featured

Burç Tarihleri Değişti NASA | Yeni Burç Tarihleri 2020

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Astrologlar ve gök bilimciler arasında büyük bir tartışmaya sebep olan burç tarihleri değişti haberi gerçek mi? NASA tarafından yapılan açıklamalara göre burçların tarihleri değişti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hareket halinde olan takım yıldızları yeni bir burçlar ve tarihleri takvimi oluşmasına neden oldu. İşte, detaylar…

Burç Tarihleri Neden Değişti? Yeni Burç Tarihleri 2020 Nedir?

NASA yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre burç tarihlerinin değişme nedeni olarak takım yıldızlarının hareketlerini işaret etmektedir. NASA resmi blog yazısında yer alan yeni burç tarihleri 2020 ‘nin ortaya çıkmasının nedeni bu takım yıldızlarının görüntülenen son konumunun bundan 3 bin yıl önceki yerine göre çok farklı bir konumda olmasıdır.

Eski Burçlar ve Tarihleri

Burç tarihleri değişti mi sorusu kadar yeni burç tarihleri nasıl oldu sorusu da büyük bir öneme sahiptir. Yeni burç.tarihleri bilgisini öğrenmeden önce, daha önce yorumlanan burç. tarihleri listesini inceleyelim. İşte, eski burçların tarihi!

21 Mart- 20 Nisan = Koç Burcu21 Nisan- 21 Mayıs = Boğa Burcu22 Mayıs- 22 Haziran = İkizler Burcu23 Haziran- 22 Temmuz = Yengeç Burcu23 Temmuz- 22 Ağustos = Aslan Burcu23 Ağustos- 22 Eylül = Başak Burcu23 Eylül- 22 Ekim = Terazi Burcu23 Ekim- 21 Kasım = Akrep Burcu22 Kasım- 21 Aralık = Yay Burcu22 Aralık- 21 Ocak = Oğlak Burcu22 Ocak- 19 Şubat = Kova Burcu20 Şubat- 20 Mart = Balık Burcu

Yeni Burç Tarihleri

Dünyanın ekseni etrafındaki dönüşünde yaşanan derece farklılıkları ile takım yıldızlarının konumunun değişmesi bir araya geldiğinde, NASA’ya göre burçların tarihi değişti. Uzun zamandır iddia edilen burç tarihleri ve yeni bir burcun ortaya çıktığı söylemleri gerçek mi oldu? İşte, NASA’nın konuyla ilgili açıklaması:

“ Eksenel devinim olgusundan dolayı burçları oluşturan takımyıldızları 3 bin yıl öncesine göre farklı konumda, 12 değil 13 adet burç olması gerekiyor. “

Buna göre yeni burç tarihleri 2020 şu şekildedir:

17 Aralık – 20 Ocak = Yay Burcu20 Ocak – 16 Şubat = Oğlak Burcu16 Şubat – 11 Mart = Kova Burcu11 Mart – 18 Nisan = Balık Burcu18 Nisan – 13 Mayıs = Koç Burcu13 Mayıs – 21 Haziran = Boğa Burcu21 Haziran – 20 Temmuz = İkizler Burcu20 Temmuz – 10 Ağustos = Yengeç Burcu10 Ağustos – 16 Eylül = Aslan Burcu16 Eylül – 30 Ekim = Başak Burcu30 Ekim – 23 Kasım = Terazi Burcu23 Kasım – 29 Kasım = Akrep Burcu29 Kasım – 17 Aralık = Yılan Burcu

Yeni Burçların Özellikleri

Yeni burç takvimi oluşturulması ile birlikte gündeme gelen yeni burçlar ve özellikleri bazı insanlar için büyük öneme sahiptir. Öyle ki daha önce kova burcu olan bir kişi yeni takvim ile oğlak burcu olarak nitelendirilebilmekte ve bu noktada bazı yeni özellikleri taşıyabilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=iq1eM72lU5E

Tabi ki burç değişimi demek keskin değişimler, karakter üzerinde çok büyük oranda farklılaşmalar ya da tamamen farklı değerlere sahip yeni bir insan demek değildir. Gökyüzü olayları ile dünyanın hareketlerinin insan üzerindeki etkilerinin değişmiş olması, yeni burçlar ve özellikleri noktasında bazı değişimlere neden  olmuştur. İşte, aylara göre burçlar ve özellikleri:

1 – Yay Burcu (17 Aralık – 20 Ocak)

Heyecanlı, kıpır kıpır ve enerkik tavırları ile yay burcu insanı iyimserlik özellikleri ile de tanınmaktadır. Özgürlüğüne düşkün burçlar arasında yer alan Yaylar, hatalarından ders almayı başarabilen kısıtlı bir kesim arasında yer alırlar. Açıksözlü tavırları ile de tanınan yaylar, pratik olmaları ile de bilinmektedir.

