BMW Concept XM | O Bir Güç Abidesi
BMW Concept XM | O Bir Güç Abidesi

BMW Concept XM | O Bir Güç Abidesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Q amblemi bulunan devasa SUV’ları artık hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde adında Turbo kelimesi yer alan 4×4 araçları da… Özellikle trafiği yoğun olan şehirlerde bu sportif SUV araçlara sıkça rastlamak oldukça mümkün. BMW Concept XM ise bu piyasayı oldukça kızıştıracağa benziyor

Hatta bunların dışında kökeni İngiltere olan devasa lüks araçlarla da karşılaşabiliyoruz. Peki ya bu özelliklerin hepsini bir arada bulabileceğimiz bir güç abidesi var mı? İşte tam da bu noktada BMW Concept XM devreye giriyor. Bu yazımızda yeni nesil araçlardan BMW Concept XM’i inceledik. O zaman buyurun başlayalım:

BMW Concept XM
XM, henüz piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen otomotiv sektöründe şimdiden büyük bir yankı uyandırdı.

BMW’nin 2022 yılının sonlarına doğru piyasaya sürmesi beklenen XM model otomobil, 23 inçlik jantlara sahip olacak. Konsept bir araç olması planlanan XM, henüz piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen otomotiv sektöründe şimdiden büyük bir yankı uyandırdı.

Oldukça iddialı bir araç olacağı düşünülen BMW Concept XM, yalnızca ilgi çekici tasarım özellikleri ile değil sahip olduğu teknoloji ve performansıyla da öne çıkmayı başaracak gibi görünüyor.

BMW XM 80 kilometreyi yalnızca elektrik gücüyle gidebiliyor!

BMW Concept XM
BMW Concept XM, plug-in hibrit liftback SUV teknolojisiyle, yaklaşık 80 kilometreyi yalnızca elektrik gücüyle gidebilecek.

BMW XM’in gelişmiş bir teknolojisi, araçta çokça kullanılmış lüks ve yüksek performansı ile gösteriş severlerin hayran kalacağı bir otomobil olacağını söyleyebiliriz.

BMW Concept XM Hibrit Teknolojisini Bir Adım Öteye Taşıyor

Özellikleri ile ilgili örnek verecek olursak, yeni nesil otomobilin sahip olduğu V8 motor, 1000 Nm tork ve 750 HP güç üretecek ve ayrıca elektrikli bir sistemden de yararlanacak. Bu sayede plug-in hibrit liftback SUV, yaklaşık 80 kilometreyi yalnızca elektrik gücüyle gidebilecek.

BMW Concept XM fiyatı BMW M7’den çok daha pahalı olacak gibi düşünülüyor

BMW Concept XM
BMW Concept XM fiyatı bir hayli cep yakacak gibi 🙂

Güç abidesi olarak görülen BMW Concept XM’in ayrılıkları bunlarla da sınırlı değil. BMW XM, uzunca bir süredir BMW’nin ürettiği otomobiller arasında yalnızca M versiyon şeklinde piyasaya sürdüğü ilk model olma özelliğini de taşıyor.

Bu demek oluyor ki, 30d modeli gibi zayıf versiyonlar yer almayacak. Modelin yalnızca M versiyonunun olacak olması bu aracın diğerlerinden daha yüksek bir hıza ve büyüklüğe sahip olacağını ve ayrıca hibrit bir otomobil olacağını da gösteriyor.

BMW Concept XM
BMW Concept XM Izgaralar ışıklandırmalarla şekilleniyor.

Aracın uzunluğunun 5 metreden büyük olacağını biliyoruz. Bu da BMW XM’e son derece ihtişamlı bir görünüm kazandırıyor. Bu özellikleri düşünüldüğünde BMW’nin yeni çıkaracağı XM modelinin fiyatı da tam bir merak konusu. Bu konudaki tahminler XM’in M7 modelinden çok daha pahalı olacağı yönünde.

