7 Öneri: Ayakta Çıkan Nasır Nasıl Geçer?

7 Öneri: Ayakta Çıkan Nasır Nasıl Geçer? Elde ve Ayakta Nasır Geçiren Yöntemler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer sorusu, internette en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Kadınlarda ve erkeklerde, her yaştan kişide sıklıkla görülen nasır çeşitli yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Ancak tekrarlamaması açısından kesin nasır tedavisi klinik ortamda, uzman hekimler tarafından yapılmalı.

Nasır tedavisi için uzman dermatologların tedavisi dışında evde gerçekleştirilen yöntemler de bulunuyor. Peki, elde ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer? Nasır geçiren doğal yöntemler ve tıbbi yöntemler nelerdir? İşte, elde ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer hakkında bilinmesi gerekenler ve nasır için çözüm önerileri…

Nasır Nedir? Nasır Neden Olur?

Elde ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer açıklamadan önce nasır nedir ve nasır çıkma nedenleri nelerdir açıklayalım… Nasır; el ve ayaklarda çıkan bir deri kalınlaşması sorunudur. Elin ve ayakların sürekli olarak baskı ve basıya maruz kalması nasır oluşumunun en yaygın nedenidir. Bu nedenledir ki; uzun sürekli ayakta duran ve el gücü kullanarak çalışan kişilerde sıklıkla görülür. Genel olarak nasır nedenleri şunlardır:

  • Yanlış ayakkabı/terlik seçimi
  • Elin ve ayağın sürekli baskı ve basıya maruz kalması
  • Uzun süre yürümek
  • Ayakkabıyı çorapsız giymek
  • Aşırı kilolu kişilerin uzun süre ayakta kalması
  • El ya da ayakların çok kemikli yapıda olması
  • Yalın ayak yürüyüş
  • Spor aletlerini fazla kullanma
  • Obezite
  • Romatizmal hastalıklar

Peki, nasır nasıl oluşur? Uzun süreli olarak baskı ve basıya maruz kalan cilt yüzeyi, kendisini korumak için üst deriyi kalınlaştırır. Bunun sonucunda da nasır ortaya çıkar. Yazımızda belirtilen elde ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer yöntemlerini deneyerek nasırlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Nasır Çeşitleri Nelerdir?

Hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen nasır tek tip değildir. İki farklı nasır çeşidi bulunur. Dolayısı ile nasır bir dermatolojik sorundur. Bu sebeple de elde ve ayakta nasır nasıl geçer diye araştırıyorsanız, kesin sonuç için sağlık kuruluşlarının dermatoloji bölümüne başvurmalı ve tıbbi olarak tedavi almalısınız.

Genel olarak güzellik merkezlerinde ya da kuaförlerde manikür pedikür işlemleri esnasında nasır tedavisi yaptığını söyleyen kişiler de vardır. Ancak bu sağlıksal bir sorundur ve steril olmayan ortamlarda, steril olmayan aletlerle nasır oluşumuna müdahale edilmemelidir. Nasır çeşitleri aşağıdaki gibidir…

1- Korn Tipi Nasır

Derinin içine doğru kök yapmış olan nasırlar Korn tipi nasırdır. Yumuşak ve sert yapılı olmak üzere kendi içinde ikiye ayrılır. Sert Korn tipi nasır genellikle el ve ayakların kemikli kısımlarımda, yumuşak Korn tipi nasır da nemli yerlerde parmak aralarında çıkar. Korn tipi nasırlar genellikle çok ağrı vericidir.

2- Kallus Tipi Nasır

Derinin içine doğru kök salmamış, derine inmemiş olan, yassı ve düz oluşan nasır çeşidi Kalluk tipi nasırdır. En yaygın görülen nasır tipidir ve bası yerlerinde oluşur. Kallus tipi nasırlar genel olarak ağrısız ya da hafif ağrılıdır.

Elde ve Ayakta Çıkan Nasır Nasıl Geçer? Nasır Geçiren Yöntemler

Nasır nedir, nasır çeşitleri nelerdir açıkladıktan sonra sıra elde ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer sorusunun cevabında… Anlaşıldığı üzere nasır tıbbi müdahale ya da tıbbi tedavi gerektiren bir cilt sağlığı sorunudur. Bu sebeple nasır tedavisi için dermatologlara başvurulmalıdır. Kuaförlerde ve güzellik salonlarında nasıra müdahale edilmesi, enfeksiyon oluşumu gibi kötü sonuçları doğurabilir.

