featured

Adetten Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır? Adetten Kaç Gün Sonra Hamile Kalınmaz? Nasıl Hamile Kalınır? Hamile Kalma Pozisyonları ve Yöntemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adetten kaç gün sonra hamile kalınır sorusu, çocuk sahibi olmayı planlayan kadınların en çok merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Kadınların çoğu bilinçli olarak hamile kalmak için program yapmakta ve bunu uygulamaktadır. Başarılı sonuca kısa sürede ulaşılabilmesi için de adetten kaç gün sonra hamile kalınır hesaplama çalışmaları yapılmalıdır. Çünkü kadınların hamilelik için düşük risk, yüksek şans gibi dönemleri vardır.

Sağlıklı her kadın menopoz dönemine kadar regl yani halk arasında daha çok kullanılan adıyla; adet olmaktadır. Hamile kalmak da bu dönem ile oldukça yakından ilişkilidir. Çünkü regl tarihine göre kadınların hamile kalma şansı ya da riski artıp azalma göstermektedir. İşte adetten kaç gün sonra hamile kalınır, adetten kaç gün sonra hamile kalınmaz sorularının yanıtları…

Adetten Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?

Adetten kaç gün sonra hamile kalınır sorusuna verilen genel yanıt; adetten 2 hafta sonradır. Yani hamile kalmak isteyen kadınlar regl tarihinden sonraki 14. ve de 16. günleri arasında yüksek şansa sahiptir. Çünkü yumurtlama dönemi o dönemde daha fazladır ve yumurtaların döllenme şansı daha yüksektir.

Gebe kalmak için adetten kaç gün sonra hamile kalınır hesaplama yapan kişiler, adet döneminin bitişinin 10.gününden itibaren ilişkiye girmeye başladıklarında daha yüksek şans elde etmektedir. Çünkü sperm, rahim içinde dört güne kadar canlı kalabilmektedir. Dolayısıyla regl bitişinin 10.gününden 16.gününe kadar düzenli cinsel ilişkiye giren çiftler, anne baba şansını yakalayabilmektedir.

Adetten kaç gün sonra gebe kalınır tavsiyelerine bakıldığı zaman; regl bitişinin 1.gününden itibaren cinsel birlikteliğin önerildiği görülmektedir. Bu tarihten yeni adet dönemine kadar cinsel ilişki devam ettirilmelidir. Böylelikle gebelik şansı daha fazla arttırılmış olmaktadır.

1- Adetten Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır Hesaplama

Adetten kaç gün sonra hamile kalınır hesaplama yapılırken, kadınların yumurtlama dönemleri göz önüne alınmalıdır. Çünkü gebeliğin söz konusu olabilmesi için kadın yumurtası ve erkek sperminin bir araya gelmesi; döllenmenin gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu sebeple kadınlar özellikle hamile kalmak için cinsel birliktelik yaşıyorsa yumurtlama hangi günde olur diye hesaplamalıdır.

Genel olarak adet döngüsü 28 günde 1’e denk geliyor ise düzenlidir. Bu durumda; yumurtlama günü de reglin başlamasının 16 gün sonrasıdır. Her kadın, yumurtlama gününü, reglin başlama tarihiyle belirleyebilmektedir. Adetten kaç gün sonra gebe kalınabilir yanıtını merak eden kadınlar da yumurtlama gününe göre cinsel birliktelik planlamalıdır.

Kadınların, yumurtlama gününe kadar rahminde yumurtanın bulunmamasının nedeni; bebek oluşumunu engellemektir. Ancak yumurtlama sonrası her cinsel ilişki, gebelik ihtimalini taşımaktadır. Bu nedenle, adetten kac gün sonra hamile kalınır mı sorusunun yanıtı, yumurtlama tarihi ile yakından ilgilidir.

