borsa-nasil-takip-edilir

Borsa Nasıl Takip Edilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa, kârlı yatırımlar gerçekleştirebileceğin fırsatlarla dolu bir dünya. Ancak bu fırsatları yakalayabilmek ve zamanında aksiyon alabilmek için borsayı sıkı bir şekilde takip etmen gerekiyor. “Peki ama borsa nereden takip edilir, borsa takibi nasıl yapılır?” diye merak ediyorsan o iş bizde! İşte, doğru analizler yapabilmek için borsayı takip etmene yardımcı olacak ipuçları…

Borsa takibi yapmak, yatırımları yönetmek ve kararları bilinçli bir şekilde verebilmek için son derece önemli. Borsada listelenen şirketlere ait verileri inceleyip çeşitli analizler yaparak geleceğe yönelik daha tutarlı tahminler geliştirebilirsin. Borsayı takip etmek için kullanabileceğin çok sayıda kanal bulunuyor. Bu kanallardan birini veya birkaçını kullanarak yatırımlarını çok daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsin. Hazırsan borsa nasıl takip edilir birlikte göz atalım!

1. Borsa Haberlerini Takip Et

Bir hisseden kâr elde edebilmenin ilk kuralı ona avantajlı bir fiyattan sahip olmak. Bu fırsatları yakalayabilmek için borsayı sıkı sıkıya takip etmek gerekiyor. Aynı durum borsada zarar etmemek için de geçerli. Kimi zaman aniden gerçekleşen bir olay borsada tahminleri altüst ederek hisselerin değer kaybetmesine neden olabiliyor. Tüm bu durumlardan haberdar olabilmek için güncel borsa haberlerini takip etmek gerekiyor.

Güncel borsa haberleri televizyonlarda ekonomi kanallarında, gazetelerde ve finans dergilerinde yer alıyor. Borsa haberlerini televizyondan ya da yazılı mecralardan takip etmenin zor olduğunu düşünüyorsan borsadaki son gelişmeleri öğrenmek için interneti de kullanabilirsin. İnternetteki bilgi kirliliğinden korunacağın güvenilir bir haber kaynağı arıyorsan Midas’a göz atabilirsin. Midas’ın web sitesinde yer alan “Midas’ın Kulakları” bölümünden borsayla ilgili en güncel bilgilere ulaşabilirsin.

2. Canlı Borsa Verilerini Takip Et

borsa-nasil-takip-edilir
Borsa Nasıl Takip Edilir?

Borsadaki güncel haberleri takip etmekten daha önemlisi belki de anlık değişikliklerden anında haberdar olmak! Borsada anlık kararlar büyük kazançlar getirebiliyor. Bu nedenle anlık borsa verilerini takip etmen oldukça önemli.

Gerçek zamanlı borsa verilerine canlı borsa üzerinden ulaşılabiliyor. Canlı borsa verilerine aracı kurumların işlem platformları, finansal haber siteleri, borsa işlem platformları, mobil uygulamalar ve finansal veri sağlayıcıları gibi kaynaklar aracılığıyla erişilebiliyor. Sen de borsa verilerine erişmek için Midas’ın canlı borsa kanalını kullanabilirsin.

3. Haftalık Piyasa Hareketlerini Analiz Et

borsa-nasil-takip-edilir

Borsayı takip ederken haftalık piyasa hareketlerini incelemeyi de ihmal etmemelisin. Bu işlemi Borsa İstanbul (BIST) üzerinden yapabilirsin. Örneğin; BIST 100 hisselerinin haftalık, aylık ve yıllık değerlerini Borsa İstanbul üzerinden görebilirsin. Bu değerlere ayrıca Midas üzerinden de ulaşabilirsin. Midas’ta piyasa değerleri ve F/K (fiyat kazanç) oranı gibi yatırımların sırasında sana yol gösterebilecek çeşitli hesaplamaları da otomatik olarak görüntüleyebilirsin.

4. Şirketlerin Yayınladığı Verileri Takip Et

borsa-nasil-takip-edilir
Canlı Borsa

Borsada en az güncel verileri takip etmek kadar önemli olan bir diğer konu, gelecekle ilgili tahminde bulunmanı sağlayabilecek verileri doğru analiz edebilmek. Bu nedenle borsada işlem yaptığın şirketlerin paylaşmış olduğu güncel verileri takip etmelisin. Örneğin; şirketlerin yönetim kurulu kararları ve finansal raporları analiz yapmak için kullanabileceğin kaynaklardan bazıları. Bu veriler yatırım yaptığın şirketin kârlılık oranı, büyüme potansiyeli, finansal gücü ve risk profili hakkında sana fikir verebilir. Bu nedenle borsanın yanı sıra yatırım yaptığın şirketleri de yakından takip etmelisin.

5. Sosyal Medyayı Aktif Olarak Kullan

borsa-nasil-takip-edilir

Sosyal medya, borsa takibi yaparken yatırımcılar için önemli bir bilgi kaynağı olabiliyor. Sosyal medya hesapları üzerinden finansal haber sitelerini, borsa analistlerini, ekonomi uzmanlarını ve şirketlerin resmi sosyal medya hesaplarını takip etmek yatırımların konusunda yol gösterici olabilir. Ayrıca sosyal medyayı diğer yatırımcıların duygusal tepkilerini, yani piyasa sentimentini anlamak için de kullanabilirsin. Bu bilgilerle sahip olduğun hisse senetlerinin geleceği konusunda daha güçlü tahminlerde bulunabilirsin.

Borsada yeniliklerin gerisinde kalmamak için Midas’a güvenebilirsin! Midas ile  güncel borsa verilerine ulaşabileceğin gibi alım-satım işlemlerini de Midas yatırım hesabı ile hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsin. Hadi, sen de borsada anı yakalamak için Midas’ın dünyasına dahil ol!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!