featured

Bakımlı Kadın Olmanın 5 Altın Kuralı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakımlı kadın olmak büyük duvarları aşıp mücadeleler vereceğiniz zahmetli bir iş değildir. Vücudunuz üzerinde yapacağınız ufak dokunuşlar sayesinde olduğunuzdan daha çarpıcı ve güzel bir görünüş sağlayabilirsiniz. Henüz bakım yapacak kadar yeterli bilgiye sahip değilseniz bile üzülmenize gerek yok. Çünkü sizler için hazırlamış olduğumuz bu makalemizde kendinizde ufak dokunuşlarla nasıl farklılıklar yaratacağınızı basit şekilde anlatacağız.

Bakımlı Kadın Olmaya 5 Adım

1 – Sağlıklı Bir Cilt İçin Cilt Bakımı

Vücudunuzun daha genç ve parıltılı şekilde gözükmesini istiyorsanız, cilt bakımı uygulamalarının düzenli olarak yapılması gerekiyor. Öncelikle cildinizde siyah noktalar veya sivilce lekeleri varsa bunlardan kurtulmanız için evde hazırlayabileceğiniz çeşitli maskelerden yararlanarak yüzünüzün güzelliğini ilk plana çıkarabilirsiniz. Daha sonrasında her gün düzenli şekilde duş almanızı tavsiye ediyoruz. Duş esnasında kendi vücut yapınıza göre temin ettiğiniz nemlendirici kremleri de kullanmayı ihmal etmeyin. Dekolteli elbiseler giymeyi seviyorsanız, göğüs ve bacak bölgelerinde de bakımını geciktirmeyi ihmal etmeyin.

2 – Saç Bakımı

Yüzünüz ve vücudunuz her ne kadar güzel olursa olsun, saçlarınızın kirli olması çevrenizdeki insanlar ve arkadaşlarınız tarafından kötü intiba uyandırmasına sebep olacaktır. Bu yüzden saçınızın güzel kokması ve temiz olması sizlere farklı özgüven kazandıracaktır. Bunun yanında yüzünüzün güzelliğini ön plana çıkartacak olan saç kesimi ile birlikte istenilmekte olan saç bakımı çalışmalarını tamamlayabilirsiniz. Kendinize uygun saç modeli kesiminizde kararsız kaldıysanız eğer, güvenilir bir kuaföre giderek saçınızın kesimi hakkında size en uygun olanı seçebilirsiniz.

3 – Gözlerinizin Çekiciliğini Koruyun

Yüzünüzün güzelliği açısından hafta da bir veya iki hafta da bir olacak şekilde kaşlarınızın bakımını mutlaka yaptırın. İlk etapta bakıldığında her ne kadar küçük detay olarak gözükse de yakından göz teması kurduğunuz kişiler tarafından kaşlarınızdaki düzensizliğin çok kolay şekilde göze geleceğini unutmayın.

4 – Makyaj

Makyaj zaten pek çok bakımlı kadın tarafından sürekli olarak kullanılmakta ve vazgeçemediği bakımlar arasında yer almaktadır. Fakat makyaj yaparken kişinin yüzünü iyi tanımaması nedeniyle birçok makyaj hataları da yapabiliyorlar. Bu yüzden yüzünüzdeki bütün detaylara dikkat ederek teninize uygun olan makyaj malzemeleri ile kendinizi ön plana çıkarmaya çalışın.

5 – El ve Tırnak Bakımı

Dışarıdan baktığımız zaman ilk olarak göze çarpan kadının el ve tırnakları oluyor. Bundan dolayı arkadaşlarla buluşurken veya farklı ortamlarda yer almanız gerekiyorsa, mutlaka tırnaklarınızın bakımlarını yapılmış şekilde davet edildiğiniz yere gidin. Tırnaklarınızın biçimsiz ve kirli olması hem hijyen hem de çevrenizdekiler tarafından hoşgörüyle karşılanmanıza engel olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!