featured

Ayrılık Acısıyla Baş Etmenin Yolları | Aşk Acısıyla Baş Etmenin 10 Etkili Yolu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayrılık acısıyla baş etmenin yolları olduğunu biliyor muydunuz? Hiç bitmeyeceğini düşündüğünüz ilişkiniz günün birinde ayrılık kararıyla sonuçlandı. Ya o çok sevdiğiniz kişi tarafından terk edildiniz ya da ortak bir ayrılık kararı aldınız. Yolunuza beraber hayaller kurduğunuz, acı tatlı her şeyinizi paylaştığınız o kişiyle artık devam edemeyeceğiniz için büyük bir endişe çukuruna düşmüş gibi hissetmeniz gayet doğal.

Hiç kimse ayrılmak için biriyle beraber olmak istemez zaten öyle değil mi? Ancak hayat sürprizlerle dolu. Beraber gelecek planları kurduğunuz o kişiyle, iki yabancı olacağınızı düşünmek size kötü hissettirebilir. Bu kötü hislerden ayrılık acısıyla baş etme yolları sayesinde kurtulabilirsiniz.

Ayrılık gerçekleşti. Peki, şimdi ne olacak? Ayrılık acısının altında ezilecek misiniz yoksa bu acıyla baş etmenin yollarını mı arayacaksınız? Kafanızda bu tarz sorular var ise doğru yerdesiniz. Buyurun ayrılık acısıyla baş etmenin yolları nelerdir beraber inceleyelim…

1 – Ayrılığı Kabullenin

Her konuda olduğu gibi böyle bir durumda da ilk adım her zaman en zorudur. Ayrılığın ilk dönemlerinde partnerinle olan kavgalarının yerine beraber geçirdiğiniz güzel günleri, biriktirdiğiniz anıları anımsıyor olabilirsiniz.

YouTube video

Ancak tam da bu noktada aklınızda beliren ‘Yaşadığımız bu ayrılığın geri dönüşü olur mu?’ sorusu sizin için çok tehlikeli olabilir. Ayrılık acısıyla baş etmenin yolları için atacağınız ilk adım, ayrılığı kabullenmek ve içinizde tekrar birlikte olacağınıza dair umutlar yeşertmemek olmalıdır.

Şu an bulunduğunuz durumdan çok daha mutlu olacağınız zamanların geleceğini ve bu mutlu anlarda onun sizin yanınızda olmayacağını kabullenmelisiniz. Bu kabullenme küçük gibi görünse de aslında oldukça büyük bir adım olacaktır.

2 – Telefon Numarasını Silin, Ulaşabileceğiniz Tüm İletişim Yollarını Kapatın

Ayrılığın hemen sonrasında pişmanlık gibi duygular genellikle yoğun yaşanır. Anlık bir pişmanlık duygusu veya bilinç dışı hareketle ona mesaj atmak veya aramamak için telefonunuzdan numarasını silerek iletişim kanallarınızı kapatmanız sizin yararınıza olacaktır. Aksi halde sizi çok üzdüğü veya belki de aldattığı halde karar verdiğiniz ayrılık sonrası onu aramanız çok doğru olmayacaktır.

3 – Kısa Bir Tatile Çıkın

Sıkıntı yaşadığınız dönemlerde bulunduğunuz konumdan biraz uzaklaşmak size iyi gelecektir. Maddi imkanınız var ise şehir dışı veya yurt dışına çıkmayı düşünebilirsiniz. Anıların yoğun hatırlandığı ayrılık sonrası ilk dönemde alışık olduğunuz şehrin dışına çıkarak daha iyi hissedebilirsiniz.

YouTube video

Farklı bir şehre yolculuk yapmak, bilet almak, kalacağınız yere veya ne giyeceğinize karar verirken odak noktanızın biraz da olsa değiştiğini fark edebilirsiniz. Hatta tercihinize göre aileniz ya da arkadaşlarınızla da bu kaçamağı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrılık acısıyla baş etmenin yolları arasında, kısa bir tatil yapmak size iyi gelecek.

4 – Eski Sevgilinizin Sosyal Medya Hesabından Uzak Durun

Son dönemlerin çılgın bir şekilde büyüyen ve büyümeye devam eden konusu sosyal medya. Hayatlarımızın bu kadar içerisine girmişken, birçoğumuz yaşamımızın neredeyse her saatini paylaşmaktan çekinmiyorken eski sevgilinizin hesaplarından kendinizi uzak tutamamanız son derece doğal. Ancak artık ayrısınız, otokontrolünüz sağlayarak onun sosyal medya hesaplarından kopmanız çok önemli.

Onun hayatına karışma hakkınız olmadığını ve onunla ilgili herhangi bir şeyin artık sizi ilgilendirmediğini sık sık hatırlamasınız. Belki bir süreliğine hesabınızı dondurabilir böylece işinizi biraz olsun kolaylaştırabilirsiniz.

Nasıl bir yol izlerseniz izleyin eski sevgilinizin sosyal medya hesaplarından uzak durmalısınız. Ayrılık acısıyla baş etmenin yolları içinde, eski sevgilinin sosyal medya hesaplarından uzak durmak çok önemli.

