featured

Anne Karnındayken Hamile Olduğu Fark Edilen Bebek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıklıkla olmasa da hamilelik döneminde ya da doğum esnasında bazı sorunlarla karşı karşıya gelişebiliyor. Tıpta çok nadir rastlanan bir olay da Kolombiya da görüldü. Anne Karnındayken Hamile Olduğu Fark Edilen Bebek! Dikkatleri çekti.

Kolombiya da Hamile Olduğu Fark Edilen Bebek!

Kolombiya da yaşayan ve tek çocuk bekleyen anne adayı Monica Vega, doğumdan önce ultrason kontrolünde iki göbek bağının olduğunu fark etti. Tıp tarihi boyunca yalnızca 200 anne adayının başına gelen bu durum oldukça ilgi çekici olsa da bebek ve anne sağlığı açısından da önem taşımaktadır. Bu durum olumsuz yöne gittiğinde anne ve bebeğin hayati tehlikesi olduğunu da unutmamak lazım.
Kolombiya da Hamile Olduğu Fark Edilen Bebek!
Hamilelik ve doğum süreci her kadın için unutulmaz bir deneyim olsa da bir o kadar da stresli bir dönemdir. Bu dönemde de en önemli şey annenin ve bebeğin sağlığıdır. Ancak her ne kadar önlemler alınsa da hamilelikte ya da doğum esnasında bazı komplikasyonlar yaşanmaktadır. Bunlardan biri de Fetüs içinde fetüs olarak adlandırılmaktadır. Nadiren görülen bir durum olsa da bebeğin içerisinde bir parazitler olarak bir cenin büyütebilmektedir. Geçtiğimiz günlerde Kolombiya da dünyaya gelen bir kız çocuğu da ikiz kardeşini karnında taşıyarak dünyaya geldi.

Yaşaması Mucize Olan Bebek!

Doğumdan iki ay önce kontrol esnasında iki göbek kordonu olduğu fark edilen Monica’nın durumu biraz farklıydı. Bu durum Vega ikiz bebeklere hamile olduğu için değildi. Vega’nın beklediği kız bebek, diğer fetüs emmiş ve daha sonra da ona göbek kordonu ile bağlanmıştı.
Yaşaması Mucize Olan Bebek!
Bu sebeple de Vega’nın doktorları paraziter ikizin büyüyüp gelişmekte olan bebeğin organlarını yaralayabileceğinden endişelendikleri için Vega’yı hemen ameliyata aldılar. Vega, Itzmara ismini verdiği kız çocuğunu dünyaya getirdi. Daha sonra ise Itzmara ameliyata alınarak içerisinden paraziter ikizi çıkarıldı. Şuan da annenin ve bebeğin sağlığı oldukça iyi. Aynı olan geçtiğimiz günlerde Hindistan da da görülse de annenin ve bebeğin sağlığında bir sorun yoktu.
Kalbi veya beyni olmayan paraziter ikiz, yalnızca Itzmara’dan beslendiği için o süreçte yaşamıştı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Mitokondri Nakliyle Tüp Bebek Tedavisi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!