backlink-nedir

Backlink Nedir ? 5 Maddede Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Backlink nedir sorusu son zamanlarda dijital pazarlama işi ile ilgilenen girişimcilerin sıklıkla araştırdığı bir konudur. Bir web sitesine sahipseniz ve arama motorlarında ön plana çıkmak istiyorsanız, backlink nedir iyi öğrenmeli ve optimizasyonlarınızı sağlam yapmanız gerekmektedir.

Peki, backlink nedir ? Arama motoru optimizasyonu ile ilişkisi nedir? Backlink alınırken nelere dikkat etmeli ve dijitalciler bu kavramlara neden bu kadar önem vermektedir? Aslında basit bir dil ile anlatıldığında bu karmaşık gelen kavramların önemini anlamak mümkün!

Backlink Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Faktör

backlink-nedir
Backlink Nedir?

Backlinkler web siteniz için oldukça önemli referanslardır. Bu sebeple sitenize verilen bir backlinkin, bulunduğu içerik ile uyuşup uyuşmadığı, kim tarafından verildiği önem arz eder. Arama motoru bu faktörleri göz önünde bulundurmaktadır.

  • Backlinklerin kalıcı ve uzun süre kullanılabilir tarzda olmasına dikkat edin.
  • Backlink verecek olan sitenin güvenilirliğini araştırın.
  • Backlinkinizin dahil olacağı metnin, nişinizle uyumlu olup olmadığını kontrol edin.
  • Sizi arama motorunda üst sıralara çıkaracağından, her zaman organik ve doğal backlinkleri tercih edin.
  • Backlink verilecek yazınızın özgün bir içerik olduğundan ve başka bir içerikten kopyalanmadığından emin olun.

Merak Konusu Olan Backlink Nedir Nasıl Yapılır?

Backlink nedir ve nasıl yapılır konusu kulağa karmaşık geliyor olabilir. Fakat dijital alanda çalışmalar yapanlar yavaş yavaş bu terimlere alışmaktadır. Önemli olan doğru örneklerle ve anlaşılır bir dil ile öğrenebileceğiniz kaynaklara erişmektir. Uzmanlık gerektiren alanlarda öğrenilen kavramları pratiğe dökmek, kalıcı öğrenme açısından her zaman etkili bir yöntemdir.

1 – Backlink Nedir?

Medya alanında çalışmaya başlayanların aklındaki onlarca sorudan biri de backlink nedir olacaktır. Backlink basit bir tabirle web sitenizin linkinin başka bir web sitesinde yayınlanmasıdır. Bu bir blog yazısı olabilir, referans yazısı veya sponsorlu reklam bağlantısı şeklinde olabilir. Web siteniz için SEO altyapısında trafiği yoğun sitelerde verilen backlinkler oldukça faydalı olacaktır.

backlink-nedir

2 – Backlink Nasıl Yapılır ve Ne İşe Yarar?

Backlink nedir ? Backlink nasıl yapılır ? Bu noktada backlink ücretli veya ücretsiz şekilde yapılabilir. SEO uzmanları genellikle ücretsiz backlink almanın daha verimli olacağından bahsederler. Bunun sebebi ise hedef kitlenize doğal yollardan ulaşmanın, trafiği satışa dönüştürme olasılığının yüksek olmasıdır.

Backlink örnekleri vermek gerekirse; tesettür giyim üzerine satış yapan bir e-ticaret siteniz varsa, moda alanında içerik üreten bir blog sitesinde web sitenizin bağlantısı backlink olarak verilebilir. Diğer bir örnek; küçük ev aletleri satan bir firmaysanız, çeyiz ile ilgili güncel yazılar yazan bir blog sayfası içeriğinde doğal olarak sitenize yer verebilir.

Backlinki veren sitenin popülaritesi, güvenilirliği sizin web sitenizin de imajını yansıtır. Güvenilir bir sitede dolanırken yönlendirilmiş bir bağlantı gören kullanıcılar tereddüt etmeden bu bağlantıya tıklayacaktır. Böylelikle sitenize organik bir trafik çekme ihtimaliniz artacaktır. Arama motorunda üst sıralara çıkmanız için bu geri bildirimler oldukça önemlidir.

Backlink Çeşitleri Nelerdir?

Backlinkler doğal ve doğal olmayan olarak ayrılabilir. Doğal backlink nedir? Herhangi bir ücret ödemeden, web site yöneticilerinin kendi irade ve referanslarıyla sizi kullanıcılarına önermesi doğal bir backlink yöntemidir. Ödeme karşılığı verdirdiğiniz backlinkler sitenize faydadan çok zarar verebilir ve bu yüzden doğal olmayan bir backlink yöntemidir.

backlink-nedir

Comment backlink nedir diye soracak olursanız daha çok blog yazısı ve tavsiye üzerine liste içerik oluşturan web sitelerinde, sayfanızın bağlantısına yer verilmesidir. Yapay durmayan bir comment backlink olabildiğince verimli olacaktır. Bunu günümüzde influencerların ürün linki vermesine benzetebilirsiniz.

Backlink Neden Bu Denli Önemlidir?

Arama motoru optimizasyonu backlink nedir sorusunda kritik bir rol oynamaktadır. Google’da ilk sıralara çıkmanız 200’den fazla algoritmaya bağlı olarak belirlenir. Bu algoritmalar içerisinde backlink ilk beş faktörden biridir.

backlink-nedir

Özellikle e-ticaret sitelerinde marka bilinirliği açısından backlink kullanımı önemlidir. Arama motoru backlink alırken herhangi bir hileye başvurulduğunu tespit ederse, web sitenizin kapatılmasına dahi sebep olabilir.

Sitenize Nasıl Backlink Alabilirsiniz?

Sitenize alabileceğiniz backlink nedir noktasında birkaç tavsiye vermek yerinde olacaktır. Ayrıca belirtmek gerekir ki fazla backlink almak az ama öz backlink almaktan daha iyi değildir. Bu sebeple kaliteli içerikler oluşturarak doğal yollar ile büyük web sitelerinin içeriklerinizi fark etmesini sağlamalısınız. Güvenilir web sitelerine görünür olmak amacıyla özgün içerikler oluşturmak sizi daima yukarıya taşıyacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!