featured

BB Krem ile CC Krem Arasındaki Fark

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BB Krem Nedir ?

BB krem ”blemish balm” (leke kremi) ya da “beauty balm” (güzellik kremi) sözcüklerinin kısaltılmış hali. BB krem bir kapatıcı olmasının yanı sıra aynı zamanda cildin daha sağlıklı görünmesini de sağlar. Vücuttaki kusurlar gizler. Boyalı makyaj malzemelerine göre daha çok kullanışlıdır. Peki BB Krem ile CC Krem Arasındaki Fark Nedir ?
BB krem boyalı kapatıcı maddeler ile sıvı fondöten arasında bir üründür. Yüzdeki gözenekleri tıkamaz. İçerisinde güneş kremi de olduğundan güneşin verdiği UV ışınlarından koruma sağlar. BB kremin peeling etkisi yoktur ama cildin daha prüzsüz ve daha düzgün görünmesini sağlar.

CC Krem Nedir ?

CC krem aynı zamanda “colour correcting” (renk eşitsizliklerini giderici) ya da “complexion correcting” (cilt dengeleyici) olarak bilinmektedir. Cilt renginin aydınlatılmasında kullanılır. CC krem biraz daha yoğun ve daha hafiftir. CC kremin içerisinde ışık yansıtan partiküller bulunmaktadır. Bu ışık yansıtan partiküller sayesinde cilde bir ışıltı verir. Eğer cildinize sararma ya da sıcaktan ve ya başka etkierden dolayı kızarma var ise CC krem imdadınıza yetişecektir. Her yeri eşit oranda düzenleyecektir.
BB ve CC Krem arasındaki fark ciltteki fonksiyonu ile ilgilidir
BB Krem ile CC Krem Arasındaki Fark Nedir ? 
BB krem çeşitli tonlarda ciltteki prüzleri ve ya lekeleri gideren bir yapıya sahiptir. Daha koyu formdadır. UV ışınlarını engellemeye yardımcı olur.
CC krem ise daha az yoğun formdadır. Cildin eşit oranda renk dağılımını yapmaya yardımcı olur. Cilde ışıltı kadar. İçerisinde bulunan antioksidan ve vitaminler ile cildi beslemeye yarar.
Bu araştırmadan edindiğim bilgilere göre CC krem benim cildime göre daha ağır basmaktadır. Siz de BB krem ya da CC krem kullanım deneyimlerinizi bizimle yorum yaparak paylaşabilirsiniz.
Sonuç olarak cilt pürüzleri lekelerinden şikayetçiyseniz kullanmanız gereken BB krem tipleridir. Ancak sorununuz cildinizdeki renk tonu farklılığı ise tercihiniz BB krem ürünleri yönünde olmalıdır.
Tabii seçeceğiniz ürünleri araştırarak almanız çok önemli. Sonuçta cildinize değecek ürünün kaliteli olması önemli. Cilt hassasiyetinizin de göz önünde bulundurulması kesinlikle atlanmamalı…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!