Ancak nasır tedavisi öncesinde evde başvurulabilecek çözümler de vardır. Yazımızın bu kısmında yaygın olarak tercih edilen evde doğal nasır tedavisi ve tıbbi nasır tedavisi hakkında bilgiler sunacağız. İşte, nasır nasıl geçer sorusunun cevapları….

1- Evde Ayakta Çıkan Nasır Nasıl Geçer: Limon ve Beyaz Sirke Nasır Tedavisiyle

Limon ve beyaz sirke nasır tedavisi için kullanılmaktadır. Beyaz sirkede ve limonda bol miktarda asit bulunmaktadır. İçeriğindeki asit nedeniyle beyaz sirke ve limon karışımı nasır üzerine uygulandığında nasırın parçalanmasını sağlar. Dolayısı ile beyaz sirke limon karışımını nasır üzerinde uygulayıp ovarak evde doğal çözüm sağlayabilirsiniz.

Nasır üzerine limon beyaz sirke karışımı uygulandıktan sonra bölge bandajlanarak kapatılmalı ve ertesi gün açılmalıdır. Ancak bandaj çok sıkı yapılmamalı, nasırlı bölgenin hava akışı engellenmemelidir. Bu uygulama sonrası bandaj açıldığında genellikle nasır üzerinde pul pul dökülmeler yaşanacaktır.

Beyaz sirke limon karışımı uygulaması, nasır tamamen yok olana dek hafta 1 ya da 2 kez uygulanabilir. Ancak nasırlı cilt yüzeyinin nemsiz kalmaması için karışımın uygulanması sonrası zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı ile masaj yapılması tavsiye edilir. el ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer merak ediyorsanız, bu kolay yöntemi deneyebilirsiniz.

2- Ponza Taşı Kullanmak

Özellikle ayakta nasır tedavisi için en çok tercih edilen kolay yöntemlerden biri; ponza taşı kullanmaktır. Peki, ponza taşı ile nasır nasıl geçer, ne yapmalı, nasıl uygulanmalıdır?

Duş esnasında ya da duş sonrasında yumuşayan nasırlı bölge üzerine ponza taşı sürtülür. Böylelikle eğer nasır derine kök salmamşsa törpülenmiş ve temizlenmiş olur. Düzenli olarak ponza taşı kullanarak ayakta çıkan nasır nasıl geçer sorunuza cevap bulabilirsiniz.

3- Nasır Bandı Kullanmak

Nasır bandı, evde nasır tedavisi için tercih edilen en yaygın üründür. Eczanelerden satın alınabilen nasır bantlarını nasır üzerine yapıştırarak nasır oluşumunun giderilmesi sağlanır. Ancak nasır bandı seçilirken nasırın büyüklüğü göz önünde tutulmalıdır.

Peki, nasır bandı ile nasır tedavisi nasıl olur? Nasır bantlarının içeriğinde ilaç bulunur ve bu ilaç nasır üzerine temas ettiğinde onu yumuşatır ve soyar. Her nasıl bandının uygulanması farklı olabilir ancak genellikle yapıştırılan nasır bandı 2 ya da 3 gün sonra çıkartılır. Dolayısı ile nasır giderilir. Ancak sahip olunan nasır tipine göre en uygun nasır bandını satın almak için uzman hekime danışılmalıdır.

4- Nasır Kremi Kullanmak

Serbest piyasada (alışveriş sitelerinde) ve eczanelerde pek çok markaya ait nasır kremleri de vardır. Nasır kremleri, sertleşen nasırı yumuşatıp soyar. Tıpkı nasır bandı gibi nasır kremleri ile de nasır sorunu çözülebilir. El ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer araştırıyorsanız; bu nasır kremlerini tercih edebilirsiniz.

Ancak çok fazla sertleşmiş nasırın, nasır kremi ile tedavi edilmesi mümkün olmayabilir. Bu durumda genellikle önce nasırın bir hafta süreyle kremle yumuşatılması hedeflenir ve yumuşama sonrasında nasırın çıkarılması gerçekleştirilir.

