinde açıklanmıştır. Eğer bilerek ya da adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah mı değil mi araştırıyorsanız bu ayete bakabilirsiniz. Ayet şu şekildedir:

‘’Ey Peygamber! Sana kadınların ay halini de sorarlar. De ki; O bir ezadır. Bu sebeple ay halindeki kadınlarla cinsel ilişkide bulunmayın. Temizleninceye kadar kendilerine yaklaşıp ilişkiye girmeyin. İyice temizlenip boy abdesti aldıkları zaman Allah’ın emrettiği üreme organından onlarla cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Allah çok çok tövbe edenleri sever.’’

Görüldüğü üzere; adetliyken cinsel ilişkiye girmek dini açıdan haram kılınmaktadır. Adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah mı araştıranlar gibi adetliyken cinsel ilişkiye girenler de sorumluluklarını yerine getirmelidir.

İlginizi Çekebilir: 5 Başlıkta Adetliyken İlişkiye Girmek Günah mı | Regl iken İlişkiye Girmek Dinen Haram mı?

Adet Olduğunu Bilmeden İlişkiye Girmek Günah Mı? Regl İken İlişkiye Girmek Hakkında...

6- Adet Olmaya Yakın İlişkiye Girilir Mi?

Eğer henüz adet olunmadıysa, kan gelmediyse;; adet olmaya yakın ilişkiye girmenin sakıncası yoktur. Adet olmaya yakın ilişkiye girmeye engel bir dini sebep bulunmamaktadır.

7- Adet Lekesi Gelince İlişkiye Girilir Mi?

Adet lekesi gelince ilişkiye girilmez çünkü adet başlamış olur.

8- Adetliyken İlişkiye Girmek Zararlı Mı?

Adetliyken ilişkiye girmek enfeksiyon riski nedeniyle yani; çiftlerin sağlıksal sorunlarla karşılaşabileceği nedeniyle zararlıdır. Bu dönemde kadınların rahim ağzı normalden açıktır. Bu da kadınları enfeksiyonlara daha açık hale getirir.

Dolayısı ile penis aracılığıyla mikropların taşınabilmesi ve rahim ağzının açık olup enfeksiyonlara karşı savunmasız durumda olunmasından dolayı adetliyken ilişkiye girmek sağlıklı değildir.

9- Regl İken İlişkiye Girmek Ağrı Yapar Mı?

Regl iken cinsel ilişkiye girmek ağrı nedeni olmaz. Ancak bu dönemde kadınlarda ve özellikle de vajina bölgesinde aşırı hassasiyet olabilir. Bu sebeple hassasiyet kimi kişilerde ağrıya neden olabilir.

10- Cinsel İlişkiye Girmek Adeti Erken Getirir mi?

Cinsel ilişkiye girmek adeti erken getirmez çünkü bu, kadınların her ay hormonal değişimden dolayı yaşadığı normal bir durumdur. Eğer bir sağlık sorunu yoksa genellikle regl iken cinsel ilişkiye girmek adeti erken getirmez.

Adet Olduğunu Bilmeden İlişkiye Girmek Günah Mı? Regl İken İlişkiye Girmek Hakkında...

11- Regl İken Cinsel İlişkiye Girmek Adeti Keser Mi?

Regl; kadınlardaki hormonal değişim nedeniyle rahim içindeki biriken zarın dökülüp vücuttan atılması sürecidir. Dolayısı ile cinsel ilişkiye girmenin adeti kesme gibi bir etkisi yoktur.

12- Adetliyken İlişkiye Girmek Neden Haram?

Adetliyken ilişkiye girmek haram kılınmıştır çünkü kadından pis kan gelmekte; hijyenik bir durum bulunmamaktadır.

13- Adetin Son Günü İlişkiye Girilir Mi Diyanet Açıklama

Kur’an’ı Kerim’in 222. Bakara Suresi’nde açıkça kadının adet döneminde ilişkiye girmemesi ve ilişkiye zorlanmaması gerektiği yazmaktadır. Bu nedenle dini açıdan adetin son günü de cinsel ilişkiye girilmemelidir. Adet sonrası cinsel ilişki için kadının gusül abdesti almış olması ve tamamen temizlenmiş olması gerekir.

14- Eşim Adetliyken İlişkiye Girmek İstiyor Ne Yapmalıyım?

Bakara Suresi’nin 222. Ayetinde açık bir şekilde kadınların ay halinde cinsel ilişkiye girmemesi gerektiği, bunun bir eza olduğu belirtilmiştir. Erkeklere de, eşlerine ay hallerindeyken cinsel ilişki amacıyla yaklaşmaması gerektiği belirtilmiştir.

Dolayısı ile eşim adetliyken ilişkiye girmek istiyor ne yapmalıyım diye araştırıyorsanız; dinen eşinizin bu isteğini kabul etmek zorunda değilsiniz. Aksi durumda haram kılınmış bir şeyi yapmış olursunuz ve tövbe edip kefaret ödemeniz gerekir.

15- Regl İken İlişkiye Girmek Erkeğe Zarar Verir Mi?

Regl iken cinsel ilişkiye girmek sadece kadını değil; erkeği de etkileyen bir durumdur. Çünkü regl döneminde kadından gelen kan; pis kandır. Dolayısı ile regl iken cinsel ilişki sırasında erkeğin pis kandan enfeksiyon kapması ihtimali vardır.

Dinen adetliyken cinsel ilişkiye girmek haram kılınmıştır ve bu dönemde ilişki önerilmez ancak her şeye rağmen bu dönemde cinsel ilişkiye girecek erkeklerin mutlaka kondomla korunması tavsiye edilir.

Adet Olduğunu Bilmeden İlişkiye Girmek Günah Mı? Regl İken İlişkiye Girmek Hakkında...

16- İslam’a Göre Adetin Kaçıncı Günü İlişkiye Girilir?

İslam’a göre adetin hiçbir gününde cinsel ilişkiye girilmez. Bakara Suresi 222. ayet ile de belirtildiği gibi; cinsel ilişki yaşanabilmesi için kadının özel gününün bitmesi ve kadının boy abdesti alması, tamamen temizlenmesi beklenmelidir. Çünkü adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah mı cevabında olduğu gibi, adet esnasında ilişkiye girmek de haramdır.

17- Adetliyken Cinsel İlişki Nasıl Olmalı Diyanet?

Adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah mı değil mi, kefareti nedir sorularına cevap verdik. Peki, adetliyken cinsel ilişki nasıl olmalı? Öncelikle kesinlikle adetliyken cinsel ilişkiye girilmemelidir. Cinsel ilişkinin yaşanmaması şartıyla, çiftlerin ilişki yaşamasının haram sayılmadığı bilinmektedir.

18- Bir Erkeğe Regl Olduğunu Söylemek Günah Mı?

Adet olduğunu bilmeden ilişkiye girmek günah daha doğrusu; haram olarak ele alınır. Dolayısı ile bu durumda erkeğe regl olduğunu söylemek ve ilişkiye girmeyi reddetmek günah değildir.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!