Kadınların adet düzensizliği yaşaması, yumurtlama gününün belirlenmesini zorlaştırmaktadır. Bu sebeple kadınların bu durumda kendi yumurtlama tarihleri hakkında yargıya varması güçtür. Doktor kontrolünde yumurtlama tarihinin belirlenmesi en sağlıklı yöntem olacaktır. Çünkü adet düzenliği yaşayan kadınlar için adetten kaç gün sonra hamile kalınır sorusunun en doğru cevabını jinekoloji doktorları verebilmektedir.

2- Adetten Kaç Gün Sonra Hamile Kalınmaz?

Adetten kaç gün sonra hamile kalınmaz sorusu da, hamile kalmak isteyen değil; istemeyen kişiler tarafından merak edilmektedir. Ancak hamile kalmak istemeyen kişilere yapılacak ilk öneri; korunmaktır. Ebeveyn olmayı planlamayan kişiler, adetten kaç gün sonra hamile kalınmaz hesabı yapmak yerine, hamile olma ihtimalini düşürmek için korunmalıdır.

Adetten kaç gün sonra hamile kalınır sorusunun yanıtına bakıldığında; regl dönemi sonrasındaki 10. ile 16.gün arası ihtimalin yüksek olduğu görülmektedir. Bu günler; yüksek gebelik şansı taşımaktadır. Ancak bu günlerin dışında da hamile kalınabilmektedir. Kısacası; regl dönemi dışında bir kadın için gebelik ihtimali her zaman söz konusudur. Hatta adet döneminde cinsel ilişki yaşayarak hamile kaldığını belirten kadınla az da olsa bulunmaktadır.

3- Adetten Kaç Gün Sonra Hamile Kalındığı Anlaşılır?

Adetten kaç gün sonra hamile kalındığı anlaşılır sorusunun yanıtı da oldukça fazla merak edilmektedir. Çoğu kadın, regl döneminde regl olamadığı için hamilelikten şüphelenmektedir. Bu sebeple de hamilelik ihtimali var mı diye öğrenmek istemektedir. Genellikle korunmasız olarak regl tarihinden 10 gün sonra ilişkiye giren kadınlar hamile olup olmadıklarını, regl başlamadığında merak etmektedir.

Kesin olarak kanda bulunan hCG seviyesi hamileliği ortaya koymaktadır. Hcg nedir diye merak eden kişiler için; bu kandaki bir değerdir ve gebelerde bu değer yüksek çıkmaktadır. HCG seviyesi de hamileliğin 7. ve 10. haftalarında zirveye ulaşmaktadır. Ancak kan testi ile döllenmenin 10 gün sonrasında hamilelik olup olmadığı ortaya konabilmektedir.

Adetten kaç gün sonra hamile kalınır merakında olan kadınlar eğer gebelik durumundan şüpheleniyorlar ise evde gebelik testi de yapabilmektedir. Bunun için özel olarak eczanelerde satılan idrar gebelik testi bulunmaktadır. Özellikle de regl olunması gerek tarihte adet görmeyen kadınlar, regl tarihinin 6.gününde bu testi yaptığında sonuç alabilmektedir.

Ancak evde gebelik testi her zaman doğu sonuç vermemektedir. Çünkü spermin, yumurtayı geç döllemesi, bu dönemde yapılan testin sonucunun doğru olmamasına neden olmaktadır. Bu sebeple evde gebelik testi tekrarlanmalıdır veya kesin sonuç veren kan testi yaptırılmalıdır.

4- Adetten Kaç Gün Önce Hamile Kalınır?

Adetten kaç gün önce hamile kalınır şeklinde de internet üzerinde sık araştırma yapılmaktadır. Daha önce de bahsedildiği gibi; adet tarihinden sonraki 10. ile 16.günler arasında potansiyel yüksektir. Bu tarih dışında da gebelik ihtimali normal seviyededir. Dolayısı ile regl gününe kadar düzenli cinsel ilişki tavsiye edilmektedir.

Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamile kalınır sorusunun yanıtı da değişmektedir. Çünkü kimi aman sperm, yumurtayı hemen döllememektedir. Erkek spermi rahimde dört gün boyunca canlı kalabildiği için cinsel ilişkiden sonraki ilk dört günde döllenme olabilmektedir. Bu sebeple de plansız ve korunmasız ilişkiler sonrasında gebeliği önlemek için ertesi gün hapı, ilişki gününden sonraki ilk birkaç gün içinde de tüketilebilmektedir.

5- Adet Döneminde Hamile Kalınır Mı?

Adet döneminde hamile kalınır mı sorusu da sık sorulanlar arasındadır. Her ne kadar sağlıksız da olsa kimi çiftler regl döneminde de cinsel ilişki yaşamaktadır. Özellikle de regl döneminin son günlerinde, gebelik riski düşük olduğu için bu ilişki tercih edilebilmektedir. Ancak regl döneminde cinsle ilişki neticesinde gebe kalınmaz gibi kesin bir ifadede bulunmak mümkün değildir.

Düşük bir ihtimal de olsa kadınlar bu dönemde hamile kalır. Çünkü regli düzensiz olan ya da çok kısa süren kadınlar, döllenmenin 4 gün sonra gerçekleşmesi nedenine bağlı olarak gebe kalabilmektedir.

6- Adet Bitiminden 1 Gün Sonra Hamile Kalınır Mı?

Adet döneminden 1 gün sonra hamile kalınır mı sorusu da sık sorulanlar arasındadır. Genel olarak adet döneminden 1 gün sonra hamile kalma olasılığı oldukça düşüktür. Ancak kesinlikle bu günde hamile kalınmaz şeklinde cevap verilememektedir. Çünkü yumurtlama, beklenilmeyen bir zamanda da olabilmektedir.

Genellikle adet döneminden 1 gün sonra hamile kalınır mı kadınlar kulübü tarafından istenmeyen gebelik yaşamak istemeyen kadınlar tarafından sorulmaktadır. Gebelik riskini en aza indirmek için regl bitiminden hemen sonra cinsel ilişki yaşamayı tercih eden kişiler bu soruyu sık somaktadır. Ancak gebelik ihtimali düşük de olsa böyle bir ihtimalden söz etmek mümkündür. Şüphe duyan kadınların korunması ya da korunmamışlar ise ertesi gün hapı içmesi tavsiye edilmektedir.

Adet bitiminden hemen sonra hamile kalanlar da bulunmaktadır. Genel olarak kadınların yumurtlama tarihi belirlidir fakat kimi zaman bir ay içerisinde birden fazla kez yumurtlamanın gerçekleşmesi de söz konusudur. Bu durumda adetten 1 gün sonra hamile kalanlar da olabilmektedir. Kısacası; adetten kaç gün sonra hamile kalınır sorusunun yanıtı; her kadına göre farklılık gösterebilmektedir.

7- Nasıl Hamile Kalınır?

Nasıl hamile kalınır sorusunun farklı cevapları vardır. Sağlıklı her kadın ve erkek, cinsel ilişki yoluyla çocuk sahibi olabilmektedir. Ancak kimi durumlarda cinsel ilişki tek başına gebe kalınması için yeterli olmamakta; tedavi gerektirmektedir. Bu sebeple nasıl hamile kalınır sorusunun farklı cevapları bulunmaktadır.

Genellikle düzenli cinsel ilişki ile gebe kalamayan kadınlar ve bilinçli olarak ebeveyn olmayı planlayan çiftler adetten kaç gün sonra hamile kalınır, nasıl gebe kalınır araştırması yapmaktadır. Bir çiftin doğal yollarla bebek sahibi olmak için cinsel ilişkiye girmesi yeterlidir. Ancak hamile kalma ihtimali, yumurtlama günlerine denk getirildiğinde artmaktadır. Yumurtlama döneminde cinsel ilişkiye girilmesi ve bir sonraki adet tarihine kadar düzenli birliktelik yaşanması gebelik şaşını arttıracaktır.

