featured

Bankaların BES İptal SMS Numaraları Nedir? Otomatik BES İptali Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir işe başlanıldığında otomatik olarak başlatılan bireysel emeklilik sistemi, bankaların BES iptal sms numaraları ile kolayca iptal edilmektedir. BES sistemine otomatik olarak alınan vatandaşlar, sistemde kalmak istemezler ise çıkabilmekteler.

BES’ten çıkmak için farklı yöntemler vardır. Müşteri hizmetleri aramak, bankaların şubelerinden iptal talebi oluşturmak ya da çalıştığınız şirketin insan kaynaklarına başvurmak gibi… Bir de sms yolu ile kolayca bireysel emeklilik iptali yapılabilmektedir.

Yazımızda bankaların sms ile iptal numaralarını bulabilirsiniz. Ama öncelikle bireysel emeklilik sistemi hakkında size bilgiler vereceğiz. BES sistemi nedir? Avantajları var mıdır? BES ile ne kadar süre sonra emekli olunabilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir?

Sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı konumunda olan BES, bir yatırım aracı olarak faaliyet göstermektedir. Devlet destekli olarak ilerleyen bu sistemde her ay belirli bir miktar para yatırılmaktadır. Yatırılan paranın %25’i kadar da devlet ekleme yapmaktadır. 10 yıllık sürenin ardından emeklilik hakkı elde etmektesiniz.

Emeklilik hakkının elde edilmesiyle beraber paranızı ister aylık olarak isterseniz de toplu şekilde alabilirsiniz. Bu sistem zorunlu olarak şirketlerde başlatılmaktadır. Fakat bireysel emeklilik istemeyen kişiler işlemlerini iptal etmek istemekteler. Bunu için sadece 2 ay sistemde kalma zorunluluğu vardır. Onun dışında herhangi bir bekleme süresi gerekmeden kolayca işlemler yürütülebilmektedir.

Otomatik BES’ten Nasıl Çıkılır?

YouTube video

Zorunlu bireysel emeklilik sistemi otomatik olarak başlatılmaktadır. Bir şirkette işe başlamanızın ardından o şirket sizi otomatik olarak BES sistemine kayıt ettirmektedir. Bu kayıt sonrasında aylık olarak maaşınızdan belirli bir oranda para direkt olarak bankadaki BES hesabınıza aktarılmaktadır. Bu paraya ek olarak devlet %25 ek ücret vermektedir.

Ama bazı kişiler maaşından para kesilmesine razı gelmemektedir. Bu nedenle de sistemden çıkmak istemektedirler. Sistem çıkmak için yapılması gerekenler şunlardır;

YouTube video

Öncelikle sistemde 2 ay kalma zorunluluğu vardır. Eğer bu iki aylık süreyi doldurmuş iseniz iptal işlemlerini başlatabilirsiniz.Hesabınızın bulunduğu bankaya giderek BES iptal talebini iletebilirsiniz. Ya da online işlemleri kullanabilir ve bankaların BES iptal sms sistemlerine talep oluşturabilirsiniz.İptal talebinin gerçekleştirilme süresi 10 gündür. Talebinizi al bankanız 10 iş günü için de işleminizi gerçekleştirmek zorundadır.Bireysel emekliliğin iptali sonrasında hesabınızda olan ücret aynı ay içerisinde size ödenmektedir.

Bireysel Emeklilik SMS İptali Numaraları Nedir?

YouTube video

BES sisteminden çıkmak isteyen kişiler 2 ay içerisinde iptal talep formlarını doldurmaları ve bankalara başvurmaları gerekiyor. Ya da müşteri hizmetleri numaralarını arayarak telefon ile iptal talebini isteyebilirsiniz. İşte bankaların müşteri hizmetleri numaraları;

HSBC BES İptal

0850 211 0 111 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak BES’ten çıkış işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İş Bankası BES İptali

İş Bankası’nda BES hesabınız var ise 0850 724 55 00 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak hesabınızı iptal edebilirsiniz.

Finansbank BES İptali

QNB Finansbank ile çalışıyor iseniz 0850 222 0 900 nolu numarayı arayarak bireysel emeklilik iptali talebini oluşturabilirsiniz.

Türkiye Finans BES İptal

0850 222 22 44 nolu numaradan zorunlu bireysel emeklilik iptalini isteyebilirsiniz.

Vakıfbank BES İptali

444 92 37 nolu Vakıfbank müşteri hizmetleri numarası ile BES iptalini gerçekleştirebilirsiniz.

Halk Bankası BES İptali

0850 222 400 nolu Halk Bankası müşteri hizmetleri numarasını arayarak bireysel emeklilik iptali yapılabilmektedir.

TEB BES İptali

0850 200 0 666 nolu numarayı arayarak TEB’de bulunan hesabınızı iptal edebilirsiniz.

Deniz Bank Bireysel Emeklilik İptali

0850 222 0 800 Deniz Bank müşteri hizmeti numarası ile şubelere gitmeden BES iptali gerçekleştirilebilir.

Yapı Kredi Bireysel Emeklilik İptali

Yapı Kredi müşteri hizmetleri numarası 0850 222 0 444 aranarak bireysel emeklilik iptali talep edilebilir.

Garanti Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi İptali

Garanti Bankası müşteri hizmetleri numarası 444 0 336 aranarak BES iptal talebi oluşturulabilir.

Ziraat Bankası BES İptali SMS

0850 222 97 00 nolu numara aranarak Ziraat Bankası’nda bulunan bireysel emeklilik hesabınızı iptal edebilirsiniz.

ING Bankası BES İptal SMS

ING Bankası müşteri hizmetleri numarası 444 1 666 aranarak telefon üzerinden bireysel emeklilik iptal talebi oluşturulabilir.

Akbank AVİVASA BES SMS İptali

Akbank AVİVASA bireysel emeklilik sistemine kayıtlı iseniz 444 25 25 nolu numarayı arayarak hesabınızın iptalini isteyebilirsiniz.

Tüm BES iptali için yukarıda bulunan müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Anadolu Hayat Emeklilik iptali için de çağrı merkezini arayabilirsiniz. Otomatik katılım sağlanan bu sistemden ayrılma formu ya da talep formu oluşturma için BES iptali nasıl yapılır yazısına bakabilirsiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!