featured

Buldan kumaşı Nedir? Buldan Kumaşı Tarihi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terletmeyen pamuklu dokusu ve kullanım alanlarının çokluğuyla dikkat çeken Buldan bezi ismini Denizli’nin Buldan ilçesinden alır. Evin her alanında kadınların kolaylıkla kullanabildiği bir kumaş olup artık herkes tarafından tanınan dünyaca ünlü yöresel nitelikte bir üründür. Şimdi Buldan kumaşını yakından inceleyelim, buldan bezi nerede satılır, nerelerde kullanılır hep birlikte görelim.
Buldan kumaşı nerede satılır?

Buldan Bezini Tanıyalım

Pamuklu bir kumaş türü olan Buldan bezi sağlıklı yapısı ve yıllara meydan okuyan dayanıklılığı ile yüzyıllardır Anadolu topraklarında kullanılmıştır. Kumaşın yapısı anti-alerjiktir ve yazın serin kışın sıcak tutar. Genelde el tezgâhları ya da otomatik tezgâhlarda dokunarak kurumaya bırakılır.
Buldan kumaşı nedir?

Buldan Kumaşının Tarihsel Süreci

Buldan kumaşının geçmişi M.Ö 6.yy’a kadar gitmektedir. yapılmıştır.
Buldan bezi metre fiyatı ne kadardır?

Kumaşın Kullanım Alanları Neler?

Buldan bezi gündelik hayatımızın birçok alanında kullanılır. Buldan bezi erkek gömlek ve bayan gömlek, havlu, masa örtüsü, elbise, bluz, gecelik, sabahlık, peştamal, fular, şal, çarşaf, mendil ve sofra bezi gibi pek çok amaçla kullanılabilir. Ayrıca kadınların iğne oyası, tığ ve saçak işlemeleri ve kanaviçe işleriyle de bu kumaşlara ayrı bir anlam kazandırılıp sergilenebilmektedir. İpek olan ince kumaşlar bugün halen el tezgâhlarında dokunurken diğer kumaş türleri otomatik tezgâhlarda dokunmaktadır.
Buldan bezi erkek gömleklerinde kullanılır mı?

Piyasada Buldan Bezi

Yöreye özgü bir kumaş olan Buldan bezi yerli ve yabancı turistlerin de odak noktası. Piyasada Buldan bezi metre fiyatı genelde 10-20 lira arasında değişiklik göstermektedir, genelde Buldan ilçesinde bulunabilen bir üründür. Bugün artık dünya pazarına da açılan bu kumaşın internetten de işlemeli elbise, havlu, masa örtüsü, gecelik gibi ürünleri satışa sunulmaktadır.
Buldan bezi nerede satılır?
Bakınız: Bucket Şapka Modası: 2019 Şapka Modasında Yeni Trend

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!