featured

Aşk Tanrısı Eros

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Yunanca da aşk ve sevgi anlamında kullanılan birden fazla sözcük vardı. Bunlar Agape, Eros, Storge gibi sözcüklerdi. Storge aile sevgisini, Agape gerçek aşkı, Eros ise Tutkulu aşkı temsil ediyordu.
Storge ilke Eros arasında farklar vardır. Kesinlikle karıştırılmamalıdır. Bugün sizlere Aşk Tanrısı Eros konusunda bilgi vereceğiz. Okumaya devam edin.

Eros Kimdir?

 
Oklarını atarak aşık ettiğine inanılan Aşk Tanrısı Eros’un dünyaya gelişiyle ilgili çeşitli görüşler mevcuttur. Bir rivayete göre önce vardır ve sonradan Tanrıçanın yanında yer almıştır.
Ok taşıyan, tombul yanaklı, sevimli olarak nitelendirilen Eros’un kanatlarının olduğu net bir yargı değildir. Dünyanın yaratılış hikayesinde ise Eros dan ilk varlıklardan biri olarak söz edilir. Başka bir deyişe göre de Khaos dan dünyaya gelmiştir.

İnsanlar Arası Haberleşmeyi Sağlıyor 


Tanrılar ve insanlar arası haberleşmeyi sağlayan, üremeyi de sağlayan bir Tanrıdır. Eros belirli bir süre sonra Miletos Kralının kızı Psykhe ye aşık olur. Afrodit’in saçma kıskançlıklarından dolayı uzun zaman birbirlerinden ayrı kalan sevgililer sonunda kavuşurlar.
Yaşamları en başta İskenderiye ve Roma sanatları olmak üzere çeşitli sanat dallarına konu olan Eros, günümüzde cinselliğin simgesi olarak nitelendirilmektedir. Eros’un Latince adı ise Amor dur.

BAKINIZ:Tanrıların Tanrısı Zeus Kimdir ?

 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!