featured

Avşa Adası Nerede

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avşa Adası Konaklama Seçenekleri

Ada genelinde 1000’den fazla pansiyon, apart ev konaklama için hizmet vermektedir. Avşa adası konaklama seçenekleri olarak pansiyonlar ön plana çıksada ada da 2 adet 3 yıldızlı,1 adet 2 yıldızlı otel hizmet vermektedir. Otellerin büyük çoğunluğu sabah kahvaltısı dahil çalışmaktadır. Ada merkezi dışındaki Yiğitler Köyü’ndeki oteller ise yarım pansiyon olarak misafirlerini yaz aylarında ağırlamaktadır. Avşa’da sizlere önereceğimiz temiz pansiyonlar Cane Motel, Lara Zeynep Apart, Efe Suit, Batu Suit, Alperen Apart, Görkem Apart, Sahil Yakamoz Pansiyon, Uludağ Apart olabilir.

Avşa Adası Nerede

Sahip olduğu konum ve güzelliklere ile son dönemin en popüler yerleşim yerlerinden olan Avşa Adası’na gitmek isteyenler Avşa adası nerede olduğunu merak ediyor.

Avşa Adası Balıkesir ili sınırları içerisinde kabul ediliyor. Yönetim anlamında ise Marmara Adalar Belediyesine bağlıdır. Kapıdağ Yarımadası’nın uzantısı görünümünde olan bu adanın gerçek nüfusu 3 bin 500 iken yaz aylarında bu rakamın 130 bine kadar ulaştığı görülüyor. Özellikle başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin en kalabalık yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle bayram tatillerinde adanda boş yer bulmak neredeyse imkansız oluyor.

Avşa Adası Konumu

Avşa Adası Marmara Adalar İlçe merkezine 11 km, Balıkesir il merkezine ise 155 km uzaklıkta bulunuyor. Avşa Adası’nın 15 yıl öncesinde ki eski ismi Türkeli’ adasıydı. 2005 yılında yapılan değişiklikle adaya Avşa ismi veriliyor. Bu isim ise ada tarihine hiçte yabancı olmayan bir isimdir. Tarih sahnesinde ada Rumlar tarafından kullanılırken kullanılan ‘’Afissia” isminden geliyor.

Avşa Adası’nın uzunluğu 7 km, genişliği 4 km olup adanın toplam yüz ölçümü 36 km2’dir. Bölgede yer alan takımadalar arasında, kapladığı alan bakımından Avşa Adası, Marmara ve Paşalimanı Adalarından sonra üçüncü sırada yer alıyor. Avşa Adası’nda yaz aylarının en yoğun dönemlerinde 90.000 ile 130.000 bin turist ağırlama kapasitesi ile 300′den fazla turistik tesis yer bulunuyor. Ada’da her biri birbirinden güzel, doğal ve temiz 50′den fazla plaj yer alıyor. Bu plajlar arasında en popüler olanları ise Altınkum, Çınar, Karadut, Çilek, Kadınlar Plajı ve Kumtur plajlarıdır. Son derece güzel aynı zamanda eğlence anlamında günün 24 saati oldukça aktif olan bu etkileyici plajlar adanın Yiğitler Köyü mevkiinde yer alıyor.

Avşa Adası Nerede Kalınır?

Avşa Adası’na gitmek isteyenler için merak edilen en önemli sorulardan birisi de Avşa Adası nerede kalınır sorusu oluyor. Avşa adası hem otel hem de pansiyon kültürünün odlukça yaygın olduğu bir yer olarak oldukça çeşitli konaklama imkanları sunuyor. Şehir için ulaşımın rahat olması ile birlikte Avşa Adası konaklama anlamında en sorunsuz ve her bütçeye uygun seçeneklerin olduğu bir yer olarak dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!