featured

Bar Tabureleri Nasıl Temizlenir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bar taburelerini satın aldıktan sonra kullanıma bağlı olarak belirli sorunlar ortaya çıkabilir ve periyodik olarak temizlenmeleri de önemlidir. Bar tabureleri genel olarak sıcak sabunlu bir su, yumuşak fırça, tüy bırakmayan mikrofiber bir bez yardımı ile temizlenebilmektedir.

Bar taburelerini temizliğe hazır hale getirebilmek için ilk etapta yumuşak ve temiz bir bez ile silmelisiniz. Daha sonra fazla suyu sıkarak ılık sabunlu bir çözeltiye batırmalısınız. Mikrofiber bezinizi de bu beze batırarak silme işlemine başlayabilirsiniz. Eğer kalıcı ve inatçı lekeler söz konusuysa o zaman farklı teknikler denemeye başlayabilirsiniz.

Kumaş Bar Tabureleri Nasıl Temizlenir?

Zorlayıcı lekeler için biraz daha fazla basınç uygulamanız gerekebilir. Yağlı ya da yağ bazlı olan lekeler için az miktarda temiz deterjanı kumaşa hafifçe uygulayabilirsiniz. Lekenin açıldığını ve kaybolduğunu görmeye başladığınız an basıncı azaltabilir ve temizlik işlemini de yavaşça sonlandırmaya başlayabilirsiniz.

Bar tabureleri çok fazla kullanıldıysa veya yiyecek ya da içecek döküldüyse işiniz biraz daha zorlayıcı olabilir. Bu durumda profesyonel bir yardım almayı da tercih edebilirsiniz.

Suni Deri Bar Tabureleri Nasıl Temizlenir?

Suni deri bar tabureleri genel olarak ağır metal bir taban ve hafif bir suni deri kumaş ile tasarlanır. Bu noktada bazı çatlakların ve çiziklerin oluşması da mümkündür. Bu sebeple, temizleme işlemini yaparken yumuşak ve hassas hareketler yapılması tercih edilir.

Temizlik işlemini gerçekleştirebilmek için profesyonel bir temizleyici ürünü kullanmanız da mümkündür. Bar tabureleri çok ağır leke almadıysa ev yapımı temizlik kitleri de temizlik için yeterli olabilir.

Suni deri veya gerçek deri fark etmeksizin deriler söz konusu olduğu zaman en önemli nokta bezin aşındırıcı olmaması gerektiğidir. Mikrofiber bezler, kuru süngerler ya da kağıt havlular temizlik işlemi için yeterli olabilecek özelliklere sahiptir.

Bar taburelerini temizlemeden önce ufak bir alanı test etmeniz gerekebilir. Eğer test sonrasında herhangi bir problem görmüyorsanız hazırladığınız temizlik kitini uygulamaya başlayabilirsiniz. Suni derinin beslenmesi ve çatlamasını önleyebilmek için oturmuş toz parçacıklarını gidermelisiniz. Bunun için gerekli gördüğünüz zaman tabureleri doğal içerikli ürünler ile temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Ahşap Bar Tabureleri Nasıl Temizlenir?

Ahşap bar tabureleri en sık tercih edilen tabureler arasındadır. Ancak bu taburelerin diğerlerine göre daha sıkı bir şekilde kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerekir. Ahşap tabureleri temizlemek için ilk olarak işe toz alarak başlamalısınız. Tozu toplayabilmek için hafif nemli bir bez tercih edebilirsiniz.

Ahşabı temizlemek için ılık bir suya ihtiyacınız olabilir. Deterjan seçimi konusunda ise kullandığınız ürünün türüne göre hareket etmelisiniz. Ahşap taburede inatçı lekeler söz konusu ise yine diğer yöntemlerde olduğu gibi ufak testler yaparak doğru yöntemi bulmaya başlayabilirsiniz.

Akrilik Bar Tabureleri Nasıl Temizlenir?

Akrilik bar tabureleri farklı renklerde üretildikleri için son derece popüler olan ürünler arasındadır. Bu ürünlerin daha iyi görünmesini sağlayabilmek için lekelenmelere karşı önlem almanız gerekir. Tüylü yapıya sahip materyaller veya mikrofiber bir bez kullanarak akrilik bar taburesini düzenli olarak temizleyebilirsiniz.

Akrilik bar taburelerinde ciddi çizikler söz konusuysa zımparalama ihtiyacı ortaya çıkabilir. Bunun için profesyonel destek alınması tavsiye edilir. Zımpara yaparken zemine zarar verilmemesi son derece önemlidir. Yumuşak bez ile yapılan temizlikten sonra da çizilmeler olmaması için hassas davranmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!