featured

Burçlara Göre Meslekler 2021 ! Bize Burcunu Söyle Sana Ne İş Yapacağını Söyleyelim! Burçlara Göre Meslek Seçimi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burçlara göre meslekler konusunda belki de kişi çok çok önceden harekete geçmelidir. “ya bu iş bana göre değil bunu anladım da ben ne yapsam mutlu olacağım ki?” diye düşünüyorsanız sıkı durun bu yazı tam size göre! Peki kendi fıtratınıza en uygun işi nasıl mı bulursunuz? Cevabı hemen verelim… Siz burcunuzu deyiverin biz de size meslekleri döküverelim.

Burçlar kişilik özellikleri konusunda insanları birbirinden ayırır. Herkesin becerisi kendine hastır. Herkes doktor, öğretmen ya da buna benzer karizmatik görülen meslekleri yapmak zorunda mı? Ya bırakın da insanlar içinden gelen sese göre bir iş seçip mutlu olsunlar değil mi?

Peki size en mutlu olacağınız mesleği sorsalar sizin cevabınız ne olur?  Aslında biz sorunun cevabını biliyoruz, o halde gelin burçların meslek seçimleri ve becerilerini en iyi gösterecekleri meslekler konusundaki listeye bakalım. İşte burçlara göre meslekler 2021 listesi!

Hayalinizdeki İşi Yapmak İçin Geç Değil! İşte Burçlara Göre Meslekler

Bazı insanlar vardır herkesin hayal ettiği masa başı işi yapar ama o mutlu değildir. İçinde kelebekler uçuşur da aklı tur rehberliğindedir. Bazı insanlar vardır bir yerde çalışan olmak sabit gelirle ev geçindirmek onu paklamaz o tam bir girişimcidir personel değil patron olacak insandır ama hayat şartları çevre baskısı derken kalıplarda sıkışıp kalmıştır.

Çocuklar annelerine sorar ya “ anne ben büyüyünce ne olacağım” diye “anneler de ne istiyorsan ol” der.. Ya bu iş nedense vakit geldiğinde böyle olmaz! Diğer insanların kazanç sağladığı işlerde mutlak mutluluk var gibi görünür. Oysa o işte becerisi olmayanın mesleğe ne gibi katkısı olur da kendisine de faydası dokunur.

Her gün her gün kendi kendine konuşan tipler vardır ya “neden geldim bu dünyaya bu işi yapacak adam mıyım” der durur. İşte bu noktada meslek seçimi tam bir fiyaskodur.

İşte biz diyoruz ki madem işinizde mutsuzsunuz ya da geleceğe dair mesleğinizi seçmek istiyorsunuz o zaman biraz da karakterinizi tanıyın ve size uygun mesleği seçin. Burçlara göre meslek seçimi nasıl yapılır? Ay burcuna göre meslekler nelerdir? Burcuna göre mesleğin nedir? Hangi burç hangi mesleği seçmeli?  Burçların meslekleri 2021 sıralaması… İşte burçlara göre meslekler!

1- Burçlara Göre Meslekler| Koç Burcu Meslekleri

Evet, listeye koç burcundan başlıyoruz malumunuz… Koç burcu diyorsak öle kalıba sığdıracak meslekleri bir kenara bırakalım. Bir koç asla emir altında çalışmaz. Patron da kimmiş patrona bir patronluk taslar! Bir ekipte öle iş olsun diye ekip ruhunu kaldıramaz. O yüzden mümkünse koçlar sabit maaşlı bir yerde çalışmasın. Zaten çalışsalar da oldukları yerde 6 aydan fazla çalışma süresi varsa fakir fukaraya sadaka dağıtın! Peki koç burcu ne iş yapar?

Koç burcu, gerçek bir girişimcidir. Rekabeti ve kazanmayı seven koçlar her zaman bir işin öncüsü ve yeni kurucusu olarak başarılı işler ortaya çıkarmakta ustadırlar. Bu nedenle bırakın koçları start up girişimlerde kendilerini kanıtlasınlar ve kazansınlar. Tabi koçların bitmek bilmeyen sinir nöbetlerini de baybas etmek için ek iş arayan koçlar için en iyi seçenek spor hocalığı olabilir. Bitmek bilmeyen enerjilerini atarken sinirleri de yatışır. O para kazanırken çevresi de mutlu huzurlu yaşar gider.

