featured

Birileri İcat Etse de Kullansak Diyeceğiniz Muhteşem Ürünler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İcatlar her zaman diliminde insanoğlunu heyecanlandıran keşiflerdir. İcat edilen şey her ne olursa olsun eğer insan yaşamını kolaylaştırıyor ise “iyi ki yapılmış” dedirtir. İşte karşınızda orijinal fikirli “keşke yapılsa” diyeceğiniz icatlar!

Keyif Verici İcatlar

İnsanoğlu var olduğundan beri hayatını kolaylaştıran şeyleri bazen tesadüfen, bazen de bilinçli olarak keşfetmiştir. Hayatımıza dahil olan şeyler zamanla geliştirilerek daha da iyi hale getirilerek kullanımımıza sunulmuştur. Eğer insanoğlunun içinde ki merak duygusu ve daha iyi yaşam arzusu olmasa ateş bulunabilir miydi?

Ya da Edison karanlıktan sıkılmasa elektriği icat edebilir miydi? Ya Graham Bell sevgilisinin sesini duymak istemese hayatımızı kolaylaştıran ve şimdiler de onsuz asla yapamadığımız telefonu icat edebilir miydi? İşte karşınız da olsa da denesek dedirtecek icatlar!

1. Sesi Duyulmayan Tuvalet

Tuvalet ihtiyacı her ne kadar insani olsa da bazen can sıkabiliyor. Muhakkak başınıza gelmiştir. Bir alışveriş merkezindesiniz, karnınız çok ağrıyor belki de midenizi üşüttünüz ve kendinizi alışveriş merkezinin umumi tuvaletine atıyorsunuz. Birden gaz çıkarma ihtiyacı duydunuz, ama yan tuvalet dolu, dışarıda sıra bekleyen kişiler var ve tuvaletten çıktıktan sonra utanmak da istemiyorsunuz. Böyle bir durumda ne yapardınız?

Japonlar böyle bir olay yaşadığınız da ne yapacağınızı bulmuş. Ancak bu yöntem şimdilik sadece Japonya da kullanılıyor. TOTO isimli bir Japon tuvalet üreticisi Sound Princess ismini verdiği bir ürün geliştirmiş. Bu ürün, 25 saniyelik yapay bir sifon sesi çıkartıyor, böylelikle sizin tuvalette çıkardığınız sesler duyulmuyor! Ne kadar orijinal öyle değil mi? Umarız en kısa zamanda Türkiye de de bu yöntem kullanılmaya başlanır.

2. Dışarıda ki Sesleri Seçen Kulaklık

En büyük zevkiniz bisiklet kullanırken kulaklığınızı takıp müzik dinlemek mi? Ya da dışarı da sabah sporu yaparken müzik dinlemeden duramıyor musunuz? Bunlar her ne kadar keyif verici şeyler olsa da kulaklığı dışarıda kullanmanın bazı handikapları var. Korna çalan arabayı duymamanız gibi! Üstelik bu dezavantaj hayatınıza dahi mal olabilir.

İşte bunu fark eden Doppler Labs  2017de sesleri filtreleyen kulaklıkları üretip piyasaya sürmüş, ancak sonradan geri çekmişti. Çünkü kulaklıkların öyle bir icat edilmesi gerekiyordu ki sesi filtreleme işlemini milisaniye içinde, beynimiz sesi duymadan önce yapabilsin. Eğer böyle bir kulaklık üretilirse eminiz ki en yararlı icatlar arasında yer alacak. Çünkü kulaklık kullanmak artık neredeyse bir ihtiyaç gibi. Hadi, birileri icat etsin de kullanalım!

3. Ses Değiştirme Filtreleri

Artık sosyal medya kullanmayan neredeyse yok gibi. Sosyal medyanın bir ayağı olan Snapchat’i muhakkak duymuşsunuzdur. Hani şu fotoğraf çekilirken çeşit çeşit filtrelerinden faydalandığımız ve ses değiştirme özellikleri bulunan filtreler ile kullanıcılarına keyifli anlar yaşatan uygulama.

Ses değiştirmek için cihaz olması şart. Yanınızda kocaman makinalar ile gezmek istemezsiniz öyle değil mi? Ya da illa sesimi değiştireceğim diye yola çıkarak ses tellerinizden ameliyat olmak ya da ses terapisi almak? Eğer taşınabilir ses değiştirme filtreleri icat edilir ise insanların en seveceği, keyifli icatlar arasına gireceği kesin.

Genelde sesiniz kendi duyduğunuz gibi değildir. Genel olarak ses tonunuz, sesinizin frekansı ile doğru orantılıdır. Üstelik karakteristik özelliğiniz de sesinize yansır.

Bu icatlar her ne kadar Basit icatlar olmasa da oldukça Pratik icatlar arasında yer alıyorlar. EL YAPIMI İlginç icatlar da aslında insan hayatını oldukça kolaylaştırsa da gelişen teknoloji İlginç icatlar konusunda adeta çığır açmış durumda. Sizin de aklınızda olan, ilginç diye düşündüğünüz fikirleriniz var ise yorumlar da buluşalım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!