featured

Burun Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır? Öncesinde ve Sonrasında Neler Yapılması Gerekir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burnundan memnun olmayan kişiler estetik yaptırmak isteyebilirler. Peki, burun estetiği nasıl yapılır? Aşamaları nelerdir? İşte, detaylar!

Burun Estetiği

Burun estetiği, kişilerin burun üzerinde yaşamış olduğu problemlerin ortadan kaldırılması için uygulanır. Bu sayede burnun bozuk yapısından dolayı oluşan solunum problemleri ve psikolojik rahatsızlıklar ortadan kaldırılır. Bu estetik türü günümüzde en çok tercih edilen ve riski en az bulunan estetikler arasında yer alır.

Bu operasyon gerçekleştirilirken cerrahi bir müdahale ile milimetrik düzeltmeler yapılır. Böylece burnun genel görüntüsü düzeltilerek buruna, genel geçer bir estetik görüntü verilir. Aynı zamanda burnun eğri olması, kırık olması ya da geniş bir köprü kemiğinden oluşması durumları yüzdeki genel orantının bozulmasına neden olur. Burun estetiği, burundaki problemlerin ortadan kaldırılmasıyla ya da istenilen burun şeklinin verilmesiyle sonuçlanır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği operasyonu, gerçekleştirilmeden daha önce şikayeti bulunan kişilerin ne tarz bir problem yaşadığı ve nasıl bir müdahale gerektirdiği netleştirilir. Bu doğrultuda 2 yöntemden biri dikkate alınarak operasyona karar verilir. Bu operasyon türü, açık ve kapalı olarak nitelendirilir. Eğer kişi için açık yöntem uygunsa, bu durumda operasyon sırasında burnun uç kısmında yoğun bir müdahale gerçekleşir.

Bu yöntemde, burnun uç kısmındaki V görüntüsü düzenlenerek burundaki problem ortadan kaldırılır. Ancak hasta için kapalı ameliyat gerekiyorsa, bu durumda burun içinde bir müdahale yapılır. Ameliyat işlemleri, tamamen burun içinde gerçekleşirken burundaki kemiğin düzeltilmesi, köprünün azaltılması gibi işlemler yapılır. Hasta için ameliyat türü belirlenip operasyon tamamlandıktan sonra işlem silikon atellerin yerleştirilmesi ya da tamponların takılmasıyla son bulur.

Burun Estetiği Türleri Nelerdir?

Burun estetiği gerçekleştirilirken, hangi türde estetik yapılacağına karar verilir. Başta burun estetiğinin cerrahi olan yöntemlerle ya da cerrahi olmayan yöntemlerinden hangisi ile olacağına karar verilir. Eğer burun estetiği için cerrahi olan yöntem kullanılacaksa bu durumda burnun iç kısmında ve alt bölgesinde fazlalık, eğrilik, kıkırdak alınması ya da kemik düzeltmesi gibi işlemler gerçekleştirilir.

Bunun haricinde cerrahi olmayan diğer yöntem uygulanacaksa bu operasyon ilkine göre işlem süresi bakımından kısa ve daha az müdahalelerle gerçekleşir. Ayrıca bu operasyonda, kesik izleri daha az olup hızlı iyileşir. Bu operasyon yöntemleriyle burun üzerinde bazı belli işlemler gerçekleştirilir. Bu işlemler ise şu şekildedir;

1.Küçültmek Amaçlı Burun Estetiği

Burun küçültme estetiği yaptırılırken, lokal olarak anestezi uygulanır. Kişiler burun şikayetlerini bildirerek istediği burun şeklinin ölçülerinin alınmasını talep eder. Yaklaşık olarak bu işlem 3 saat içerisinde tamamlanır. Operasyonda burunun genel şekline ve boyutunu küçültme yönünde bir müdahale gerçekleştirilir.

Bu işlemde ameliyat sonrası sadece, normal denilecek olan küçük ağrılar yaşanır. Ayrıca lokal anestezi uygulandığı için hastalar uzun bir süre bu ağrıyı hissetmezler. Burun küçültme operasyonu sonrasında, iyileşme ameliyat gününden 1 hafta sonra başlıyor. Bu iyileşme süreci en fazla 6 sürüp, göz çevresinde bazı morluklar ve burun üzerinde ödemler oluşur. Ancak bu durumların düzelmesi 6 ay sonra tamamlanmış olur.

2. Büyütme Amaçlı Burun Estetiği

Bazen burunun, yüzdeki diğer organlara göre küçük olması durumu da söz konusu oluyor. O yüzden bu durumda kişiler üzerinde psikolojik rahatsızlıklara neden olur. Bunun için burun büyütme estetiği işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu operasyonda amaç burunda daha öncesinde oluşmuş ezilme, kırılma, kıkırdak hasarlarının ve burunun küçük yapısının ortadan kaldırılmasıdır. Bu işlem gerçekleştirilmeden önce, kişilerin burunları bir ön izlemeden geçirilir.

Bu sayede hastanın burun büyütme işlemindeki kararı netleştirilir. Ayrıca burun büyütme işlemi bir bayan üzerinde gerçekleştiriliyorsa, bu durumda burunun daha ince ve dik görünmesi sağlanır. Bu operasyondan önce hastanın burnu üzerinde genel tetkikler gerçekleştirilerek burundaki problemler daha net ve bir kalem yardımıyla belirlenir. Operasyonda tamamen bu belirlenen noktalar üzerinde gerçekleştiriliyor.

Burun Estetiği Kimlere Yapılır?

