Bekaret Kemeri Nedir ? Ortaçağ’ın Korkunç İcadı Bekaret Kemeri Neden Kullanılırdı?
Bekaret Kemeri Nedir ? Ortaçağ’ın Korkunç İcadı Bekaret Kemeri Neden Kullanılırdı?

Bekaret Kemeri Nedir ? Ortaçağ’ın Korkunç İcadı Bekaret Kemeri Neden Kullanılırdı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ortaçağ da kadınlara adeta eziyet olan bir icat vardı “bekaret kemeri“. Kadınların bekaretini korumak amacıyla yapılan bu kemer, o çağın korkunç icatlarından biriydi. Peki, bekaret kemeri nedir ? Nasıl Ortaya çıkmıştır? İşte, detaylar!

Bekaret Kemeri

Bekaret Kemeri Nedir ? Ortaçağ’ın Korkunç İcadı Bekaret Kemeri Neden Kullanılırdı?
Bekaret Kemeri Nedir ? Ortaçağ’ın Korkunç İcadı Bekaret Kemeri Neden Kullanılırdı?

Ortaçağ’ın karanlık dönemlerinde kullanılmaya başlanan bekaret kemeri, Avrupa’dan tüm dünyaya yayılmıştır. Kadınların bekaretini korumak adına alınan bir önlem olarak kabul edilen bu aletin kullanımı da acı vericiydi. Bekaret zarı korunsun diye takılan bu kemer, erkeklerin savaşa gittikleri dönemde sıklıkla kullanılmaktaydı. Kadınların cinsel ilişkiye girmemesi ve hatta mastürbasyon yapmaması için bu yönteme başvuruluyordu.

YouTube video

Bekaret kemeri nedir, ve bu korkunç kemerin tarihi nasıl başlamıştır bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizler için Ortaçağ’ın en korkunç icatlarından biri kabul edilen bekaret koruyucu kemeri araştırdık. İşte, merak edilen tüm detaylarıyla Ortaçağ’dan günümüze bekaret koruyucu kemerin tarihi.

  • Bekaret Kemeri Nedir?

    Bekaret kemeri

    Kadınlarda cinsel ilişkiyi önlemek için icat edilen kemer, Ortaçağ döneminde sıklıkla kullanılmaktaydı. Bekaret kemeri kadın bireylerin cinsel anlamda pasif kalması için tercih edilen bir yöntemdi.

Ortaçağ Bekaret Kemeri Nedir?

Kadınlarda cinsel ilişkiyi önlemek için icat edilen kemer, Ortaçağ döneminde sıklıkla kullanılmaktaydı. Bekaret kemeri kadın bireylerin cinsel anlamda pasif kalması için tercih edilen bir yöntemdi. O döneme bakıldığında savaşların sıklığı erkeklerin ailesinden ayrı kalması gibi durumlar kemerin kullanımını yaygınlaştırmıştır.

Rönesans döneminin başlangıcında ortaya çıkan ve gitgide yaygınlaşan bu kemerler, aynı zamanda tecavüz oranlarını da düşürmek adına kullanılmıştır. Fakat bunun da öncesinde kemerin Haçlı Seferleri döneminde kullanıldığı da düşünülmektedir. Uzun süren seferler nedeniyle kadınların bekaretinin koruma altına alınması bekaret kemeri ile sağlanmıştır.

Bekaret Kemeri ve Tarihteki Kullanım Hikayeleri

Kemerin tarihsel geçmişinin Haçlı Seferleri dönemine dayandığı söylense de Yunan mitolojisinde de bu alete rastlamak mümkündür. Yunan mitolojisinde anlatılan hikayelere göre Babil kraliçesi olan Semiramis oğluna bu kemeri taktırmıştır. Semiramis, çok düşkün olduğu oğlu başka kadınlar ile ilişkiye girmesin diye böyle bir yola girmiştir. Elbette bekaret kemeri konusunda anlatılan bu hikaye mitolojik bir efsaneden ibarettir.

