Almanya Dil Okulu Çalışma İzni Veriyor mu | Almanca Dil Okulu Öğrencileri Çalışabilir mi?

Almanya Dil Okulu Çalışma İzni Veriyor mu | Almanca Dil Okulu Öğrencileri Çalışabilir mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya dil okulu çalışma izni verilmesi için yeterli değil. Almanca dil okulu öğrencileri sadece belirli şartlar altında Almanya’da yaşayabiliyor. Peki, Almanya dil okulu çalışma izni verilmeme ayrıntıları nelerdir? Buyurun yazımıza…

Almanya Dil Okulu Çalışma İzni Veriyor mu?

Yaşamınızı Almanya’da devam ettirmeyi en azından bir kez düşünmüş olmalısınız ki Almanya dil okulu çalışma izni veriyor mu diye araştırma içerisindesiniz… Ancak baştan belirteli ki Almanya dil kursu vizesi çalışma izni vermiyor.

Almanya’da dil kursu eğitimi alanlar yasal olarak çalışma iznine sahip değil. Ancak ve ancak Almanya’da üniversite eğitimi alan öğrenciler yasal çerçevede çalışma iznine sahip. Almanya’da üniversite öğrencisi olanlar bir yılda toplam 180 yarım gün ya da 90 tam gün çalışma iznine sahip.

Almanya Dil Okulu Çalışma İzni Veriyor mu | Almanca Dil Okulu Öğrencileri Çalışabilir mi?

Almanya dil okulu çalışma izni vermese de günümüzde oldukça yoğun talep görüyor. Çünkü Almanya sık sık Türkiye2den ve dünyadan pek çok kişiye iş olanağı sunuyor. Almanya iş olanaklarından yararlanmanın temel şartı da; Almanca dil bilgisine sahip olmak.

Almanya Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya dil okulu vizesi başvurusu iki farklı şekilde gerçekleşiyor. 90 günden kısa ve 90 günden uzun Almanca dil okulu tercihine göre başvuru da değişiyor.

1- 90 Günden Kısa Almanya Dil Okulu Vizesi Başvurusu

Almanya’da dil okulu ile alınacak eğitim süresi eğer 90 günü geçmiyorsa yapılması gereken vize başvurusu; kısa süreli Almanya Schengen vizesi. Başvuru esnasında kişilerden Almanya dil okulu kayıt kabul belgesi, ödeme dekontu isteniyor.

Ancak yeşil pasaportu olanlar için durum farklı. Çünkü yeşil pasaport sahibi kişiler Almanya vizesi almaktan muaf tutuluyor.

2- 90 Günden Uzun Almanya Dil Okulu Vizesi Başvurusu

Almanya’da dil okulu ile alınacak eğitim süresi 90 günden uzun ise yapılması gereken vize başvurusu; yoğunlaştırılmış dil kursu vizesidir. Bu vizeye başvuracak olanların kayıt olduğu Almanca dil okulu bir haftada en az 18 saat ders vermelidir. Ancak 90 günden uzun Almanca dil okulu vize başvurusuna, üniversiteye hazırlananlar değil; yalnızca Almanca öğrenmek isteyenler başvurmalıdır.

Almanya yoğunlaştırılmış dil okulu vizesi başvurusunun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı garanti edilmez. Dil okulu kayıt kabul belgesi, ödeme dekontları başvuruda sunulsa da bunlar vizenin çıkması için garanti değildir.

Almanya Dil Okulu Çalışma İzni Veriyor mu | Almanca Dil Okulu Öğrencileri Çalışabilir mi?

Almanya’da Dil Okuluna Gidip Çalışmak Mümkün mü?

Almanya’da dil okuluna gidip çalışmak, Almanya dil okulu çalışma izni vermediği için yasal olarak mümkün değildir.

Almanya Dil Okulu ile Gidip Kalmak Mümkün mü?

Almanya dil okulu ile gidip kalmak normal şartlar altında mümkün değildir. Çünkü Almanya dil okulu çalışma izni ve oturma izni vermediği için kalınamaz. Bu noktada dil eğitimi sonrası danışmanlık şirketlerinden destek alınarak Almanya iş olanakları değerlendirilmelidir.

Almanya Dil Okulu Çalışma İzni Veriyor mu | Almanca Dil Okulu Öğrencileri Çalışabilir mi?

Almanya Dil Kursu Vizesi Ne Kadar? Almanya’da 3 Aylık Dil Kursu Fiyatları Ne Kadar?

Almanya dil okulu çalışma izni vermiyor ancak yine de Almanca öğrenmek için başvuru yapan kişi çok… Peki, Almanya dil kursu vizesi ne kadar? Toplamda 220 Euro vize başvurusu için harcanıyor. Vize başvuru ücreti ayrıntıları ise şu şekilde:

  • Almanya dil kursu vize harcı 80 Euro
  • Başvuru ve dilekçe doldurma 50 Euro
  • Biyometri 40 Euro
  • Danışmanlık hizmeti ortalama 50 Euro
Almanya Dil Okulu Çalışma İzni Veriyor mu | Almanca Dil Okulu Öğrencileri Çalışabilir mi?

Almanya Dil Okulu Vizesi Kaç Aylık?

Almanya dil okulu vizesi 90 günden az ve 90 günden fazla olmak üzere iki farklı şekildedir. Genellikle 3 aylık Almanca dil okul vizesine başvuru yoğundur.

BONUS: Almanya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Almanya çalışma izni alınabilmesi için TC vatandaşlarının Almanya çalışma vizesi başvurusu yapması gerekir. Bu başvurular Almanya Konsoloslukları ile Almanya Büyükelçiliklerine yapılır. Ancak bu başvuruyu yapacak kişilerin Almanya’da herhangi bir iş yerinden teklif alması gerekir. Bunun dışında kişiler, kendi imkanları ile Almanya’da bulunan bir iş yeriyle anlaşma yapabilir.

İlginizi çekebilir: Almanya’da Dil Okulu Avantajları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!