featured

Bir Gardıropta Olması Gerekenler | Hayatınızı Kolaylaştıracak Minimalist Gardırop için Gerekli 13 Parça

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir gardıropta olması gerekenler listemiz hayatınızı kolaylaştıracak! Hemen hemen her kadın, vaktinin büyük bir kısmını gardırop karşısında ne giyeceğini düşünmekle geçiriyor. Bu hem zamandan çalan hem de sıkıntı veren bir şey.

Ancak minimalist gardıropta olması gerekenler listemiz sayesinde bu zaman kaybına dur diyebilir, gardırobunuzu işlevsel hale getirebilirsiniz. İşte, dışarı çıkmak için hazırlanma sürenizi kısaltacak, “giyecek hiçbir şeyim yok” klişesine son verecek kapsül gardıropta olması gerekenler listemiz…

1 – Klasik Tarz Babet

Bir gardıropta olması gerekenler listemizi en başında, hemen hemen her kıyafetinizle uyumlu olacak klasik tarz bir çift babet yer alıyor. Çünkü ister eteklerin, ister elbiselerin, ister pantolonların altına hiç düşünmeden babet giyebilirsiniz. Özellikle dışarı çıkmak için hazırlanmaya vaktinizin olmadığı anlarda bir çift babet büyük kurtarıcı oluyor.

Ancak her dönemin modasının değiştiğini göz önünde bulundurur, her modaya uyum sağlayacak bir babet arıyorsanız mutlaka klasik tarzda olanlarından tercih etmelisiniz. Hatta seçeceğiniz rengin siyah olması da ekstra pratiklik sağlayacaktır.

2 – Sneaker Ayakkabı

Minimalist gardıropta olması gerekenler listesinde bulunanlar eğer gardırobunuzda yer alıyorsa, ansızın dışarı çıkmanız gereken zamanlarda vakit kaybı yaşamayacaksınız demektir. Çünkü bu listedeki her bir parça sizin hayatınızı kolaylaştıracak. Sneaker ayakkabılar da bunun en önemli parçası. Eğer sıklıkla klasik giyimi tercih ediyorsanız en büyük kurtarıcınız klasik babetler ancak rahat ve spor giyim tercih ediyorsanız en büyük kurtarıcınız sneaker ayakkabı.

Son zamanlarda rahat ve spor giyim oldukça revaçta. Dolayısıyla bir gardıropta olması gerekenler listesinde sneaker da yer alıyor. Üstelik sneakerları yalnızca spor giyimin altına değil, klasik bir giyimi sporlaştırmak için de tercih edebilirsiniz. Son zamanların favorisi ise beyaz sneakerlar…

3 – Hırka

Genel olarak hırkaların kış aylarında giyilebileceği düşünülür ancak dört mevsim tercih edilebilir. Özellikle de serin kış aylarının kurtarıcısı hırkalardır. Anlık hava değişimlerinden dolayı “Ben şimdiye giyeceğim?” diye düşünerek zaman harcamak istemiyorsanız gardırobunuzda mutlaka bir hırkaya yer verin.

Çünkü kapsül gardıropta olması gerekenler arasında hırka da var. Eğer hırkanızı siyah ve beyaz gibi klasik renklerde tercih ederseniz daha kullanışlı olacaktır.

4 – Elbise

Eğer gardırop karşısında durup kıyafet seçmekte zorlanan biriyseniz, nasıl kombin yapılır gibi konularda zevkinize güvenemiyor ve karar vermekte zorlanıyorsanız en büyük kurtarıcınız hiç kuşkusuz elbiseler olacaktır. Tek parça olan elbiseler genel olarak, kombin yapmakta zorlanan kişilerin imdadına yetişiyor.

Üstelik plansız bir şekilde bir yere gitmek zorundaysanız hemen giy-çık pratikliği sağlıyor. Bu nedenle bir gardıropta olması gerekenler arasında elbiseler bulunuyor. Hem klasik elbise hem de günlük elbise olarak minimalist gardırobunuzda elbiselere yer verin. Bu, zamandan büyük ölçüde tasarruf etmenize yardımcı olacak.

5 – Deri Ceket

Yıllar geçse dahi modası geçmeyecek ceketlerden bir tanesi; kot ceket. Her dönemin modasında kendine yer edinen deri ceket, daha uzun yıllar boyunca popülerliğini koruyacak gibi görünüyor. Bu nedenle minimalist gardıropta olması gerekenler arasında deri ceket bulunuyor.

Deri ceketlerinizi isterseniz klasik bir elbisenin üstüne, isterseniz de spor kıyafetlerinizin üstüne giyebilirsiniz. Spor bir ayakkabı veya sneakerla kombinlediğinizde cool bir görünüm, klasik elbise ve ayakkabıyla kombinlediğinizde de sade şık bir görünüm kazanabilirsiniz.

6 – Blazer Ceket

Hem son zamanların modası hem de bir gardıropta olması gerekenler listesindeki en kurtarıcı parçalardan bir tanesi; blazer ceket. Elbiselerinizin veya gömleklerinizin üzerine hatta klasik pantolon ve kot pantolonlarınızın üzerine kolaylıkla kombinleyebilirsiniz.

Özellikle basic bir tişört üzerinde blazer ceketler oldukça şık duruyor. Tercihinize göre blazer ceketli kombininizi aksesuarlar ve ayakkabıyla klasikleştirebilir veya spor hale getirebilirsiniz.

7 – Stiletto Ayakkabı

Özellikle klasik giyinmeyi seven kadınların bir gardıropta olması gerekenler listesinin başında stiletto ayakkabı yer alıyor. Bilindiği üzere stiletto ayakkabı zamansız ve her günün modasına uygun. Hem elbiselerin altına hem de pantolonların altına giyilebilir. Bu nedenle pratik kullanımı olan bir dolap hazırlamak istiyorsanız, minimalist gardıropta olması gerekenler arasında stiletto bulunduğunu bilmelisiniz.