2- Burçlara Göre Meslekler| Boğa Burcu Meslekleri

Boğaların sanat anlayışı meslek seçiminde kesinlikle ön plandadır. Görsel zekalarının üstünlüğü gösterişi ve zerafeti sevmeleri sebebi ile bir boğa burcu için en başarılı meslek iç mimarlıktır. Bir boğa kendi yaşam alanında düzenli ve tertipli olmayı sever. Estetik duruş önceliklidir bu yüzden severek icra edecekleri meslek de tasarım odaklı işler olabilir. Matematik ve tasarım gerektiren işlerde ön plana çıkarlar. Mimarlık ve mühendislik işleri tam boğa burçlarına göredir.

He eğer ek kazanç arayan bir boğa iseniz de fotoğrafçılık ya da müzisyenlik de tam size göre. Eğlen kazan mantığı ile dört köşe olursunuz.

3- Burçlara Göre Meslekler| İkizler Burcu Meslekleri

Gelelim deli dolu ikizlere. Şimdi ikizler burcuna iş beğeniyorsak ikizlerin çok yönlü olduğunu unutmamak lazım. Bir ikizler burcu tek bir yerde aynı konuda devamlı araştırma gerektiren ve sabit kalem bir işte asla yapamaz. Afakanlar basar onu! Siz iyisimi ikizleri alın öğretmen yapın… Öğretmenlikte vaktin önemli kısmını eğitim öğretime ayıran ikizler yaz tatilinde de gezer dolaşır kalan enerjisini atar rahatlar.

4- Burçlara Göre Meslekler| Yengeç Burcu Meslekleri

Zodyak ailesinin fedakar ve sosyal sorumluluk sahibi sevgi pıtırcığı yengeçlerde sıra. Bir yengeç burcu için empati kurmak ve insanlara karşı fedakarca yaklaşıp yardımcı olmak en mutluluk verici özellikler arasındadır. Üstelik yengeçler öfke kontrolü konusunda da iyidirler. Bu nedenle birçok kişinin zorlanarak yaptığı doktorluk, okul öncesi öğretmenlikleri, danışmanlıklar ya da sosyal hizmet alanına giren her branşta oldukça başarılı ve mutlu olurlar.

5- Burçlara Göre Meslekler| Aslan Burcu Meslekleri

Söz konusu aslan burcu olunca diğer kişiler teferruattır. İşte aslanın gözünden aynaya yansıyan manzara. Bir aslan her zaman ön planda kendi ekibi ve yönetim başarısı ile öne çıkan kişi olmalıdır. Başarılı olur her türlü tebrik ve takdiri hak eder ancak asla eleştirilmeyi sevmez.

Aslan burcu bir meslek yapacaksa o işte “ benim imzam” diyeceği bir iş olmalıdır. Kendisi her defasında övgüye layık hale getirmelidir. Tiyatroda rol alacaksa başrol olmalıdır, bir ofiste çalışacaksa ekip lideri ya da yönetici olmalıdır. Bunun aksi her iş onu huzursuz ve saldırgan kılacaktır.

6- Burçlara Göre Meslekler| Başak Burcu Meslekleri

Bir başaktan söz edeceksek o zaman titizlik konusu halay başı özelliktir. Başakların her konuda dikkatli ve titiz oluşu “her ofise lazım personel” demektir. Hesap kitap işlerinden yazılımsal her konuya üstün dikkat ve gayreti ile her patronun hem sağ hem de sol kolu olacak çalışandır. Hani patronların aklından geçen “bir çalışanım olsa da bırakıp tüm işleri güvenle 3 ay ıssız bir adaya gitsem” dediği personel var ya… Heh işte o personel bir başaktır. Siz onu işe alın gerisini başağa bırakın.

7- Burçlara Göre Meslekler| Terazi Burcu Meslekleri

Terazi burcu varsa denge ve naifliğin gücü adına diyoruz! Bir terazi herkesle anlaşabilen naif, sorumluluk sahibi, herkesle iyi ilişkiler kurabilen kişidir. Genellikle orta yollu hareket eden teraziler barışçıl tavırları ve rahat tavırları sebebi ile danışmanlık ve arabulucuk konularında iyilerdir. Hukuk danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, halkla ilişkiler ya da müşteri hizmetleri gibi ciddi sabır gerektiren işlerde başarılı olurlar.