5- Olgun Domates Uygulamak

Elde ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer sorusuna yanıt olarak en doğal yöntemlerden bir tanesi de nasır üstüne domates uygulamaktır. İbrahim Saraçoğlu tarifine göre bir olgun domates ortadan ikiye kesilerek gece yatmadan önce nasır üzerine uygulanmalı ve sabaha kadar bekletilmelidir.

YouTube video

6- Ameliyatsız Nasır Tedavisi: Kriyoterapi ile Nasır Dondurma

Nasır bandı ve nasır kremi ile sonuç alınamayan nasır oluşumlarında başvurulan yöntem; Kriyoterapi yani nasır dondurmadır. Bu işlemde nasır dondurulur ve yok edilir. Peki, Kriyoterapi ile nasır dondurma nasıl yapılır?

Kriyoterapi ile nasır dondurma yönteminde -190 derecedeki nitrojen oksit veya sıvı azot kullanılır. Kriyoterapi genel olarak yumuşak nasırlarda etkilidir. Daha çok parmak aralarında çıkan yumuşak nasırlara Kriyoterapi uygulanırken bölgeye uyuşturma yapılmaz.

Daha çok yumuşak nasırlarda başarılı sonuçlar veren Kriyoterapi yöntemi sert nasırlara da uygulanabilir. Ancak sert nasırlara nasır dondurma yöntemi uygulanmadan önce ilaçlar uygulanarak ve nasırda tıraşlama yapılarak nasırın inceltilmesi sağlanır.

7- Ameliyatla Nasır Tedavisi: Raydo Frekans ile Nasırın Çıkarılması

Kesin nasır tedavisi için en yaygın uygulanan cerrahi yöntemlerden biri; radyo frekanstır. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen radyo frekans işlemi ağrısız ve acısızdır. Radyo frekans ile nasırlar köküne kadar alınır ve böylelikle tekrarlamasına engel olunur. Peki, radyo frekans ile nasır nasıl geçer?

Nasırlı bölgeye lokal anestezi uygulandıktan sonra nasır üzerine radyo frekans uygulanarak buharlaşma sağlanır. Uygulama sonra nasır yerinden çıkartılır ve bölgeye pansuman yapılır, açılan yer kapatılır. Radyo frekans ile nasır tedavisi ortalama olarak 10 dakika sürer.

Nasır Tekrarlar mı?

Nasır oluşumu tekrarlayabilmektedir. Bu nedenle nasıra neden olan etmenin ortadan kaldırılması gerekir ve ayakkabı tercihi doğru yapılmalıdır. Ancak en etkili çözüm cildiye nasır tedavisi desteği almaktır.

Nasırın Tekrarlaması Nasıl Engellenir?

Tekrar nasır oluşumunun engellenmesi için nasır çıkan bölgedeki bası ve baskıyı azaltmak gerekir. Fazla kilolu kişiler kilo vermeli, yanlış ayakkabı tercih edenler ortopedik veya silikon tabanlı ayakkabılar giymeli, topuklu ayakkabı kullanımı azaltılmalı.

Nasır Bulaşır mı?

Nasır oluşumunda bakteri, mantar veya virüs söz konusu değildir. Dolayısıyla nasır bulaşıcı değildir.

Ayak Parmağındaki Nasır Nasıl Geçer?

Ayak parmağındaki nasır için listemizdeki çözüm önerilerinden faydalanabilirsiniz. Ayak parmağındaki nasır ağrısı için de parmak arası silikon kullanabilirsiniz. Elde ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer için belirtilen yöntemler, ayak parmaklarına da uygulanabilir.

Nasır Ağrısı Nasıl Geçer?

Bazı nasır oluşumları, yaşamı olumsuz etkileyebilecek kadar ağrı vericidir. Nasır ağrısının geçmesi için nasırın çıkartılıp tedavi edilmesi gerekir. Ancak tedavi gününe kadar uygulanabilecek yaygın bir yöntem söz konusudur. Nasır ağrısını geçirmek için yazımızda yer alan nasır nasıl geçer başlığı altındaki yöntemleri tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: 11 Maddede Ayakta Nasır Nasıl Geçirilir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!