Doğal yollarla uzun süre hamile kalamayan kadınlar ve dolayısı ile çiftler, tedaviye de başvurmaktadır. Örneğin; kadın yumurtalıklarında kist bulunması, adetin düzensiz olması, erkek sperminin kalitesinin düşük olması gibi nedenler tedavi gerektirmektedir. Adetten kaç gün sonra hamile kalınır hesaplama işlemleri bu durumlarda doktorlar tarafından en iyi şekilde yapılmaktadır.

a- Kolay Hamile Kalma Yöntemleri

Kolay hamile kalma yöntemleri çiftler ve özellikle kadınlar tarafından merak edilmektedir. Kolay hamile kalınabilmesi için tavsiye edilen ilk şey; düzenli cinsel ilişkidir. Özellikle de yumurtlama tarihi itibari ile iki günde bir, bir hafta boyunca cinsel ilişkiye girilmesi tavsiye edilmektedir. Doktorların da tavsiye ettiği bu durum dışında, halk arasında hamile kalma şansını arttırdığı iddia edilen durumlar da bulunmaktadır.

Kolay hamile kalma pozisyonları da internette sık araştırılmaktadır. Uzun süre boyunca doğal yöntemlerle hamileliği gerçekleştiremeyen çiftle, hamile kalma pozisyonları uygulaması yapmaktadır. Adetten kaç gün sonra hamile kalınır araştırması sonucuna yumurtlama dönemlerini keşfeden kadınlar sıklıkla bu pozisyonları denemektedir. Genel olarak tavsiye edilen kolay hamile kalma yöntemleri şunlardır:

Düzeni cinsel birliktelikKafein tüketimini durdurmakSağlıklı besleme tarzını benimsemekSigara ve alkol gibi zararlı madde alımlarını durdurmakBeslenmeyi zengin vitamin ve mineraller ile desteklemekİlaç kullanımlarına dikkat etmekMümkün olduğunca ağrı kesici almamak

Bunlar herkesçe bilinen ve genel sağlığın korunması için de tavsiye edilenlerdir. Adetten kaç gün sonra hamile kalınır araştırması yapan kişiler, bunları uyguladıklarında gebelik şanslarını arttırabilmektedir.

b- Kolay Hamile Kalma Pozisyonları

Kolay hamile kalma pozisyonları da internette sık aratılanlar arasında bulunmaktadır. Çünkü halk arasında hamile kalmayı kolaylaştıran pozisyonların olduğu fikri yayılımı vardır. Etkililik sırasına göre kolay hamile kalma yöntemleri ve kolay hamile kalma pozisyonu şunlardır:

Misyoner pozisyonuBacak-omuz pozisyonuDoggy pozisyonuYan yatma pozisyonu

Kolay hamile kalma pozisyonu seçenekleri arasında basket, ters kovboy ve makas pozisyonları da bulunmaktadır. Ancak en etkili olduğu söylenen; misyoner pozisyonu ve bacak omuz pozisyonu olarak karşımıza çıkmaktadır.

c- Erkek Bebek İçin Adetten Kaç Gün Sonra İlişkiye Girilmeli

Hiçbir bilimsel yönü ve dayanağı bulunmasa da erkek bebek için adetten kaç gün sonra ilişkiye girilmeli sorusuna verilen yanıtlar bulunmaktadır. Halk arasında yaygınlık kazanan bu görüşe göre; yumurtlama döneminde yaşanan cinsel ilişki; erkek bebek olma olasılığını arttırmaktadır. Kız bebek için adetten kaç gün sonra ilişkiye girilmeli sorusunun yanıtı olarak da; yumurtlamadan en az 3 gün önce ilişkiye girmek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Adet bitiminden kaç gün sonra hamile kalinirsa cinsiyeti ne olur yazıları internet üzerinde bulunmaktadır. Fakat bunların bilimsel hiçbir yönü ve dayanağı yoktur. Bu sebeple bu asılsız verilere göre plan yapılmamalıdır. Sonuç olarak anne ve baba olmak isteyen kişiler, bu tarihlere göre değil; adetten kaç gün sonra hamile kalınır sorusuna yanıt olan yumurtlama gününe dayanarak harekete geçmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!