featured

Akbank Axess Kredi Kartı Şifresi Alma

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önemli bankalarından Akbank, Axess kredi kartıyla kullanıcılarına aktif kart hizmeti veriyor. Axess kartla internetten alışveriş yapabilir ya da tüm ödemelerinizi kartınızla gerçekleştirebilirsiniz. Elbette kartınız size özel bir şifreyle korunduğundan şifrenizi unutmanız halinde kartı kullanmanız zor. Akbank Axess kredi kartı şifresi alma yollarıyla ne olduğunu hatırlamadığınız şifrenizi yeniden oluşturabilirsiniz. İşte kart şifresi alma yöntemleri:

Kart şifresi, banka müşterilerinin sahip olduğu kartın alışveriş ya da internet şubesine giriş kartıdır. Mobil uygulamanızı açarken 6 haneli, kartla ödeme yaparken 4 haneli şifreniz bulunuyor. Bu şifrelerden herhangi birini kaybetmeniz halinde telefon, sms, internet şubelerinden yenilemeniz, güvenliğiniz için güncellemeniz gerekiyor. Akbank Axess kredi kartı şifresi alma yöntemlerini kullanırken eski şifrelerinizi güvenlik sebebiyle kullanamazsınız. Şifreniz son 3 şifrenizden biri olamaz. Şifre oluştururken unutmayacağınız sayıları bir araya getirmelisiniz. Ancak bunu yaparken çok bilinen bir tarih ya da sayı dizilimini kullanmanız önerilmez. Örneğin 1234 gibi ardışık rakamlar çok sık kullanılıyor ve ne yazık ki kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde kolaylıkla tahmin ediliyor. Şifre oluştururken size özel bir sayı dizilimini tercih etmenizi öneriyoruz.

Akbank Şifre Telefonu Nedir?

Akbank Axess müşterileri, sıklıkla dile getirilen Akbank şifre telefonu kavramını merak ediyor. Şifre telefonu, Akbank Direkt İnternet’e müşteri no bilgisi ile giriş yaparken cep şifrenizin geldiği, bireysel telefon şubesi parolasının geldiği, NEO şifresinin yollandığı Akbank sisteminde kayıtlı size ait telefon numarasıdır. Cep telefonu numaranız Akbank şifre telefonu olarak kaydedilir ve şifre gerekli olan tüm durumlarda numaranıza SMS ile şifre gönderilir.  Axess mobil şifre alma işlemlerinden online ödemede ihtiyaç duyulan güvenlik şifresine kadar her şey numaranıza gelir.

Akbank Kart Numarası Nedir?

Kullandığınız tüm banka kartlarının ön bölümünde TR koduyla başlayan 16 haneli bir rakam serisi vardır. Bu rakamlar sizin kart numaranızdır. Kart numarası ne işe yarar? Örneğin bir internet sitesinden alışveriş yapıyorsunuz, ödeme esnasında kart numaranızı ve arkadaki 3 haneli güvenlik kodunu yazarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Akbank Axess Kredi Kartı İnternet Alışverişine Nasıl Açılır?

Akbank kredi kartı kullanıma açma işlemlerini müşteri temsilcisi aracılığıyla ya da mobil bankacılık işlemlerindeki ayarlar menüsünden halledebilirsiniz. Kredi kartınız siz özellikle yapmadığınız sürece internet alışverişine kapalı gelir.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!