Stiletto ayakkabılar kapsül gardıropların vazgeçilmezi ancak tercihinizi siyah renkten yana yaparsınız daha fazla memnun kalacağınız kesin. Pratik gardırobunuzda bulunan herhangi bir renkteki elbise ve blazer ceketinizin altına siyah stilettolarınızla saniyeler içinde dışarıya çıkmaya hazırsınız!

8 – Trençkot

Son yılların favori parçalarından bir tanesi trençkotlar. Özellikle şıklığı şıklığına önem veren ve tarz sahibi kadınlar tarafından trençkottan sıklıkla yararlanılıyor. Bahar aylarının vazgeçilmez parçası trençkot, yağmurlu ılık havalarda da tercih edilebilir.

Bu nedenle özellikle Bahar aylarında bir gardıropta olması gerekenler arasında trençkot var. Dilerseniz klasik, dilerseniz de spor kıyafetlerinizle trençkotu kolaylıkla kombinleyebilirsiniz.

9 – Jeanler

Zamansız kıyafet seçeneklerinden bir tanesi de jean yani kot pantolonlar. Bu nedenle bir gardıropta olması gerekenler arasında olmazsa olmazlardan biri de bunlar. Minimalist gardırobunuzda bulunan basic tişört ve sneakerla ya da stilettoyla kolaylıkla kombinleyebileceğiniz jean ile şıklığı yakalayabilirsiniz.

Hem gezmelerinizde hem de günlük olarak basit bir şekilde jean ile kombin yapabilirsiniz. Günümüzde revaçta olan mom jeans pantolonlar ama her daim klasik kesim bir kot pantolon mutlaka kapsül gardıropta bulunmalı.

10 – Denim Tarz Gömlek

En az kot pantolon kadar kurtarıcı olan parçalardan bir tanesi de denim tarz gömlekler. Günlük kullanıma uygun olan denim tarz parçalar oldukça kolay kombimlenebilir. Crop body üzerine giyeceğiniz denim tarz gömlek ile saniyeler içinde dışarıya çıkmaya hazırsınız!

11 – Kumaş Pantalon

Her kadının gardırobunda olması gerekenlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz; siyah bir kumaş pantolon. Günlük yaşamınızda kumaş pantolon tercih etmiyor olsanız da mutlaka her dolapta en azından bir tane siyah kumaş pantolon yer almalı çünkü resmi yerlere giderken en büyük kurtarıcı.

Belki bir iş görüşmesi için belki resmi kurum ziyareti için ne giyeceğinizi düşünmenize hiç gerek yok. Klasik babet veya stiletto ayakkabınızla siyah kumaş pantolonunuzu kombinleyebilirsiniz.

12 – Beyaz Gömlek

Bir gardıropta olması gerekenler listemizde elbette ki beyaz gömlek de bulunuyor. İster kumaş pantolonunuzu, isterseniz de jean pantolonunuzu beyaz gömlekle kolaylıkla kombin yapabilirsiniz. Hem klasik hem de spor görünüm elde etmek beyaz bir gömlekle oldukça kolay!

13 – Kot Ceket

Hem serin yaz akşamları hem de bahar aylarında sıklıkla giyeceğiniz bir parça varsa o da; kot ceket. Askılı body ve elbiselerinizin üzerine kombinleyebileceğiniz kot ceketler büyük kurtarıcı parçalardan ve modası hiç geçmiyor. Hem spor giyim hem de klasik giyime ayak uydurabilecek bir parça arıyorsanız, gardırobunuzda kot cekete yer açın.

Bir Gardıropta Olması Gerekenler Arasında Siyah Elbise Olmazsa Olmaz!

Bir gardıropta olması gerekenler listemizde elbiseden bahsetmiştik ancak siyah elbise için apayrı bir başlık açmak gerekli. Ne renk olursa olsun elbiseleri pratik bir şekilde giyip dışarı çıkabiliriz ancak tüm renkler içinde siyahın yeri başka.

https://www.youtube.com/watch?v=QPA8XVlJDn8

Kırmızı veya turuncu bir elbiseye her zaman her yerde giyemeyebiliriz ancak siyah elbise öyle mi? Eğer her zaman, her yerde gidebileceğim bir parça kıyafetim olsun diyorsanız gardırobunuzda mutlaka siyah elbise bulunmalı. Üstelik pek çok modacı da bu konuda hemfikir! Eğer tarz oluşturma konusunda meraklıysanız, Renk Uyumu Nedir? Doğru Kombin Nasıl Yapılır? yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Kilolu Kadınların Gardırobunda Bulunması Gereken 4 Parça

YouTube video

Kilolu kadınlar kıyafet tercihi yaparken, fazla kilolarını gizlemek ister. Bunu kolaylaştırmanın da basit yolları var. Bu nedenle fazla kilosu olan kadınlar için bir gardıropta olması gerekenler şunlar:

KorseSiyah salaş hırka, ceketSiyah bol kesim elbiseÇubuk çizgili parçalar 

Hangi kıyafeti giderseniz giyin, korse fazla kilolarınızı gizlemeye yardımcı olacak. Siyah salaş hırka ve ceketler de korseye rağmen belirgin olan bölgesel kilolarınızı gizlemenizde etkili. Çubuk çizgili parçaları seçerken de dikkatli olmalısınız. Eğer enine çizgi tercih ederseniz, bu sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterecektir. Bu nedenle çizgili parçalar seçerken dikine olmasına özen göstermelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!