Burçların Ruh Hayvanları | Burcuna Göre Hangi Hayvanın Özelliklerini Taşıyorsun?

Burçların Ruh Hayvanları | Burcuna Göre Hangi Hayvanın Özelliklerini Taşıyorsun?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burçların ruh hayvanları olduğunu biliyor muydunuz? Burçlara göre hayvanlar listesi özellikle gerçek kimliğini içinde saklayanların ortaya çıktığı bir liste desek yeridir. Her insan aslında dışa göstermediği bir yüze sahiptir. Tıpkı hayvanlarda olduğu gibi…

Hayvanlar bazen o ürkütücü duruşlarının ardında sevimli bir canlı olduğunu gösterirler, bazen de çok usul bir hayvanken bir anda zarar verebilirler.

Üstelik bunu tamamen koruma ya da korkma iç güdüsüyle yaparlar. İnsanlar da anlam veremedikleri hallerini çoğu zaman hayvanların tepkilerine benzetirler.

Peki burçların karakteristik özelliklerine bakıldığında sizin de kendinizi bir hayvana benzettiğiniz hiç oldu mu? Burçlara göre hayvanlar listesinde birçok hayvan var… Eğer kendinizi bir hayvanın özellikleri ile bağdaştıramadıysanız biz size yardım edelim. İşte, burçların ruh hayvanları…

Burçların Ruh Hayvanları | Burçlara Göre Hayvanlar Listesi

YouTube video

Burçlara göre hayvanlar konusunda karakterinizin özelliklerini taşıyan hayvanları sizler için araştırdık… İşte burcuna göre hangi hayvanın özelliklerini taşıyorsun aylara göre burçların ruh hayvanları listesi!

1- Koç Burcu Ruh Hayvanı: Kaplan

Deli dolu sinir küpü koç burçları… İçlerinde dinmek bilmeyen sinirleri ile her an patlamaya hazır bir bombadırlar. Dış görünüşleri ne kadar asil ve asaletli olsa da bir koçun çıldırması ve karşıya saldırması an meselesidir.

Aşırı koruyucu halleri ile adeta yırtıcı bir kaplan gibidir. Bir koç inandığı ne varsa o uğurda savaşmaya hazırdır. Bu konuda atağa geçmek konusunda yılmadan bıkmadan özgür ruhunu da yanına alarak tam bir kaplan duruşu sergiler. Yani koçburçların ruh hayvanları; kaplan!

2- Boğa Burcu Ruh Hayvanı: Ayı

Yalnız kalma konusunda depresif hallerinden iyi tanıdığımız boğa burcu insanı toplumdan izole yaşama konusunda asla zorlanmaz. Tabi bununla beraber olaylar karşısında sabırlı ve vakur duruşu ile takdir toplar.

Aşırı sahiplenici kişiliği ile sevdiklerini özellikle de ailesini korumak için savaşmaktan vazgeçmez. Tüm bu yönlerinin yanı sıra sarılmayı dokunmayı ve dokunarak sevgisini göstermeye de bayılır. Ponçik bir sevginin temsilcisi olan boğalar size de ayıları hatırlatmıyor mu?

Ayılar da doğada yalnız başına dertsiz tasasız yaşar ama ailesini de korumaktan asla geri durmaz. Hele ki de sevimli ayıların yuvarlanıp oynadıkları anları görünce bir boğa insanını düşünmemek elde değil…

3- İkizler Burcu Ruh Hayvanı: Tilki

Burçlara göre hayvanlar listesinde kurnaz mı kurnaz zeka küpü ikizlere geldi sıra… Anlık değişen fikirleri, ortama göre şekil değiştirmesi, her ortama uyması ve accık da dedikoduyu sevmesi… İkizleri tanıtırken sizin de aklınıza kurnaz bir tilki gelmedi mi?

Bir tilki her koşulda kendi çıkarını sağlayacağı adım atar. İnanılmaz zekası olan bu hayvan tereyağından kıl çeker gibi avını alır kaçar. İkizler burcu da tıpkı tilkiler gibi meraklı ve ön sezileri vardır. Dolayısı ile burçların ruh hayvanlarına göre ikizler; tilki.

Gelen tehlikeyi sezinler ve gardını alır. Bu konuda şipşak zekalı ikizler de olumsuzluk belirtisi veren her durumda ustalıkla ayrılır ve kendine zarar gelmesini engeller.

4- Yengeç Burcu | Burçlara Göre Hayvanlar Listesi En Asili

Yengeç burcu özelliklerine baktığımızda hassas ve narin bir kişilik görüyoruz. Dolu dolu bir sevgiyi göğsünde barındıran yengeçler bu sevgilerinin ve dolayısıyla kendilerinin zarar görmesinden çekinirler.

Toplumda genelde uzak duran ve mesafeyi koruyan tiplerdir. Ama bu onların asla sevimsiz olduğunu göstermez. Aksine asil ve sevgi dolu bir duruşa sahiptirler.

Dünyanın her türlü kötülüğünden uzak sevgilerini ve saygın duruşlarını korumak isterler.

İşte, burçların ruh hayvanları listemizde görüldüğü gibi yengeçlerin bu duruşları tam bir geyik misalidir. Geyikleri büyük ormanların en narin hayvanlarıdır. Her türlü yırtıcı hayvana ve boğuşmacadan uzak yaşamak ve asil duruşlarını korumak için yalnız kalmayı tercih ederler. Bu da onların değerine değer katar.

5- Aslan Burcu Ruh Hayvanı: Aslan!

