featured

Binnur Kaya Kimdir? Binnur Kaya Filmleri Hangileridir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binnur Kaya, TV8 ekranlarında yayınlanan Kırmızı Oda dizisi ile beraber herkes tarafından konuşulmaya başladı. Türk sinema ve dizi tarihinde önemli rollere imza atan usta oyuncunun hayatı hakkında araştırma yapanların sayısı her geçen gün artmaya başladı. Biz de usta oyuncunun hayatına dair bilinmesi gereken bilgileri sizler için derledik.

1972 Ankara doğumlu olan oyuncu aslen Elazığlıdır. Eğitimli bit oyuncu olan Kaya, 1995 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Kaya, mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti ve Ankara Sahnesi ve Karatahta isimli çocuk tiyatrolarında görev aldı. Ardından da Bakırköy Belediye Tiyatrosu ile çalışmaları oldu.

Kaya’nın televizyon dünyasına adımı ise Hülya Avşar Show’daki Asiye karakteri ile olmuştur. Bu adımdan sonra ilk dizisi olan Kaynanalar dizisinde dizi oyunculuğuna da adım atmış oldu. Yine bu dönemde Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncu kadrosuna katıldı. Bir zamanlar Engin Günaydın ile ev arkadaşı olan Kaya, Dış Kapının Mandalları isimli dizide de rol almıştır.

Binnur Kaya en unutulmaz karakterlerinden biri olan Şahika ile 2007-2008 yıllarında Gülse Birsel’in yazdığı Avrupa Yakası dizisine katıldı. Bu komedi dizisindeki karakteri ile büyük bir fan kitlesi elde eden Kaya, muhteşem rolü ile halen birçok kişi tarafından hatırlanmaktadır. Şahika karakteri, usta oyuncunun oyunculuğu ile de birleşince hafızalarda derin bir yer edindi.

YouTube video

Başarılı oyunculuk serüveni 2010 yılında Vavien filmindeki başarısı ile taçlanmış oldu. 42. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri kapsamında ve 3. Yeşilçam Ödülleri kapsamında en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu. 2014 yılında başarılarına devam eden ünlü oyuncu 41. Magnum Altın Kelebek Ödülleri kapsamında da ödün aldı. Aramızda Kalsın dizisindeki rolü ile en kadın komedi oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Binnur Kaya Filmleri

Ünlü oyuncu, kariyeri boyunca birçok filmde başarılı rollere imza atmıştır. Bu rollerinin karşılığı olarak da ödüllere layık görülmüştür. Sinema dünyasın 98 yılında adım adan Kaya bu tarihten sonra birçok filmde rol almıştır. Bu filmler;

Kaçıklık Diploması 1998 vizyona girmiştir.Muhallebicini oğlu ve Abuzer Kadayıf filmleri 2000 yılının akılda kalan filmlerinden olmuştur.2003 yılında İnşaat filminde Ayşe karakterini canlandırmıştır.2005 yılında efsane filmlerden biri olan Babam ve Oğlum filminde yer almıştır.

YouTube video

Hayatımın Kadınısın filmi ile 2006 yılında Firdevs karakterini canlandırdı.Küçük Kıyamet filminde 2006 yılında Filiz karakteri ile seyirci karşısına çıktı.Vavien filmi ile 2009 yılında güzel bir oyunculuk sergiledi ve ödüller kazandı.

Binnur Kaya Diziler

Şimdilerde TV8 ekranlarında yayınlanan ve Gülseren Buğdayıcıoğlu tarafından yazılan Kırmızı Oda dizisinde rol almaktadır. Kaya, ilk dizi deneyimini 1996 yılında Kaynanalar dizisi ile gerçekleştirmiştir. Bu tarihten itibaren birçok başarılı yapımda rol alan Kaya’nın oynadığı diziler ise şöyledir;

İlk dizisi 1996 yılında yayımlanan Kaynanalar dizisidir. Bu dizide Rukiye karakterine can vermiştir.1997 yılında Baba Evi dizisinde Meryem karakteri ile karşımıza çıkar.1997 yılında yine bir efsane olan Bir Demet Tiyatro’da rol almıştır.1998 yılında Dış Kapının Mandalları dizisinde rol aldı.1999 yılında herkesin de yakından bildiği Çarli dizisinde Hijyen karakterine can verdi.Güneş Yanıkları dizisi ile 2000 yılında televizyon ekranlarında boy gösterdi.2001 yılında yayınlanan Benimle Evlenir misin dizisinde Gaye Şenoğlu karakterini canlandırdı.

YouTube video

Yine 2001 yılında Gülistan dizisi ile seyircilerinin karşısına çıktı.Binnur Kaya 2003 yılında Hadi Uç Bakalım ve Bekarlar dizisinde oynadı.Nazire Demir ismi ile 2004 yılında Yabancı Damat dizisinde muhteşem bir oyunculuk sergiledi.2007 yılında Kavak Yelleri dizisine konuk oyuncu olarak dahil oldu.Yine 2007 yılında Karayılan dizisinde Antepli Emine rolünü üstlendi.2007 ve 2008 yıllarında Avrupa Yakası ile hafızalara kazınan Şahika Koçarslanlı karakterini canlandırdı. Ardından yine aynı dizide halası olarak Dilber Koçarslanlı’ya hayat verdi.2010 yılında Şafak Sezer’le Türk Malı dizisinde oynadı ve bu dizide Abiye Kuzu karakterine can verdi.2011 yılında ise Türk televizyonlarına damgasını vuran Muhteşem Yüzyıl dizisinde Duacı Hatun olarak rol aldı.2019 yılında Zengin ve Yoksul dizisinde rol aldı.
YouTube video

2020 yılına gelindiğinde ise Kırmızı Oda filmi ile reyting rekorları kıran bir başarıya imza atmaya devam ediyor. Her bölümde farklı insanların hayatlarına dokunan Binnur Kaya, canlandırdığı rol ile herkesin gönlünde yer etmeyi başarmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!