featured

Bilim Adamlarını Şaşırtan 5 Arkeolojik Keşif

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arkeologlar her zaman sıradan keşiflerle karşılaşmazlar, bazen inanılmaz ve şaşırtıcı buluşlarla karşı karşıya kalabilirler. Bugün sizlere bilim adamlarını şaşırtan 5 Arkeolojik keşif listesiyle karşınızdayız. Çeşitli bölgelerde yapılan incelemeler doğrultusunda bulunan arkeolojik kalıntılar günümüze kadar korunmayı başarmış ve bizler için tarihe ışık tutan yanlarını göstermişlerdir. Bu tür keşiflerle hangi topluluğun nerede yaşadığını ve nasıl hayatlarını sürdürdüklerini anlayabiliriz. Bazıları var ki, kimin veya kimler tarafından nasıl yapıldığının bir açıklaması olmayabiliyor.

Nazca Çizgileri (Peru)

Sadece gökten görülebilen bu sıra dışı şekil ve semboller dünyanın en büyük gizemli buluşlarından birisidir. Bu garip semboller bitki, hayvan ve çeşitli insan şekilleriyle çizilmiş dev çizgilerden oluşmaktadır. Peru’da bulunan bu dev geometrik şekiller gökteki birisine mesaj olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Kimi bilim adamları uzaylılarla haberleşme veya iniş hava sahası olarak kullanıldığını düşünse de, kimileri de tanrıya hitaben yapıldığını düşünmektedir. M.O 500 ve 7 bin yılları arasında yapıldığı tahmin edilen bu garip semboller, 2.500 yıl boyunca bozulmadan günümüze kadar ulaştığını göstermektedir. 

Yonaguni Anıtı (Japonya)

Deniz altı kalıntıları olarak bilinen Yonaguni Anıtı, Japonya Yonaguni sahilindeki su altında kalmış gizemli keşiflerden birisidir. 1986 yılında suya dalınarak tesadüfen keşfedilmiş ve çözülemeyen su altı keşfi olarak kalmıştır. Tahminlere göre su altında kalmış antik kent olduğu düşünülmektedir. Devasa dikdörtgen taşlardan oluşan bu tarihi olgular birçok insan kalıntısının da var olduğunu kanıtlamıştır. Fakat henüz ne amacıyla yapıldıkları ve bu sütunları kimlerin yaptığı bilinmemektedir.

Bitirilmemiş Dikili Taş (Mısır)

Bilinen en büyük antik dikili taş olup, tam olarak yapımı gerçekleşmiş sayılmaz fakat kesimleri yapılmıştır. Mısır’ın Asvan kentinde bulunmakta olan bu tarihi kalıntı, eski mısır taş ocaklarının kuzeyinde yer almaktadır. Yapımı M.O 1508 – 1458 tarihlerinde yapıldığı bilinmektedir. Dikili taş bugüne kadar inşa edilen mısır dikili taşlarından 3 kat daha büyük olduğu söylenmektedir. Bitirilseydi yaklaşık 42 metre boyunda olacak ve 1200 ton ağırlığına sahip olacaktı. Taş üzerinde bulunan çatlaklar yüzünden tamamlanamamış ve çalışmalar bırakılarak taş olduğu gibi terk edilmiştir. Mısır Asvan bölgesinde bu tür bitirilmemiş dikili taşlar bulunmakta ve müzeler tarafından sergilenmektedir.

Göbekli Tepe ( Türkiye)

Türkiye’de yer alan göbekli tepe antik kenti, 1995 yılında başlayan kazı çalışmalarından bu yana birçok bilinen gerçeği değiştirmiş olan tarihi yapılar olarak bilinmektedir. Neolitik dönemde tarımın ve seramik üretiminin icat edilmediği düşünülüyordu. Bugün göbekli tepe bölgesinde yapılan ve bulunan kalıntıların halen çözülemeyen birçok noktası bulunmaktadır. Tarihin en eski bulguları olarak bilinen bu yapılar, bilim adamları tarafından günümüzde kazılmakta ve çözülemeyen ayrıntıları incelemektedirler.

Taş Küreler (Kostarika)

Hala dünyanın çözülemeyen en gizemli arkeolojik buluşlardan biri olan Taş küreler, neredeyse kusursuz küre şeklinde yapılan bu buluntular, kimler tarafından yapıldığı ve hangi tarihte yapıldığı bilinmemektedir. Ülkenin birçok yerinde bulunan bu gizemli taş küreleri, müzelerde ve müze bahçelerinde sergilenmek için toplanmıştır. Bu ve bunun gibi birçok tarihi kalıntıların sergilendiği Kostarika Ulusal Müzesinde birçok bulguya ve tarihi belirlenememiş yapılara göz atmak isteyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!