Burçlara göre hayvanlar listesinde Aslan burcunu anlatmaya ne hacet! Bir aslana aslan demek yakışır. Aslan ormanda savaşa girer de kaybederse yeleleri dökülür. Bir aslanın yelesi ne kadar kabarık ise o kadar galiptir demektir.

İşte aslan burcunun egosunun bir aslanın yelesindeki hikayesi! Aslan burcunu aslan yapan da bitmek bilmeyen egosudur. Bir aslanı ego vezir de yapar rezil de ? ego yere düşerse aslanın hayata küsmesi ve dirençsiz kalması olasıdır.

Kendine asla olumsuz bir şeyi konduramaz! Tıpkı ormanlar kralı aslan gibi… O daima aslan kraldır!

6- Başak Burcu Ruh Hayvanı: Maymun

Sürekli titizce çalışan bir başak daima çeviktir. Bitmek bilmeyen enerjisinin yanında dünya yansa umrum değil tavrı da insanı çoğu zaman darlar.

Ama başak burcunun bu vurdum duymazlığının altında da sevimlilik yatmıyor değil… bu hali ile tam bir maymun olan başaklar hızları, neşesi ve kıvrak zekası ile tam bir maymun gibidirler…

7- Terazi Burcu Ruh Hayvanı: Kurt

Dengeler dengesi terazi burcu! Bir terazi akıl ve mantığına yatırmadığı hiçbir şeyi kabul etmez. Sağlam düşünür ve bir kere karar verir. Asla tek başına kalmayı sevmez. Sosyal biridir. Arkadaş çevrelerinde en çok aranan tiptir.

Tüm bu özelliklerine bakıldığında siz de terazi burcunu bir kurda benzetmiyor musunuz? Bir kurt asla ani karar vermez, değerlendirir, düşünür ve aşırı dikkatlidir. Aceleci davranmaz. Tek dolaşmaz sürü ile dolaşır. Bu nedenle de terazi burçların ruh hayvanları; kurt.

8- Akrep Burcu Ruh Hayvanı: Kaplumbağa

Burçlara göre hayvanlar listesinde geldik akreplere…Kendi dünyasında kendi has kuralları ile yaşayan akrepler için en güzel benzetme kapan kaplumbağasıdır. Çünkü burçlara göre ruh hayvanları listemizde akreplerin ruh hayvanı; kaplumbağa. Bu kaplumbağa türü oldukça gizemli ve merakları üzerine çeken bir türdür.

O ise bu gizem ile gösteriş yapmak yerine kabuğuna çekilir ve saklanır. Bu merak okları ise kabuğun içine yöneldiğinde zarar vermekten asla geri durmaz. Akrepler de aynen böyledir. Kendisine ok fırlatıldığını düşündüğü an saldırmaktan asla geri durmaz. O asil ve gizemli havası dağılır bir anda saldırgan ve yırtıcı bir canavara dönüşür.

9- Yay Burcu Ruh Hayvanı: Pegasus

Özellikle Yay burcu kadını dışa dönük halleri ile tanınsa da iç dünyasının kapılarını dışa açmaz. Mistik bir duruşu var. Yeni bilgiye olan hayranlığı, sürekli öğrenme isteği ve hedefe direkt odaklanması da onun en belirgin özellikleri arasındadır. Burçların ruh hayvanları listemizde de yay burcunun ruh hayvanı; pegasus.

Hedefe gideceği yolda onu saptırmak çok zordur. Geleceğe dair hesaplar ve hedefleri uğruna şu anda etrafında olan güzelliklerin farkına varmayabilir. Bu özellikleri ile gerçek bir pegasus gibidir.

10- Oğlak Burcu Ruh Hayvanı: Su Samuru

Çalışkan, hırslı ve azimli oğlak burcu… iş hayatı ile ön plana çıkan oğlakların aslında çok belirgin başka bir özelliği daha var. Aşırı tutkulu bir sevgi ve bu sevgiye sadakatleridir. Bu yönleri ile gerçek su samurlarını andırırlar.

Bir su samuru bir dişi su samuruna bağlandıktan sonra 1 sene başka samura bakmaz. Çok sevimli değil mi? üstelik su samurları su içerisinde birbirlerinin ellerini asla bırakmaz ve bu sayede akıntıya kapılmazlar…

11- Kova Burcu Ruh Hayvanı: Yunus

Özgürlüğüne, rahatına, keyfine ve eğlencesine düşkün kovalar. Sevimli, uysal ve eğlenceli halleri ile tam bir yunus balığı edası ile hareket ederler. Burçların ruh hayvanları listemizde de kova burcunun ruh hayvanı; yunus.

Yunus balıklarının zekası tıpkı kova zekası gibidir. Uyumak için beyninin yarısını kullanan bir balığı, uyurken bile zekasını çalıştıran bir kovaya benzetmeyelim de ne yapalım?

12- Balık Burcu Ruh Hayvanı: Denizatı

Bilmiş tavırları ile ünlü balık burcumuz tam bir aşk insanı. O aradığı aşkı bıkmadan arar ve yolundan asla dönmez. Karşısına kim çıkarsa çıksın o aşktan yanadır.

İşte size tam bir deniz atı… Deniz atı narin ve küçük yapısına rağmen denizde kat kat büyük hayvanların tehlikesine karşılık yolunsan asla sapmaz. Bildiği yolda devam eder.

Burçlara göre hayvanlar ve burçların ruh hayvanları listesine baktığımızda aslında kendi ruh hayvanımızı görmek mümkün… İşte o hayvanlar ile içimizde saklayamadığımız ruhumuzun yansımasını bulmak mümkün…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!