featured

Ankara’da Sosyal Yardım Hizmeti İçin Online Başvuru Dönemi Başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal yardım yönetmeliğinde yapılan değişikliğin ardından ilk kez online başvuru dönemini başlattı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, bundan sonra sosyal yardım alabilmek için başvuru merkezlerinin yanı sıra “ https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr ” adresi üzerinden de online başvuruda bulunabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurularını Pandemi Sürecinde Online Ortama Taşıdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası bir ilke imza atarak sosyal yardım başvurularını online ortama taşıdı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal yardım almak isteyen dar gelirli vatandaşlar için pandemi sürecinde online ortamda başvuru imkanı sağladı.

İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar İnternet Üzerinden Başvuruda Bulunabilecek

Sosyal yardım talebinde bulunmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları, ad soyad bilgileri ile cep telefonlarını yazarak başvuruda bulunabilecek. Ön başvuru süreci cep telefonlarına gelecek onay kodunu sisteme giren vatandaşlar, talep ettikleri gıda, kömür ya da Başkent Kart ihtiyaçları için başvuru sürecini tamamlayacak.

Alınan başvuruların yoğunluğuna göre başvuru sahiplerinin bilgilerinin incelenmesinin ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde olumlu ya da olumsuz bilgilendirme mesajı kişilere iletilecek. Online başvuruda başvuru sahibinden, “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” (KVKK) izni alınarak herhangi bir belge de talep edilmeyecek.

Başvuru Merkezlerinin Sayısı da Arttırıldı

İnternet ortamında online başvuru dışında Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Aile Yaşam Merkezleri ve Kadın Lokallerinde sosyal yardım başvurusu alınmaya da devam edilecek. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla başvuru merkezi sayısını da 3’ten 13’e çıkardı.

Başkent’te hizmet veren başvuru merkezleri şöyle:

-Akyurt AYM,

-Altındağ AYM,

-Araplar AYM,

-Bala Gençlik Merkezi,

-Elmadağ Gençlik Merkezi,

-Kahramankazan AYM,

-Kızılcahamam Gençlik Merkezi,

-Kuşcağız AYM,

-Mamak Gençlik Merkezi,

-Ortapınar Yenikent Gençlik Merkezi,

-Yahyalar AYM,

-Ayaş AYM,

-Kalecik AYM.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!