bakir-sac-rengi-3

Bakır Saç Rengi ve Bu Saç Renginin 7 Farklı Tonu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakır saç rengi birçok insanın hayaliyken bazı insanlar ise doğuştan bu renge sahiptir. Bu saç rengi dikkat çekici canlı ve bir o kadar da hoş bir görünüme sahiptir. Bu renk birkaç yıldır yükselen bir trende karşımıza çıkmaktadır. Peki rengi seçilirken nelere dikkat edilmelidir? Eğer saçınızda bakır rengi kullanmak istiyorsanız bu yazıya göz atmalısınız.

Bakır Saç Boyası Marka Tercihi

Birçok markanın ürettiği ve her cebe hitap eden fiyatlarla bakır saç boyasına ulaşmanız artık çok kolay. Önemli olan hangi tonu kullanacağınıza karar vermenizdir. Kullanacağınız tona karar verdiğinizde ister kendiniz evde boyayabilir ya da daha profesyonel bir yardım alarak kuaförünüze boyattırabilirsiniz. Buradaki en önemli nokta size yakışacak olan doğru tonu seçmenizdir. Size hangi tonun yakışacağına gelin birlikte karar verelim.

YouTube video

Bakır Saç Rengi Kimlere Yakışır?

Bilindiği üzere doğru saç rengi, doğru ten rengiyle buluştuğunda cildi canlandırır ve ortaya harika bir görünüm çıkarken yanlış saç rengi ise teninizin solgun ve hastalıklı görünmesine sebep olacaktır.

Bu renk en çok açık tenli ve özellikle çilli insanlara yakıştığından çokça tercih edilmektedir. Bakır renk çok fazla tona sahiptir ve tercih ederken önemli olan ise doğru cilt tonudur. Açık tenli insanlar koyu bakır tonlarından kaçınmalı direk bakır rengi ya da bakır tonlu sarı gibi daha açık tonlar tercih etmelidir. Orta koyulukta bir ten rengine sahipseniz bakır saç rengi mükemmel bir tercih olacaktır. Esmer bir tene sahipseniz bakırın orta tonları tam size göre. Fakat ten renginiz çok esmer ise bakırın parlak tonlarından kaçınmaya lütfen dikkat edin.

Bakır Saç Rengi İçin 7 Farklı Ton

Bakır rengi birbirinden farklı tonlara sahip olduğundan oldukça popüler bir seçimdir. Tabi bu seçimi yaparken size en çok yakışacak olan tonu kullanmak oldukça önem arz etmektedir. O zaman size uygun rengi seçmek için birbirinden güzel tonları gelin birlikte inceleyelim.

1- Karamel Bakır Saç Rengi

Bakır renk ile açık kahverenginin karışımı olarak da düşünebileceğiniz bu renk daha soft ve yumuşak bir görünüm elde etmek için tercih edebilirsiniz. Kumsal ve açık renkli ten rengine sahipseniz bu renk tam da size göre.

bakir-sac-rengi

2- Tarçın Bakır Saç Rengi

Kızıla yakın ya da kırmızımsı tarçın bakır rengi en çok beyaz tenli ve açık kumral ten rengine sahip insanlara yakışmaktadır. Kızıla çok yaklaşmayan içinde sarı ve kahverengi renk tonlarını bulunduran tarçın bakır rengi esmerler için iyi bir tercih olacaktır.

3- Koyu Bakır Saç Rengi

İçinde bakır yansımalar olan kahve tonudur. Kahve saç rengi ile tarçın bakır rengi arasındadır. Bu renk tüm tenler için uygun olsa da en çok buğday ve açık renkli tene sahip kişiler için uygundur.

4- Işıltılı Bakır Saç Rengi

Bakır rengin içine atılan ışıltılar son derece iddialı bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Bu ışıltılar size parlak bir görünüm verirken bakırın sıcak tonu sayesinde de cildinizde canlı bir gürünüm elde edersiniz.

bakir-sac-rengi

5- Açık Bakır Saç Rengi

Bakırın açık tonudur. Bu renk genel olarak bakırın rengin yakıştığı açık renkli cilt tonlarına yakışmaktadır. Aynı zamanda buğday rengi tene sahip kişilerinde bu rengi kullanmasında sakınca yoktur.

6- Doğal Bakır Saç Rengi

Bakırın en güzel tonu tabi ki doğuştan sahip olduğunuzdur doğal tonudur fakat günümüzde saçınızı boyattığınızda da bu doğallığı sağlamanız mümkündür.

7- Küllü Bakır Saç Rengi

En çok tercih edilen bakır tonlarındandır. Kendine özgü modern bir tondur. Yumuşak bir görünüme sahiptir. Hemen hemen her türlü renkte küllü tonları bulmak mümkündür. Küllü sarıdan sonra en çok tercih edilen renk küllü bakırdır.

YouTube video

Bakır Rengi Saçların Bakımı Nasıl Yapılır?

Bakır saç rengi kızıl kadar olmasa da bir miktar akar. Bunu önlemek adına üretilmiş özel şampuan ve saç kremlerinden kullanmalı ve güneş ışınlarından kendinizi korumalısınız. UV ışınları saçınızın yıpranmasına ve rengin solmasına sebep olmaktadır.

Bu rengi kullanırken özellikle de boyandığından sonraki ilk iki üç gün yıkamaktan kaçının. Fazla şampuanlama bakır rengin solmasına sebep olmaktadır. Eğer çok yağlı bir saç yapısına sahipseniz bu durumda da kuru şampuanlar imdadınıza yetişecektir.

Saçınızı bakıra boyattıktan sonra düzenli aralıklarla kuaförünüze giderek bakım yaptırmanız önerilir. Kuaförünüz amonyaklı renk sabitleme boyası ile saç derinize sürmeden rengin üzerinden geçtiğinde daha uzun süre aynı canlılıkla bu rengi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Editörün Önerisi : Evde Kumral Bakır Saç Rengi Boyama

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!