apple-garanti-sorgulama

Apple Garanti Sorgulama | 10 Teknik Detay ile Garanti Hesaplama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple garanti sorgulama, akıllı telefon kullanıcılarının sıklıkla araştırdığı bir konudur. Türkiye genelinde 10 milyondan fazla kullanıcısı olduğu düşünülürse bu durum çok da şaşırtıcı değil! Kimi zaman kullanıcılar kendi cihazlarının kimi zaman da ikinci el satın aldıkları cihazın Apple garanti sorgulama durumunu merak etmektedir. Apple cihaz sorgulama için çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Kullanıcılar Apple garanti sorgulama yaparken aynı zamanda bu garantiye hangi durumların dahil olup olmadığını da merak etmektedir. Zira harici durumlarda cihaz garanti süresine sahip olsa bile teknik servis bazı işlemler için ek ücret talep edebilmektedir. İşte apple garanti sorgulama kapsamı hakkında tüm merak edilenler!

Apple Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır ve Neler Garantiye Dahildir?

Apple garanti sorgulama için kullanılabilecek farkı yöntemler vardır. Iphone cihazınızdın ayarlar kısmından veya Apple destek uygulamasından cihazınızın kalan garanti süresini öğrenmeniz mümkün. Cihazınızın imei numarası veya seri numarası elinizde varsa Iphone garanti süresi sorgulama konusunda hiç endişelenmeyin.

apple-garanti-sorgulama

Iphone’larda  geçmiş yıllarda garantiye verilen cihazın tamiri mümkün değilse yerine yeni ürün temin etme politikası Apple için sadık müşteri kazandıran bir durum olmuştu. Her ne kadar sırf bu durum için bile Apple markasını tercih edenler olsa da son yıllarda bu uygulamanın kaldırıldığı söylenmektedir. Bu sebeple Apple garanti sorgulama durumuna dahil olan durumlar merak edilmektedir.

1 – Batarya Değişimi

Cihazınızın pil performansı, özellikle yanlış şarj etmeden kaynaklı olarak zamanla azalabilmektedir. Iphone cihazınızın ayarlar kısmından pil sağlığınızın ne durumda olduğunu yüzdelik dilimlerle öğrenebilirsiniz. Pil sağlığı %80’ n altına düştüğünde değişim yapılması önerilir. Cihazınızın garanti süresi devam ediyorsa Apple yetkili servisleri tarafından bataryanız ücretsiz olarak değiştirilir.

2- Dokunmatik Ekran Arızaları

Apple garanti sorgulama durumuna dahil olup olmadığı merak konusu olan durumlardan birisi de dokunmatik ekranda oluşan sıkıntılardır. Iphone veya Ipad cihazlarınızda kullanıcı hatasından kaynaklanan; yere sert düşürme, suyla temas etme gibi durumlar söz konusu değilse dokunmatik ekranda oluşan arızalar Apple garanti sorgulama kapsamına dahil olmaktadır.

3- Face ID Okuma Hatası

Apple cihazlarının son yıllarda yaptığı en büyük yeniliklerden biri olan yüz tanıma özellikli güvenlik sisteminde zaman zaman sorunlar yaşandığı söylenmektedir. Yetkili servise verilen cihazın kullanıcıdan kaynaklı bir sorunu olmadığı tespit edilirse ücretsiz bir şekilde Apple seri no sorgulama yapılır ve arıza giderilir.

apple-garanti-sorgulama

4- Kamera Sorunları

Iphone ve Ipad kullanıcılarının son yıllardaki yorumlarını incelediğimizde, belirli bir süre sonra kamerada titreme veya performans düşüklüğü gibi problemler yaşandığı görülmektedir.  Apple garanti sorgulama süreniz devam ediyorsa, yetkili servislerden orijinal kamera değişikliği hakkında bilgi alabilirsiniz.

Apple kendi ürünleri için her parçayı özel geliştirip üretir ve dışarıdan edilen müdahale veya orijinal olmayan parçalar daha sonra sıkıntı yaratabilir. Özellikle Apple kameralarının odaklama, portre, hdr gibi özellikleri yalnızca orijinal kameralarında olduğu için yetkili servis harici müdahale yapılmaması önerilir. Telefonunuzun ayarlar bölümünden orijinal parça değişim geçmişini kontrol edebilirsiniz.