8- Burçlara Göre Meslekler| Akrep Burcu Meslekleri

Her yönü ile insanları şaşırtan akrepler gerçek bir araştırmacı ruha sahiptirler. Bilinmeyi öğrenmek ve insanların hayatlarında olanı biteni çözmek gibi garip huyları fıtrat gereğidir. Ancak bu özelliği mesleğe çevirecek olsak elbette akreplerden çok başarılı dedektif olacağını söylemek de mümkün. Olaylar arasında bağlantı kurmada ve olayların derinlemesine ele alınmasında inanılmaz bir hafıza yetisi olduğu için bir akrep en iyi psikolojik danışmanlık ya da psikiyatri alanında boy gösterebilir.

9- Burçlara Göre Meslekler| Yay Burcu Meslekleri

Yay burcuna geldiysek meslek hayatının sıkıcı duvarlarını yıkma zamanı gelmiş demektir. Herkesin hayalini kurduğu beyaz yaka ya da mavi yaka işler, plaza iş hayatı asla bir yaya göre değildir. Hatta yapacağı son iş bile ofis işi değildir. Her gün disiplinli şekilde üstü başı düzgün tık tık topluklu giyecek bir iş yay burcu için ölüm fermanı gibi bir şeydir. Günlük konforu işinde bulamayan bir yay hiç çalışmamayı tercih eder.

Ruhu özgür kaldıkça konsantrasyonu artan yaylar için sınırsızlık ve serbesti, yüksek verim gücü haline gelir. Bu nedenle bir yay için en başarılı iş, uluslararası alanda bolca seyahat edilebileceği ve düşüncede sınır koymayan özgür çalışma alanına sahip her işte başarılı olabilir. İnsan ilişkileri konusunda ön plana çıkacağı işler de onun için ekstra ilgi alanına giren işler olur.

10- Burçlara Göre Meslekler| Oğlak Burcu Meslekleri

İş manyağı burç hangisi desek elbette ilk cevap oğlak burcu olur. İşine adeta dogmatik yaklaşan oğlaklar neredeyse her iş kolunda başarılıdırlar. Verilerin hesaplanması depolanması karşılaştırılması dahil bir şirkette lazım olan tüm verileri başarılı şekilde ortaya koyar.

Bu yönü ile bir oğlak için en başarılı meslek seçimi CEO dur. Bir şirkette CEO olduğu takdirde artık ruhunu özgür bulur. Bütün vasıfları ile gerçek bir yönetici olan oğlak burcu için başarı kaçınılmaz bir gerçektir.

11- Burçlara Göre Meslekler| Kova Burcu Meslekleri

Bilgiye, insanlığa faydası olacak işler kovalardan sorulur. Devamlı araştırmak yeni buluşlar icatlar peşinde koşmak kovaların işi. Zaten inanılmaz yüksek zekaya sahip olan kova burçları için bilim teknoloji çağrıştıran işler önceliklidir. Akademisyenlik, öğretmenlik gibi meslekler kovalar için önemli bir tabu niteliğindedir.

12- Burçlara Göre Meslekler| Balık Burcu Meslekleri

Duygusal zekaları ile ön plana çıkan balıklar için “Yaratılanı sev Yaratan’dan ötürü” mantığı hakim desek yanılmış olmayız. Çünkü balıkların hayal dünyası ve sevgi gücü her varlığa yeter. İnsanları da , bitkileri de hayvanları da kucak dolusu sevgi ile karşılarlar.

Yardım etmeyi sevgi ile yaklaşımı konuşmayı dertleşmeyi pek severler. Bu yüzden bir balık burcu için, hemşirelik, hasta bakıcılık, veterinerlik ya da psikologluk en iyi meslek seçimi olacaktır.

Burçlara göre meslek analizi yapmak isteyenler için tüm bu detaylar belki de doğru karar vermede yardımcı olacaktır. Hangi burç hangi mesleği yapar merak edenler için de insanların beceri ve eğilimlerini anlamak için faydalı olacaktır.

Burçlara Göre Meslekler – Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=HhwXB9pydm0

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!