5 – Kendinize Yeni Bir Yol Çizin, Değişimlere Açık Olun

Koçlukta sık sık kullanılan tekniklerden biri de, kişiye hissettiklerinin, içinde bulunduğu düşlerin ya da eylemlerin kendi menfaati için hizmet edip etmediğini sorgulamasını sağlamaktır. Ayrılık durumundan yola çıkacak olursak bu ayrılıkla ilgili bulunduğunuz perspektifinizin sizin için eksi ve artı yönlerini gözlemleyebilirsiniz.

YouTube video

Bu yönleri inceledikten sonra yapmanız gereken şey, sizin için neyin yararlı olacağını fark etmenizdir. Bu sorgulama sonrasında bulgularınızı dikkate alarak kendinize yeni bir perspektif seçmelisiniz. Ayrılığın ardından uzun süren umutsuzluk ve endişe halinin size hiçbir fayda sağlayamayacağının, hatta size pek çok noktada zarar vereceğinin bilincinde olmalısınız.

Bu farkındalıkla birlikte, gerçekleşen bu ayrılığın tertemiz bir sayfa açmak demek olduğunu ve hatta sizde meydana getireceği güzel değişimlere sebep olduğunu idrak edebileceksiniz.

6 – Özeleştiri Yapın, Hatalarınızdan Ders Çıkarın

Yaşananlara ve yapılan hatalara odaklanıp, anı kaçırmak ya da gelecekte de ilişkiler konusunda hep başarısız olacağını düşünmek kendinize haksızlık yapmanız demektir. Yaşadığınız bu deneyimle beraber aslında kendinizle ilgili pek çok şey öğrendiniz.

Bitirdiğiniz ilişkiye dışarıdan yani objektif bir gözle bakabildiğinizde hatalı davranışlarınız olduysa bunları fark edebilir ya da nasıl bir insanla mutlu olabileceğinizi keşfetmiş olursunuz. Ayrılık acısıyla baş etme yolları arasındakilerden önemli maddelerden biri bu.

İlişkiden beklentileriniz, eksikleriniz veya fazlasıyla gösterdiğiniz çabanız hakkında özeleştiri yapabilirseniz, bu çözümlemenin size oldukça faydası dokunacaktır. Şunu unutmayın mutlaka her ilişkinin insana katacağı bir şeyler vardır.

7 – Geçmişi Düşünmeyi Bırakın, Odak Noktanızı Değiştirin ve Kötü Düşüncelerden Arının

Devamlı olarak geçmişi, eski sevgilinizi ya da anılarınızı düşünürseniz doğru düşünebilme ve karar verebilme yetiniz zayıflayacaktır. Bu yüzden odak noktanızı değiştirmeyi deneyin. İş hayatınıza yoğunlaşarak hem kafanızın meşgul olmasını hem de başarı duygusunun sizi tatmin etmesini sağlayabilirsiniz.

İlgilendiğiniz, sizi mutlu eden hobiler ve aktivitelerle vakit geçirebilirsiniz. Size keyif verecek etkinlikler iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Spor, yoga veya meditasyon yaparak kötü düşüncelerinizden arınabilir, ruhsal sağlığınızı koruyabilirsiniz.

8 – Ayrılık Acısıyla Baş Etmenin Yolları: Hislerinizi Baskılamayın

Yavaş yavaş toparlanmaya başladığını hissettiğiniz dönemlerde bile kendinizi duygusal anlamda bazen huzursuz, bazen üzgün olabilirsiniz. Ara sıra bu duyguları hissetmeniz gayet normal. Üzülebilirsiniz, ağlayabilirsiniz. İyi hissetmeye çalışırken duygularınızı bastırmanız sizi daha çok yıpratacaktır. Hissettiklerinizi yaşayın, baskılamayın. Hissettiğiniz duyguları yok sayarak, onları yok edemezsiniz.

9 – Yara Bandı Olarak Başka Bir İlişkiye Başlamayın

‘Çivi çiviyi çöker’ atasözünden yola çıkarak ayrılığı atlamak için hemen başka bir ilişkiye başlamanız doğru bir karar olmayacaktır. Ayrılığı henüz tam manasıyla atlatamamışken yeni birini hayatınıza alarak işleri çıkmaza sokabilirsiniz. Üstelik ilişkiye başlayacağınız o kişiye de bunu yaşatmanız doğru olmaz.

10 – Ayrılık Acısını Yaşayın ve Ruhunuzu İyileştirin

Ayrılık acısını yaşayın, hissettiklerinizi sindirin. Ruhunuzu iyileştirin ve dinlenin. Yalnızlığınızın tadını çıkartın, ayrılıktan belli bir süre iyileştiğinizi ve önüne bakacağınızı hissettiğinizde ise yeni aşklara yelken açabilirsiniz. Belki de her şey eskisinden çok daha güzel olacaktır. Ayrılık acısıyla baş etmenin yolları uygulaması yaptığınızda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!