featured

ASELSAN MİUS İHA Sistemi Drone ile Görevlere Yeni Bir Soluk Geliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk askeri teknolojileri alanında bir adım öne çıkan ASELSAN Drone sistemleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Modern dünyanın inceleme, gözleme ve istihbarat işlemlerini yerine getiren yeni askerleri drone teknolojileri ile askeri görevler artık çok daha kolay ve hızlı. 

İnsansız Hava Aracı (İHA) Özellikleri Yenilendi

ASELSAN tarafından geliştirilen yeni İHA ( insansız hava aracı ) teknolojileri mini, mikro ve nano sınıflarındaki sabit ve döner kanatlı modellerin dışına çıkmayı başardı. Yeni drone teknolojisi tanıtıldı. Yine ASELSAN çok rotorlu İHA, ARI-1T Döner Kanatlı İHA  ve Sabit Kanatlı Mini İHA Sistemi kullanılmaya devam ediliyor. 

MİUS İHA Sistemi Çok Donanımlı Olacak

ASELSAN MİUS İHA Sistemi ismindeki yeni projesi BOTAŞ Petrol ve Doğalgaz Boru Hatlarının Güvenliği Projesi ile işbirliği içerisinde geliştirilirken, zamanlanmış uçuş ve görev gerçekleştirme komutlarına uyma özelliklerine sahip. Keşif, gözetleme, inceleme ve komut dinleme fonksiyonları bulunan MİUS İHA sistemi 8,8 kg kalkış ağırlığına sahip. 20 km çapında görev yapabilen bu özel araç ortalama 1 buçuk  saat görev yapabilme becerisine de sahiptir. 

3  kanat açıklığı ile elden atılarak yükselme yapabilen bu araç aynı zamanda hem gövde üzerine hem de paraşütle iniş yapabiliyor. Geçtiğimiz aylarda teslimatı yapılması beklenen araç için Savunma Sanayi ve BOTAŞ yetkilileri tarafından deneme sürüşleri yapılması beklenecek. 

NANO İHA Geliştirme Projesi

ASELSAN tarafından geliştirilen diğer bir proje ise NANO İHA Geliştirme Projesi ‘dir. Bu proje kapsamında 500 gramdan daha hafif bir drone üretilmesi planlanıyor. Drone’un haberleşme, 2 kilometreyi aşan görüntü aktarımı özellikleri ve 25 dakika havada kalma yetenekleri bulundurulması planlanıyor. 

Hava araçları, iha sistemi türleri ve drone teknolojileri, Hava Savunma Sanayii konusunda büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Teknolojinin askeri alanda çok daha aktif şekilde kullanılması ile birlikte milli İha çalışmalarına verilen önem de artmıştır. Bu noktada ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve Baykar Savunma firma ve kurumları büyük bir iş birliği içerisindedirler.

Zaman zaman twitter sosyal medya hesabı üzeirnden paylaşımlarda bulunan Selçuk Bayraktar ile milli savunma teknolojileri alanda yapılan yenilikler ön plana çıkmaktadır. Yakın gelecekte aktif olarak görev alması planlanan NANO İHA Geliştirme Projesi ve MİUS İHA sistemi projeleri ülke ekonomisi için de büyük öneme sahiptir. 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!