featured

Beyin Ameliyatı Olurken Zeytin Dolması Yaptı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’da 60 yaşındaki bir kadın beyin ameliyatı olurken zeytin dolması hazırladı. Beyninin sol temporal lobunda tümör bulunan kadın ameliyatı esnasında İtalya’nın kızartılarak yapılan meşhur zeytin dolmalarını yaptı. 2,5 saat süren ameliyat boyunca ‘Ascoli zeytinleri‘ olarak adlandırılan yemeğin hazırlığını yaptı ve 90 adet zeytin doldurdu.

Ameliyat Olurken Zeytin Doldurdu!

YouTube video

İtalya’nın Ancona şehrinde bulunan Riuniti hastanesinde uyutulmadan beyin ameliyatı olması gereken bir kadının sol temporal lobunda bulunun tümörün alınması gerekiyordu. Doktorların ameliyat sırasında kadının vücudunun sağ tarafının, konuşma yetisinin ve hafızasının zarar görmesini engellemek için bu yönteme başvurdukları açıklandı.

https://www.youtube.com/watch?v=mh4VL3aUa_s

Ameliyatı gerçekleştiren cerrah Roberto Trignani yaptığı bir açıklamada, operasyonun 2,5 saat sürdüğünü ve 11 personelin ameliyata katıldığını bildirirken ameliyatında çok iyi geçtiğini belirtti. Bu yöntemin hasta uyanıkken gerçekleştirirken beyin tümörü ameliyatları sırasında yapıldığı ve hatta bazen hastaya sorular sorulduğu da ifade ediliyor.

İngiltere de bir müzisyen ise geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde beyin tümörü ameliyatı olurken keman çalmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!