Arama Motoru Görünürlüğü Nedir? Arama Motoru Görünürlüğü Nasıl Yapılır?
Arama Motoru Görünürlüğü Nedir? Arama Motoru Görünürlüğü Nasıl Yapılır?

Arama Motoru Görünürlüğü Nedir? Arama Motoru Görünürlüğü Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Online olarak bir işletme yürütmede başarılı sonuçlar almak istiyorsanız, arama motoru görünürlüğü hakkında bilgi sahibi olmanız gerekecektir. Aslında, arama motorunun işletmenizi yalnızca yaşam alanınızda değil, tüm dünyada popüler hale getirmede önemli bir rolü vardır. Kesinlikle, hayal edebileceğiniz kadar kolay olmayacaktır. Çevrimiçi müşterileri çekmek ve satışınızı artırmak için iyi bir strateji de kullanmanız gerekiyor.

Arama motoru optimizasyonunun (SEO) ne olduğunu ve nasıl çalıştığını öğrenin! Bu kılavuz temel bilgileri kapsar, böylece web sitenizin görünürlüğünü hemen iyileştirmeye başlayabilirsiniz.

Arama Motoru Görünürlüğü Nedir? Arama Motoru Görünürlüğü Nasıl Yapılır?

Kullanıcılar veya müşteri potansiyeli taşıyan kişiler web sitenizle ilgili belirli bir anahtar kelime yazdıklarında arama motoru tarafından tespit edilir. Ulaşılabilir olmak için değerli içeriğin yanı sıra iyi bir web sitesi tasarlamalı ve oluşturmalısınız. Aslında, çevrimiçi rekabeti kazanmak ve en iyi konumu elde etmek için web sitenizin görünürlüğünü yönetmek çok önemlidir. Özellikle arama motoru sonuç sayfalarında görünürlüğünüzü artırmanız gerekiyor. Bunu optimize ederek ve reklam vererek yapabilme şansınız vardır.

Arama Motoru Görünürlüğü Hakkında Önemli Konular

Arama Motoru Görünürlüğü Hakkında Önemli Konular

Görünürlük hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra, web sitenizi nasıl görünür kılacağınızı bilmek önemli bir konudur. Böylece yalnızca insanların algısını hedef almak yerine arama motoru teknolojilerini de hedef alırsınız.

1- Web Sitesinde Kullanılan Başlık Etiketlerini Kontrol Edin

Web Sitesinde Kullanılan Başlık Etiketlerini Kontrol Edin

Bu, web sitenizin görünürlüğünü artırmak için önemli unsurlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bu durumda, birkaç şey yapmanız gerekir. Başlık etiketleri arama motoru tarafından kolayca tespit edilebildiği için özgün bir başlık yazmaya çalışın. İkinci olarak önemli veya popüler kelimeleri başlığın önüne koyun.

2- Arama motorunun Web Sitenizi Tarayabileceği Formata Uygun Olup Olmadığı Kontrol Edin

Arama motorunun Web Sitenizi Tarayabileceği Formata Uygun Olup Olmadığı Kontrol Edin

Arama motorunun yaptığı işe yardımcı olmak için yapabileceğiniz iki şey var. İlk olarak, flash navigasyon ve benzer öğeleri web sitenizden uzaklaştırın. İkincisi, web sitenizi çerçevelerden (Frame) uzak tutmanız gerekir.

3- Daha Fazla Bağlantı Yerleştirmek

Daha Fazla Bağlantı Yerleştirmek

Flash navigasyon öğeleri yerleştirmek yerine, daha fazla bağlantı koymak her zaman daha iyidir. Örneğin, yerleşik dizinlerden bağlantılar yerleştirebilirsiniz. Bunun nedeni arama motoru bağlantılı öğeleri sever. Üstelik makalelerinizi yayınlamanız da gerekecektir. Web sitenizi düzenli olarak ziyaret edebilecek daha fazla izleyici ve okuyucu edinmek asıl amaç olacaktır. İnsanların yerleştirdiğiniz bağlantıları ziyaret etmeleri için yüksek kaliteli içerik oluşturmak tartışılmaz bir zorunluluktur.

WordPress Arama Motoru Görünürlüğü

WordPress Arama Motoru Görünürlüğü

En iyi içerik yönetim sistemi (CMS) hangisi diye sorulursa bu, muhtemelen en çok kullanılan ve popüler olan WordPress olacaktır. 2003 yılında piyasaya sürüldü ve milyonlarca web sitesi tarafından kullanılıyor.