Ortaçağ dönemine gelindiğinde ise başta rahipler bu kemeri bekaretlerinin sembolü olsun diye cüppelerinin üzerine takmaktaydı. Daha sonrasında bu kemerin kadınların bekaretlerini temsil etmek için kullanılması uygun görüldü. Ortaçağ’ın sona ermesi kemerin kullanımının bırakılması açısından faydalı olmamıştır. 18. Yüzyılda da kemerin aktif bir şekilde kullanıldığı bir gerçektir. Kız çocuklarının mastürbasyon yapmasına engel olmak adına kemer, genellikle her ailede kullanılmaya başlanmıştır. O dönemde mastürbasyon yapmak tıbbi açıdan oldukça zararlı kabul edilmektedir.

Bekaret Kemeri Nasıl Kullanılıyordu?

Bir çeşit bekaret testi olan bu kemerin kullanımı da oldukça acı vericiydi. Kemer zaten insan bedeni için uyumlu olmadığından duruştan oturuşa kadar pek çok pozisyonu etkiliyordu. Kemerin takılması ile kişinin hem vajinal hem de anal seks yapmasının tamamen önüne geçilmiş oluyordu.

Bekaret Kemeri Nasıl Kullanılıyordu?

bekaret kemeri

Kadının iç çamaşırı şeklinde giymesini sağlayacak şekilde yapılan bu kemerler bir kilit ile sabitleniyordu. Kadının kendi başına bu kemeri çıkartması imkansızdı. Kemer anahtarla ya da kilidinin bir şekilde kırılarak açılması gerekiyordu.

Aynı zamanda kemerin içerisinde yer alan dişli kısımlar herhangi bir tehdit durumunda açılıp kapanma işlevi de görüyordu. Yani penisin kemer içerisinde sıkışıp kalma durumu da söz konusu olabiliyordu. Tüm bu açılardan bakıldığında kemerin ne denli korkunç bir icat olduğu da gözler önüne seriliyor. 

Bekaret Kemerinin Modern Zaman Kullanımı

Bekaret kemeri,18. yüzyılda Batı Cava bölgesinde yeniden kullanılmaya başlanmıştı. Kemerin kullanım nedeni de Çinlilere karşı gelişen saldırılarda tecavüz riskinin en aza indirilmesini sağlamaktı. Günümüzde bu utanç sembolünün aktif kullanımı bulunamamaktadır. Fakat bazı durumlarda kemerin fetiş unsuru olarak kullanımına da denk gelinmiştir.

Günümüzde denk gelinen kemerler de WWE kemeri benzeri modern bir özellik taşımaktadır. Bekaret kemeri fiyatları ve modelleri de çeşitli internet sitelerinde alıcılar için sergilenmektedir. Bekaret kemeri satın al seçeneği ile günümüzde kullanılan daha insani modelleri bulabilirsiniz. Fakat yine de bu kemerin kullanım amacı ve şekli insan onuruna yakışan bir aksesuar olmadığını kanıtlamaktadır.

Bekaret Kemerinin Kullanımı Sağlıklı mı?

Bekaret kuşağı gibi simgesel bir anlama taşıyan bu kemer kuşaktan farklı olarak sağlık açısından zarar teşkil edebiliyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi kemerin insanın duruş pozisyonunda önemli etkileri bulunuyor. Bu da duruş şeklindeki çeşitli bozukluklara neden olabiliyor.

YouTube video

Aynı şekilde kemerin kullanımı ile genital bölgede bazı sağlık problemlerinin yaşanması da mümkündür. Bu yüzden uzmanlar tarafından da böyle bir aletin aksesuar ya da fetiş amaçlı dahi kullanılmaması önerilmektedir.

Bekaret Kemeri Tamer Yiğit

Bekaret kemeri, kendisine sanatın çeşitli alanlarında yer edinmiş bir obje olmayı da başarmıştır. Bu objeyi konu alan ve Türkiye sinemasında öne çıkan bir Türk yapımı film de bulunuyor. Bekaret kemeri 1975 senesinde erotik filmler kategorisinde ön plana çıkıyor. Tamer Yiğit filmi olarak da anılan bu yapımı bekaret kemeri tamer yiğit izle seçeneği ile aratabilirsiniz. Konu hakkında daha fazla bilgi almak adına Ortaçağ dönemi ile ilgili çeşitli kaynaklara da ulaşabilirsiniz. Kadının aşağılanması olarak kabul edilen çağ dışı bir icat olan bekaret kemeri, günümüzde etkisini neredeyse tamamen kaybetmiş bulunuyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!