At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir | At Kestanesi Kremi Hangi Ağrılara İyi Gelir? At Kestanesi Balsamı Nereye Sürülür?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

At kestanesi kremi faydaları sebebiyle günümüzde birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. At kestanesi kremi henüz yeni yeni tanınırken bu tanınmaya, Dr. Tuna at kestanesi kremi faydaları sebep oldu diyebiliriz. Farmasi markasının en gözde ürün içeriklerinden olan at kestanesi kremi her alanda sağladığı yararlarla en çok satan ürünlerden biri haline geldi.

At Kestanesi Kremi Nedir? At Kestanesi Faydaları Var mı?

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At kestanesi kremi aslında bilimsel olarak bilinen aesculus hippocatanum isimli ağaçtır. Yapraklarından, kabuklarından ve hatta çekirdeklerinden dahi faya sağlanan at kestanesi, genelde park ve bahçelerde yetiştirilmektedir.

Sağlık, mobilya sanayi ve gıda ürünlerinde sıkça yer alan at kestanesi kremi faydaları ile de bilinmektedir. At kestanesinin ne gibi faydaları var gelin yazımızda detaylı olarak bakalım.

1- At Kestanesi Kremi Faydaları Neler? At Kestanesi Kremi Hangi Ağrılara İyi Gelir?

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir
At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At kestanesi kremi faydaları sebebiyle birçok ağrıyı kalıcı ya da anlık olarak giderebilecektir. Bu krem özellikle romatizmal ağrılarda, kemik ve eklem kaynaklı ağrılarda etkili bir üründür.

2- At Kestanesi Kremi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At kestanesi kremi faydaları sebebiyle basur, hemoroid, damar sertleşmesi ve varis gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. At kestanesi kremi makata sürülür mü demeyin! Bu krem doğal içerikli olarak tercih edildiği takdirde, makata sürülebilecektir. Yine romatizmal hastalıklarda ağrının giderilmesi için bu kremin sürülmesi mümkündür.

3- At Kestanesi Kremi Neye İyi Gelir? At Kestanesi Kremi Yorum İçerikleri Neler?

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At kestanesi kremi yukarıda da belirttiğimiz gibi birçok hastalıklara iyi gelmektedir. Yorum içerikleri incelendiğinde kullanıcıların büyük bir kısmı, hastalıklarının tedavisinden olumlu sonuç aldıklarını ifade etmektedir.

4- At Kestanesi Kremi Yüze Sürülür mü? At Kestanesi Kremi Ciltte Ne İşe Yarar?

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At kestanesi kremi faydaları ne? Bu krem yüze sürülür mü? At kestanesi kreminin kan dolaşımını hızlandırdığı bilinmektedir. Cildi daha sıkı ve gergin bir görünüme ulaştıran kremin gözenekleri azalttığı da bilinmektedir.

Kılcal damarlardaki varis görünümünü azaltan bu krem yüzde oluşan damarlanma görünümünü iyileştirebilecektir. Ancak bu kremin alerjik bir yönü bulunduğundan, kremin alerjik ciltlerde kullanımı önerilmeyecektir.

5- At Kestanesi Kremi Nasıl Yapılır? At Kestanesi Kremi Nasıl Kullanılır?

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At kestanesi kreminin ev ortamında yapılabilmesi mümkün değildir. Laboratuvar ortamında geliştirilen bu kremde at kestanesinin çekirdeği, kabuğu ve yaprakları kullanılmaktadır.

At kestanesi kremi şikayetin bulunduğu bölgeye ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. Uygulama sonrasında yaklaşık 20-40 dakika sonrasında kremin etkisi hızlı bir şekilde görülebilecektir. At kestanesi kremi faydaları yüzünden doğru ve düzenli bir şekilde uygulanmalıdır.

6- At Kestanesi Kremi Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At kestanesi kremi faydaları yüzünden günde 2 ila 4 kez kullanılabilecektir. Kullanılması için önerilen bir zaman aralığı bulunmamakla birlikte, bir şikayet oluştuğundan sürülmesi yeterlidir.

7- At Kestanesi Jeli ile Kremi Aynı mı? At Kestanesi Jeli Faydaları Aynı mı?

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At kestanesi pek çok açıdan faydalı bir ürün olduğundan birçok şekilde kullanılabilecektir. Krem, balsam ve jel olarak 3 farklı formu bulunduğu söylenebilecektir. Jel ile at kestanesi kremi faydaları bütünüyle aynıdır. Bu kapsamda kullanıcılar krem ya da jel formunu tercih edebilecektir.

8- At Kestanesi Kremi Zararları Var mı?

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At kestanesi kremi fazla kullanımda zararlara ve yan etkilere sebebiyet verebilir. Alerjik ve hassas ciltlerde kullanımı kızarıklık, dökülme ve tahrişlere yol açabilecektir. Bu nedenle kullanım öncesinde küçük bir alana sürülmesi ve yan etki açısından değerlendirilmesi tavsiye edilmektedir.

At kestanesi kremi faydaları ile bilinse de göz çevresi ve vajina bölgelerine kesinlikle uygulanmamalıdır. Son olarak hamile ve emziren kadınlarda oluşabilecek yan etkiler sebebiyle at kestanesi kremi kullanılmamalıdır.

Penaten krem ne işe yarar merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

9- At Kestanesi Kremi Fiyatı Ne? At Kestanesi Kremi Eczane Fiyatı 2023

At Kestanesi Kremi Faydaları Nelerdir

At kestanesi kremi Farmasi markası ile tanındı. Daha sonrasında ise birçok kişi at kestanesi kremi faydaları ile tanıştı. Farmasi yanı sıra pek çok markanın at kestanesi kreminin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Eczaneler üzerinden satışı yapılan bu kremler reçetesiz olarak satın alınabilmektedir. Kremin fiyat aralığını ise marka ve gramaj miktarı belirlemektedir.  At kestanesi kremi fiyat aralığı ise 80-200 TL şeklinde değişkenlik göstermektedir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!