BIGO LIVE’DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM
BIGO LIVE’DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

BIGO LIVE’DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ve beraberindeki artçı depremler 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından tüm Türkiye harekete geçti. Depremden etkilenen bölgelerde yaraları sarmak ve ihtiyaçları karşılamak için tüm dünyada yardım faaliyetleri başlatıldı.

Kimi enkaz çalışmaları için birlik oldu, kimi bağış yaptı, kimi başka kıtalardan yardıma geldi, kimisi de depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu. Popüler video paylaşım platformu TikTok da Türkiye’de meydana gelen deprem için kampanya başlattığını duyurdu. Ünlü canlı yayın uygulaması Bigo Live da Türkiye’yi derinden etkileyen bu felaket için kollarını sıvadı.

BARINMA DESTEĞİ

Bigo Live, önceki günlerde yaşanan yıkıcı depremden dolayı derin bir endişe ve üzüntü duyduğunu paylaşmıştı. Ayrıca depreme dair gelişmeleri, ihtiyaçları yakından takip ettiğini ve

ülkemizde meydana gelen bu büyük felaketin yaralarını sarabilmek için Antakya/Hatay bölgesinde barınma desteği çalışmalarına başladığını aktarmıştı. Bigo Live bölgede toplamda 48 set çadır, her bir çadır için soba ve Bigo Live ajansları teminatı ile 2 ton kömür desteği sağlamıştı.

BIGO LIVE’DA GLOBAL BAĞIŞ YAYINI YAPILDI

Tüm bunlara ek olarak Bigo Live’da 10 Şubat akşamı 21.00-23.00 saatleri arasında global bir bağış yayını yapıldı. Aynı anda yayın açan Bigo yayıncıları global canlı yayın uygulamasında dünyanın diğer bölgelerindeki kişilere durumu çeşitli dillerde açıklayarak farkındalık yaratmak için çabaladı. Türk yayıncılar İngilizce, İsveççe, Danca, Japonca, Norveççe ve Arapça dillerinde küresel bir bağış yayını gerçekleştirdi. Yayınlar sırasında toplanılan tüm bağışlar depremzedelere gönderildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!