featured

Ailece İzlenebilecek En İyi Animasyon Filmi: Raya and The Last Dragon

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Raya and The Last Dragon bir Disney animasyon filmi. En iyi animasyon filmlerinde arasında yer alan Raya and The Last Dragon ejderhaların görkemli dünyasına kapı aralıyor. Cennet gibi bir ortama huzursuzluk getiren Druun ile ejderhalar arasındaki mücadelenin anlatıldığı bu animasyon filminde sizleri aksiyonu bol sahneler bekliyor. Eğer siz de animasyon filmleri izlemeyi seviyorsanız bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

Ejderha Mücevherinin Koruyucusu

Disney, diğer animasyon filmlerinde de olduğu gibi izleyenlerin beğenisini kazanacak bir filmle karşımıza çıkıyor: Raya and The Last Dragon.

https://www.youtube.com/watch?v=Y9989DeFBFo

Devasa büyüklükleri, ağzından çıkardığı alevlerle hemen herkesin ilgisini uyandıran ejderhaların insanlarla bir arada olduğu şahane bir film seyretmeye hazır mısın? Ejderhaların görkemli dünyasına yakından şahit olabileceğiniz, cennet gibi bir ortam hayal edin. Her şey bu kadar güzel iken dünya Druun ile karşı karşıya kalır. Druun, hayatı yok ettikçe çoğalan, çevresine korkunç zararlar veren ve dokunduğu her şeyi kayaya çeviren bir bela.

Kahraman Sisu’nun Druun’u Alt Etme Serüveni

İnsanları korumak için Druun’la savaşan ejderhalar farkında olmadan kendi sonlarını getirdiler. Büyük bir güce sahip olan Druun karşısına çıkan her şeyi yok etmeye devam ederken geride kalan son ejderha Kudretli Sisudatu Druun’u alt etmeyi başardı. Tüm sihrini bir mücevhere yoğunlaştırarak Druun’un yok olmasını sağladı. Hayat normale dönerken taşa dönen herkes ve her şey canlanmaya başladı, ejderhalar hariç. Kahraman Sisudatu yani Sisu’dan geriye o mücevher kaldı. O mücevher artık insanlar için huzur ve fedakarlığın sembolü olmalıydı. Ancak insanlar bunu yapmak yerine ejderha sihrinin son kalıntılarına ulaşmaya hatta bunun için birbirleriyle savaşmayı seçtiler.

Disney’in animasyon filmlerinden Raya and The Last Dragon, Druun’un dünyayı ele geçirmeye çalışmasının ardından gelişen olayları, Druun yok edildikten 500 yıl sonra yaşananları konu ediniyor. Filmin başkahramanı Raya, dünyanın bu beladan kurtulmasından 500 yıl sonra yeniden gelişen can sıkıcı olayların ardından bunları yalnızca tek bir canlının düzeltebileceğine inanıyor: Ejderha Sisu.

Sevimli Ejderhaların Dünyasına Yolculuk: Raya ve Son Ejderha

Benzer durumlara How to Train Your Dragon ve Shrek gibi sevilen animasyon filmlerinde rastlasak da bu filmde diğerlerinden farklı olarak tatlı ejderhalar karşılıyor bizi. Ejderha denildiğinde akıllarda beliren devasa büyüklükte, insanları ürperten duruşları ya da tedirgin edici imajları bu filmle beraber yerini bambaşka deneyimlere bırakıyor. Raya and Last Dragon filminde, insanlardan daha temiz, çok daha saf ve güzel hisler barındıran canlılar şeklinde izliyoruz ejderhaları.

Ailece İzleyebilebileceğiniz Keyifli Bir Animasyon Filmi: Raya and The Last Dragon

Farklı dünyalara ve farklı zamanlara şahit olduğumuz filmde aynı zamanda Namaari’nin kendini keşfetme yolculuğuna tanık oluyoruz. Raya and The Last Dragon, kullandığı müzikler ve izleyiciye sunduğu görsel şölen ile Uzak Doğu esintileri barındırıyor. Filmdeki karakterler, grafikler ve olay örgüsüyle izleyiciyi maceraya doyuruyor. Güçlü bir kadın karakter, dostluk, güven ve aile temalarını da inceleyen filmde duygu yüklü sahneler de bulunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=1z_4yv0V9WE

Pek çok Disney animasyon filmi gibi sonunu tahmin etmek çok zor olmasa da sürükleyici bir kurgusu olan Raya and The Last Dragon, izleyenlere keyifli dakikalar vadeden başarılı bir film. Maceraseverlerin beğeneceğini düşündüğümüz bu filmin ailece izleyebileceğiniz bir animasyon filmi olduğunu söyleyebiliriz.

Raya and Last Dragon Fragman

YouTube video

Raya and The Last Dragon’da son ejderhanın izini süren Raya’nın fantastik hikayesi konu ediliyor. Amaç ise Lumandra’yı kurtarmak. Lumandra, insanların ve ejderhaların huzur içinde yaşadığı fantastik bir yerdir ancak Druun canavarları tehdit oluşturunca insanlar için ejderhalar kendisini feda eder.

YouTube video

Aradan geçen 500 yıl sonrasında Druun canavarları ülkeye döner ve onları durdurmanın tek yolu da; son ejderhanın bulunmasıdır. Raya da son ejderhayı bulmak için yollara düşer ve ülkeyi kurtarmaya çalışır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!