featured

Bergüzar Korel’in Babası Tanju Korel Kimdir | En Güzel Tanju Korel Filmleri Nelerdir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bergüzar Korel’in babası olarak da tanınan Türk Sineması oyuncusu ve yönetmeni Tanju Korel kimdir ? Tanju Korel’in mirası bölündü mü?

Başarılı ve güzel oyuncu Bergüzar Korel’in ablası Zeynep Korel tarafından açılan Tanju Korel miras davası sonuçlandı. Davanın sonunda Koreller mirası 8 paya bölünerek hem anne Hülya Darcan’a hem de iki kız kardeş olan Bürgüzar Korel ve Zeynep Korel ’e pay edildi. İşte, miras ile tekrar gündeme gelen Tanju Korel kimdir sorusunun cevabı…

2/15

Tanju Korel Mirası Bölündü!

Tanju Korel Mirası Bölündü!

2005 yılında hayatını kaybeden başarılı oyuncu ve yönetmen Tanju Korel miras davası sonunda sonuçlandı. Bergüzar Korel’in ablası olan Zeynep Korel tarafından açılan dava sonuçlanarak Tanju Korel mirası 8 parçaya bölündü.

3/15

Zeynep Korel Babasının Mirasından Pay Alamadığı İçin Dava Açmıştı

Zeynep Korel Babasının Mirasından Pay Alamadığı İçin Dava Açmıştı

Çok sayıda magazin programının da gündemine oturan Zeynep Korel, babası Tanju Korel’in mirasından pay alamadığını ifade ederek dava açmıştı. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Korel, mirasçılık belgesi talebinde bulunmuştu.

4/15

Davamızın Kararını Talep Ediyoruz

Davamızın Kararını Talep Ediyoruz

Ocak ayında görülen dava için Zeynep Korel’in avukatı “Dava dilekçemizi tekrar ederiz. Davamızın kabulüne karar verilsin” talebinde bulunduklarını açıklamıştı.

5/15

Davayı Zeynep Korel Kazandı

Davayı Zeynep Korel Kazandı

Tanju Korel’in mirasının bölüşülmesi davası sonuçlanarak, Zeynep Korel de mirasçı olarak belirlenmiş ve 8 paya bölünen mirasın 3 payı Zeynep Korel’e, 3 payı Bergüzar Korel’e ve kalan 2 pay da Hülya Darcan’a verilmiştir.

6/15

Zeynep Korel’e Neden Miras Verilmemişti

Zeynep Korel’e Neden Miras Verilmemişti

Boğaziçi Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunu olan Zeynep Korel ailesi ile sorun yaşamıştı. Teksas Rice Üniversitesi Tasarım bölümü mezunu olan Zeynep Korel ailesi ile anlaşamamış ve Amerika’da kurduğu temizlik şirketi ile hayatına devam etmişti.

7/15

Amerika’da Temizlikçi Olarak Çalıştı

Amerika’da Temizlikçi Olarak Çalıştı

Ailesi ile bağlarını kopardığı ilk zamanlarda Amerika’da temizlikçilik yapan Zeynep Korel, ailesinin ondan çok utandığını ifade etmişti. Çalışmak hiç ayıp değil, sözleri ile çevresindekiler ilham kaynağı olan Zeynep Korel’in şimdi bir temizlik firması var.

8/15

Bu Yolda Asla Vazgeçmeyeceğini Açıkladı

Bu Yolda Asla Vazgeçmeyeceğini Açıkladı

“Tek tabanca kendi ayaklarımın üzerinde durmak için ne gerekiyorsa yapıyorum. Eğitiminiz olmayabilir, belki ilkokulu bile bitirmemiş olabilirsiniz… Her zaman içinizdeki güce inanın. Bana göre Allah dağına göre kar verir. Rabbim, bizim kaldıramayacağımız hiçbir yükü bize vermez. Yüksek tansiyonuma rağmen, ayak tabanlarımdaki bağların kopmasına rağmen, ayakkabıların içindeki çelik kalıplara rağmen, vücudumda hiç dinmeyen sızılara rağmen ben bundan vazgeçmeyeceğim.”

sözleri ile kendi ayakları üzerinde durmanın önemini anlattı.

9/15

Tanju Korel Kimdir?

Tanju Korel Kimdir?

10 Ekim 1944 tarihinde doğan Tanju Korel 2005 yılında hayatını kaybeden ünlü bir Türk sineması oyuncusu ve yönetmenidir.

10/15

Tanju Korel Alevimi

Tanju Korel Alevimi

Eşi Hülya Darcan ve kızları Zeynep ve Bergüzar Korel ile de Türk sanatında iz bırakan bir ailenin ferdi olan Tanju Korel alevimi? Alevi ünlüler arasında yer alan Tanju Korel ve Hülya Darcan, sanat hayatı boyunca bu konuda hiçbir zaman ön plana çıkmamışlardır. Sanatı sanat olarak yapan ünlü çift, inanış farklılıklarına saygı duyulması gerektiğini ifade etmektedirler.

11/15

Tanju Korel Filmleri : Dikenli Hayat

Tanju Korel Filmleri : Dikenli Hayat

Yeşilçam klasikleri arasında yer alan Dikenli Hayat ile Türk Sinemasının en sevilenlerinden birinde oynayan Tanju Korel filmleri ile tanınmaktadır.

12/15

Hülya Darcan Tanju Korel Filmleri : Dudaktan Silaha

Hülya Darcan Tanju Korel Filmleri : Dudaktan Silaha

Ünlü çift Hülya Darcan Tanju Korel filmleri arasında önemli bir yapım olan Dudaktan Silaha, bir dönemin en sevilen filmleri arasında olmuştur.

13/15

Romantik Komedinin Yeşil Çam Uyarlaması : Televizyon Niyazi

Romantik Komedinin Yeşil Çam Uyarlaması : Televizyon Niyazi

Yeşil Çam filmleri arasında hem komedi hem de aşk hikayesi işlemesi ile tanınan Televizyon Niyazi filmi, Tanju Korel filmleri arasında farklı bir tarza sahiptir. Mine Mutlu ile başrolleri paylaşan Korel, bu filmden sonra her alanda oyunculuk yapabileceğini göstermiştir.

14/15

Kral Kim

Kral Kim

Tanju Korel filmleri arasında yine önemli bir yere sahip olan Kral Kim, Erol Taş ve Suzan Avcı ‘nın da oynadığı bir film olarak hatırlanıyor.

15/15

Tanju Korel Hülya Avşar Filmleri

Tanju Korel Hülya Avşar Filmleri

Başarılı iki oyuncunun başrollerinde yer aldığı Çelik Mezar, dönem filmleri arasında ön plana çıkmayı başarmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!