WordPress ücretsizdir, çok fazla kodlama bilgisi gerektirmediği için kullanımı kolaydır. Bütün bunlardan dolayı rekabeti kazanmak için WordPress’i iyi anlamanız gerektiği anlamına gelir.

Temel yazılıma bir şeyler eklerseniz, Google’da ve diğer arama motoru görünürlüğü artırmak için WordPress’i daha güçlü hale getirebilirsiniz.WordPress önceden optimize edilmiş bir içerik yönetimi platformudur.

Daha güçlü ve kullanışlı hale getirmek için, yapabileceğiniz birkaç önemli ve güçlü adımlar var. Bunları kendi platformunuza uygulayıp uygulanmadığı kontrol etmelisiniz. Eğer uygulanmadıysa, arama motoru sonuç sayfası sıralamasını iyileştirmek için bunları yapmanızı öneririz.

1- Arama Motoru Görünürlüğü İçin robots.txt Kullanın

YouTube video
Arama Motoru Görünürlüğü İçin robots.txt Kullanın

Eğer her şey düzgün çalışıyorsa, Google teknolojileri sitenizi tarayacaktır. Ancak, güvenlik açıkları nedeniyle bazı belirli dosyaların indekslenmesini engellemeniz gerekir. Örneğin, Google botlarının wp-admin ve wp-includes dizinlerini indekslemesini istemiyorsanız ki büyük olasılıkla istemeyeceksiniz, robots.txt olarak adlandıracağınız bir metin dosyası oluşturun ve dosyaya aşağıdakileri yazın:User-agent: *

Disallow: /wp-admin/

Disallow: /wp-includes/Kaydedin ve herhangi bir FTP yazılımı aracılığıyla WordPress bulunan asıl (root)  dizine yüklenmesini sağlayın.

2- Kullanılmayan Gereksiz Öğeleri Kaldırın

Kullanılmayan Gereksiz Öğeleri Kaldırın

Kontrol Panelinizde, ‘Merhaba Dünya’ gönderisinin ve ‘Örnek Sayfa’ sayfalarının hala orada olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca kullanmanız gerekmiyorsa ‘Uncategorized’ kategorisini de silmeniz gerekir. Bu ve benzeri öğeler artık gerekmiyorsa, neden kaldırmayasınız? Bunları kaldırmazsanız, Google bunları alakasız ve zayıf içerik olarak bulup işleyecektir.

3- Temiz URL Adresleri

Temiz URL Adresleri

Temiz URL kullanarak insanlara bir anlam ifade etmek gerekir. Örneğin, araç kiralama hakkında bir içerik görüntülüyorsanız www.example.com/?p=154 gibi bir şey ile karşılaşacaksınız. Bu tür URL kullanımı gerçekten doğru değildir. Perma link yapısını değiştirmek akıllıcadır. Kalıcı Bağlantılar sayfasında, Özel Yapı alanına /% gönderi adı % / giriniz. Bütün bunlar web sitenizin arama motoru görünürlüğü performansını artıracak temel adımlar olarak geçer.

YouTube video
Web sitenize SEO onaylı, içerik oluşturma

Arama motoru optimizasyonu ve google search console hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak faydalı olacaktır. Anahtar kelimeler arama motorlarının dikkatini çekecektir. Web siteleri arama motorlarında arama sonuçlarında bir şekilde daha hızlı index alacaktır. Web sitesinin site içi linki bağlantılı diğer yazıların trafiği artıracaktır. Arama motorlarına ek olarak sosyal medya hesapları da web sitelerinin trafiğini artıracaktır. 

Arama motoru optimizasyonu, web sitelerinin arama sonuçlarındaki sıralamalarını iyileştirmek amacıyla kullanılan bir tekniktir. SEO, web sitenizi daha fazla insana ulaşmasına ve arama sonuçlarında yüksek sıralamalara sahip olmasına yardımcı olur. Bu kılavuz, size temel SEO bilgileri sunarak başlamaya nasıl başlayacağınız hakkında bir fikir veriyor.

Web sitenize SEO onaylı, içerik oluşturma

SEO başarılı olmak ve arama sonuçlarında yükselmek için, ziyaretçilerinize kaliteli ve bilgilendirici içerik sunmanız gerekir. Bununla birlikte, bunu arama motorları da tanımalıdır. Bu nedenle, web sitenizi oluştururken araştırma anahtar kelimeleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca, her sayfaya benzersiz bir meta açıklaması ekleyin ve tüm web sitenize bağlantı verildiğinden emin olun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!