XM, ABD, Rusya ve Çin pazarında büyük yankı uyandıracak!

BMW Concept XM uzunluğunun 5 metreden büyük bu sayede oldukça ihtişamlı...
BMW Concept XM uzunluğunun 5 metreden büyük bu sayede oldukça ihtişamlı…

Gelelim konsept modelinde gerçekleştirilen yeniliklere: Bir BMW’nin ön kısmına çok daha büyük bir böbrek ızgara eklemek pek de mümkün değildir muhtemelen. Bu nedenle ön tarafında bulunan ızgaralar için çerçeve aydınlatması tasarlanmış. İkili gruplar şeklinde dizayn edilmiş şık farlar araca görkemli bir hava katıyor. Ancak tüm bunlar bu otomobili şık bir görüntüye sahip kılar mı?

BMW Concept XM, şimdiye kadar karşılaştığımız belki de en özgün tasarıma sahip otomobil. 

BMW’nin yeni çıkaracağı otomobilin Rusya, ABD ve Çin pazarında büyük rağbet göreceği kesin. Peki ya Avrupa pazarında bu araç için tepkiler ne olacak? Fakat bu sorunun cevabı ne olursa olsun BMW Concept XM, şimdiye kadar karşılaştığımız belki de en özgün tasarıma sahip otomobil. 

Araç içerisinde lüks bir kulüp havası hakim!

BMW Concept XM
BMW Concept XM, Araç içerisinde lüks bir kulüp havası hakim!

XM’de bulunan diğer tasarım özelliklerini inceleyecek olursak; araçta alçak bir şekilde tasarlanmış cam çizgisi, neredeyse dik bir şekilde konumlandırılmış davlumbazları, derinlere gizlenmiş stop lambaları bulunduğunu görüyoruz.

Adeta bir canavar gibi görünen bu otomobil, yan taraftan bakıldığında ise her an öne atılacakmış izlenimi veriyor. Aracın iç mekanına eklenen pek çok detay, son derece gösterişli bir ambiyans oluşturuyor. M modelinin arka camlarında yer alan BMW filigranlarının, M1 modeline bir gönderme olduğu düşünülüyor.

BMW Concept XM
BMW Concept XM’de Ön koltukların ve arka koltukların farklı renklerde

Ön koltukların ve arka koltukların farklı renklerde olması ayrıca ön koltuklarda kullanılan döşemelerin de arkadakilerden farklı olarak eskitilmiş bir görünüme sahip olması da aracın tasarım özellikleri arasında yer alıyor. Tüm bu iç dizayn aracın içerisinde adeta lüks bir kulüp havası meydana getiriyor. Araçta yolculuk yapacak kişilerin üst taraflarında yolculara 3D hisse kazandıran aydınlatmalı tavan döşemesi tercih edilmiş.

BMW Concept XM ‘in Bir benzeri yok!

BMW Concept XM
BMW Concept XM, benzeri yok!

Sürücü koltuğundaki kişi için ise içbükey bir yapıya sahip multimedya ekran kullanılmış, sürücü ayrıca önünde bulunan sayılı düğmeler sayesinde klima kontrolü sağlayabiliyor ya da sürücü odaklı yönergeleri kontrol edebiliyor.

Kokpit tarafından çevrelenen şoför koltuğu bu sayede özel bir bölüme sahip olmanın tadını çıkarıyor. Tüm bunların yanı sıra kokpit, eskitilmiş deri, karbon dekorasyon ve bakır unsurlar da araca elit bir hava katıyor.

YouTube video
BMW Concept XM’de hem bir yarış otomobili hem de nostaljik bir ambiyans deneyimleyebiliyorsunuz.

BMW Concept XM’de hem bir yarış otomobili hem de nostaljik bir ambiyans deneyimleyebiliyorsunuz. Sonuç olarak: BMW Concept XM modeli kadar güçlü, lüks, görkemli, nostaljik ve sportif bir görünümü bir arada sunan bir benzeri bulunmuyor! 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!