Burun estetiği, psikolojik ve sağlık açısından bu estetiğe hazırlıklı olan kişiler üzerinde yapılır. Ayrıca anestezi probleminin yaşanmayacağı ve burun eğriliğinden dolayı rahatsız olan kişiler, bu estetiği talep edebilirler. Bunun yanında burun ucu yamuk olan, çıkıntılı olan, burnu geniş olan, burun eti problemi yaşayan, kemerli ve eğri bir buruna sahip olan kişiler burun estetiği yaptırabilirler.

Bu operasyonu gerektiren durum, bir çocuğun burnu üzerinde oluşmuş ise bu durumda burunun genel kemik yapısı incelenir. Eğer çocuğun kemik gelişimi tamamlanmışsa, bu durumda problemli üzerinde operasyon gerçekleştirilir. Bu işlem şartları taşıyan kadın, erkek ve çocuk üzerinde en iyi şekilde ve en az riskle tamamlanır.

Burun Estetiği Ameliyatı

Burun estetiği ameliyatı için, belirli bir zamanın ve mevsimin beklenmesine gerek yoktur. Sağlık problemi bulunmayan ve burun estetiği hakkında bilgi sahibi olan herkes, nasıl bir burun istediğine karar vererek bu estetiği yaptırabilirler. Burun estetiği için, alınan ölçüler daha öncesinde bir simülasyon yardımıyla hastaya uygulamalı olarak gösterilir. Bu sayede hastanın değiştirmek istediği kısımlar varsa ve genel sağlık ölçütlerine uyuyorsa değişiklik yapılır.

Bu operasyon sayesinde kişilerin jest ve mimikleri değişerek daha orantılı ve estetik bir görünüm sağlanır. Bu ameliyat öncesinde gerekli olan plan ve ameliyat süreci en ayrıntılı olacak şekilde belirlenir. Estetik işlemi sırasında burunun yapısına bağlı olarak kesiklerin atılıp müdahalelerin yapılması şeklinde operasyon tamamlanır. Burun ameliyatı sonrası oluşacak komplikasyonlar bilinmelidir. Burun ameliyatı sonrası oluşacak komplikasyonlar bilinmelidir.

Burun Estetiği Öncesi

Burun estetiği öncesi, burundaki problemlerin tespit edilmesi için görüntüleme işlemi yapılır. Ayrıca burun ameliyatı öncesinde, hastanın sürekli kullandığı ilaçlar varsa ilaçların kullanımının durdurup durdurulamayacağına karar verilir. Estetik öncesinde hastanın istediği burun ölçüleri milimetrik olarak belirlenir. Burun estetiği işleminin yapılmasından 1 ay öncesinde hastanın kullandığı zararlı maddelerin bırakılması istenir. Çünkü bu maddeler iyileşme sürecini geciktirecektir.

Operasyon öncesinde hasta belirlenen burun tipinde bir değişiklik yapmak istiyorsa bunu daha öncesinde doktoruna bildirmelidir. Ayrıca burun estetiği gerçekleştirilmeden, hastanın kronik rahatsızlığının, sinüzit probleminin olup olmadığı bilgisi alınır. Hastaların ameliyat öncesi ameliyata dair psikolojik durumları ve beslenme sorunları belirlenir. Eğer hasta, endişe, korku ve stres gibi duygular içerisindeyse hastaya psikolojik destek verildikten sonra ameliyat gerçekleştirilir.

Burun Estetiği Sonrası

Burun estetiği sonrası, normal ameliyat ağrıları ve şişkinlikleri oluşur. Ancak bu durum endişe gerektirmeyen normal bir durumdur. Ameliyat sonrası, hastanın taburcu edilmesine karar verildiği gün kontrol tarihleri belirlenir. Hasta hızlı bir iyileşme ve burun estetiğinin gidişatını öğrenmek adına bu muayene tarihlerine dikkat etmelidir. Hasta ameliyat sonrasında en az 1 ay zararlı maddelerden uzak durarak burunu oluşabilecek darbelere karşı korumalıdır.

Ayrıca burun üzerinde herhangi bir kozmetik ürünü kullanılmamalı ve doktor tavsiyesinde olmayan nemlendiriciler ve kremler burundan uzak tutulmalıdır. Kişiler aşırı sıcak, soğuk ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkmamalıdır. Bu operasyon sonrasında iyileşme ilk haftadan itibaren başlar. Kişiler iyileşmenin gidişatını gerekli uyarılara dikkat ederek desteklemelidir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları hakkında bir fiyat belirlenirken, burunun problemli yapısı dikkate alınır. Burun operasyonu burun yapısının herkeste farklı olmasından dolayı, farklı müdahaleleri gerektirir. Bu durum burun estetiği operasyonunda fiyatı doğrudan etkiler. Ayrıca kişilerin burnundaki bulunan solunum problemi, kıkırdak problemi, burun eti problemi ve burun köprüsü gibi problemlerde estetiğin farklı fiyatlarda belirlenmesine neden olur. 

Bunun yanında ameliyat süreci, doktor seçimi ve seçilen hastanenin pozisyonu fiyatı etkileyen diğer bir etmendir. Burun estetiği fiyatını değiştiren ya da arttıran diğer unsurlar ise, operasyon sayısına yenisinin eklenmesi ve başkasına ait burun tipinin istenmesidir.  Bu operasyon için seçilen doktorun tecrübesinin durumu ve hastanın üzerinde yapılan tetkik sayısı, yine estetik fiyatının farklı belirlenmesine neden olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!