2 – Oğlak Burcu (20 Ocak – 16 Şubat)

Ciddi, katı kuralları olan ve tutucu tavırları ile bilinen oğlak burcu insanı oldukça çalışkan bir grubun içerisindedir. Oğlaklar, sıkı bir sırdaş olmaları ile ve oldukça cömert yapıları ile tam anlamıyla iyi bir dostturlar.

3 – Kova Burcu (16 Şubat – 11 Mart)

Sevecen burçlar arasında üst sıralarda yer alan Koç insanı genellikle bencillik duygusuna kapılmazlar. Herkesin aynı anda mutlu olmasını isteyen kova burcu insanları inatçı bir yapıya sahiptir. Katı kuralları dahilinde  bir yaşama sahip olan kovalar, sözünde durmaları ile de tanınmaktadır.

4 – Balık Burcu (11 Mart – 18 Nisan)

İkna kabiliyeti yüksek burçlar arasında olan balık burcu kolay kolay pes etmeyen yönü ile de tanınmaktadır. Çok fazla sabırlı burçlar arasında yer alan balıklar, oldukça duyarlı kişilerdir.

5 –  Koç Burcu  (18 Nisan – 13 Mayıs)

Genellikle egoları nedeniyle insan ilişkilerinde sınıfta kalan koç burcu insanları, enerjik tavırları ile artı puan kazanmaktadır. Çok iyi birer yönetici olan koçlar, hedefine emin adımlarla ilerleyen ve planlarına sadık insanlardır.

6 –  Boğa Burcu  (13 Mayıs – 21 Haziran)

Boğa burcu özellikleri arasında olan güvenilir ve yardımsever olmaları, onları sosyal yaşamlarında bir adım öne çıkarmaktadır. Hedeflerine dikkatli ve emin adımlarla ilerleyen boğalar, planlı çalışmayı severler.

7 – İkizler Burcu (21 Haziran – 20 Temmuz)

Çok sayıda işi aynı anda götürebilen ikizler burcu insanları hızlı düşünmeleri ve pratik yapıları ile dikkat çekmektedir. Farklı atmosferlere kolayca uyum sağlayan ikizler insanı, değişken tavırları ile de tanınmaktadır.

8 –  Yengeç Burcu (20 Temmuz – 10 Ağustos)

Dünyanın en ağlak ve hassas burcu yengeçlerdir desek, doğru olur. Çok hassas bir yapıları olan Yengeç insanları günü gününe tutmayan tavırlar da sergileyebilmektedir. Empati duygusu gelişmiş olan yengeçler, sosyal hayatta çoğunlukla veren taraf olurlar.

9 – Aslan Burcu (10 Ağustos – 16 Eylül)

Ön planda olmak ve bulunduğu ortamda yönetici olmak için çaba harcayan aslan burcu insanı, liderlik özellikleri ile tanınmaktadır. Kendilerine olan saygıları çoğu zaman kibir gibi algılansa da oldukça sorumlu insanlardır. Yardımsever tavırları ve iyimserlikleri onları sosyal yaşamlarında bir adım daha ön plana çıkarmaktadır.

10 – Başak Burcu (16 Eylül – 30 Ekim)

Oldukça çalışkan burçlar olan başak burcu, araştırmayı ve kendisini geliştirmeyi çok sever. Zekalarını oldukça önemseyen ve bu özelliklerine güvenen başaklar, kendileri ile denk olduğunu düşündüğü kişilerle arkadaşlık ederler.

11 – Terazi Burcu  (30 Ekim – 23 Kasım)

Kararsız yapıları ile ön plana çıkan teraziler, güler yüzlü tavırları ile girdikleri ortamlarda sevilirler. Çok zorlu ve kötü anlarda bile gülümseyecek bir şey bulan terazi burcu insanı, çevresindeki insanları mutlu etmekten mutluluk duyar.

12 – Akrep Burcu (23 Kasım – 29 Kasım)

Tutkulu tavırları ile tanınan Akrep burcu insanları, duygusal yapıları ile de tanınmaktadır. Sabırlı olmakta çok başarılı olmayan bu burç insanları, açık sözlü olmaları ile de bilinirler. Bu özellikleri zaman zaman başlarına dert açsa da kendilerine uygun görmedikleri davranışlar karşısında sessiz kalmazlar.

13 – Yılan Burcu 29 Kasım – 17 Aralık

Kıvrak zekaları, çekici tavırları ve doğru iletişim kurmaları ile bilinen yılan burcu, yeni burç tarihleri 2020 listemizin son ve en yeni burcudur. Zor bir karaktere sahip olan yılanlar, sessiz görünmelerine rağmen haklarını asla yedirmezler. Yılan burcu özellikleri ve karakteri oldukça dikkat çekerken, bu konuda hazırladığımız detaylı içerik için Yılan Burcu Özellikleri yazımızı tıklayabilirsiniz.     

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!