5- Fazla Isınma Sorunu

Telefon veya bilgisayarınız çalışırken olması gerektiğinden fazla ısınıyorsa bu durum cihazınız için farklı sorunlara da yol açabilmektedir. Bu tarz bir durumla karşılaştığınızda en kısa sürede bir yetkili servis ile görüşmelisiniz. Yetkililer, Apple imei sorgulama ile cihazınızın garanti süresini ve tamirat geçmişini inceleyerek arızayı tespit eder ve onarır.

6- Tuşlarda Temassızlık Sorunu

Tuşlardaki temassızlık sorunlarının kaynağı genellikle kullanıcı hatasından kaynaklanabilmektedir. Servis yetkilileri cihazınızı teslim aldığında problemin kronik mi yoksa kullanıcı kaynaklı mı olduğunu belirli testlerle araştırmaktadır. Bu sebeple bu tarz bir arızdan şikayetçiyseniz servise danışmanızda ve Apple garanti sorgulama yaptırmanızda fayda var.

apple-garanti-sorgulama

7- Şebeke Problemleri

Şebeke problemlerinin çoğunluğu sim kart ve operatör kaynaklı olmaktadır. Fakat kimi zaman telefonunuzun şebeke algılayıcısında bir hata veya arıza olabilir. Bu tarz bir durumda sorunun sim kartınızdan kaynaklı olmadığından emin olduktan sonra yetkili servisten bu konuyla ilgili destek alabilirsiniz.

8- Şarj Kablosunda Temassızlık

Iphone modellerinde kutunun içinden çıkan şarj aleti de Apple garanti sorgulama durumunda garanti kapsamınız içerisinde görünür. Bazen şarj girişinin tozla kaplanmış olmasından kaynaklı algılayamama sıkıntısı yaşanabilir. Böyle durumlarda bir kürdan ve pamuk yardımıyla girişi dikkatlice temizlemenizde fayda var. Fakat bu da çözüm olmuyorsa ya telefonunuzda ya da kablonuzda arıza olabilir.

Şarj cihazınızda fiziki olarak bir hasar varsa ve sorun telefon girişi kaynaklı değilse, Apple garanti sorgulama süreniz devam etse dahi yetkili servisin cihazı ücretsiz yenileme veya tamir etme gibi bir sorumluluğu yoktur. Şarj kablonuzda kopma, zedelenme gibi durumlar yoksa, garanti kapsamında ücretsiz bir şekilde tamir veya değişim yapılmaktadır.

9- Aniden Kapanma Sorunları

Özellikle sıcaklığın eksileri gördüğü ekstrem hava şartlarında Apple ürünlerinin aniden kapanma sorunu artık kullanıcılar tarafından bilinen ve kronik bir hal almış bir durumdur. Bu konuda cihazınızı teknik servise götürmenizin herhangi bir sonuç vermeme ihtimali de bulunmaktadır. Bunun haricinde tüm şartlar normalken aniden kapanma sorunu yaşıyorsanız teknik servisten bu konu hakkında destek alabilirsiniz.

10- Parmak İzi Sensöründeki Sorunlar

apple-garanti-sorgulama
Apple Garanti Sorgulama

Macbook ve Iphone’larda parmak izi teknolojisi kullanıcılar için en kullanışlı özelliklerden birisidir ve bunda yaşanacak bir arıza oldukça can sıkıcı gelebilir. Parmak izi sensörü ile alakalı sorunlarda da Apple garanti süresi hala devam etmekteyse ücretsiz müdahale edilmektedir. Bu gibi durumlar için Apple garanti sorgulama sürenizi takip etmenizde fayda var.

Apple Garanti Sorgulama Kaç Günde Sonuç Verir?

Özellikle elinde yedek telefonu bulunmayanlar için Apple garanti sorgulama süresince geçirilen zaman bir işkence halini alabilir. Apple yetkili servisleri ürününüzü genellikle 15 gün içerisinde, bazen daha erken bir sürede hatayı tespit edip inceleyerek onarımını gerçekleştirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!