burun-estetigi-rinoplasti

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burun şeklini değiştirmek için yapılan bir ameliyat burun estetiği olarak da bilinir. Kozmetik ve tıbbi amaçlarla kullanılabilir. Burun estetiği, nefes alma sorunlarını düzeltmek veya doğuştan veya kaza sonucu oluşan burun deformasyonlarını düzeltmek için rinoplasti ameliyatına başvurulabilir. Bu işlemde, cerrah burun kıkırdakları ve kemikleri üzerinde çalışarak burunun şeklini değiştirir.

Burun Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

Burun estetiği genellikle genel anestezi ile yapılır. İşlem, cerrahın burun kemiklerini ve kıkırdaklarını yeniden şekillendirmesi yoluyla burun estetiği gerçekleştirilir. Bu, hastanın burun yapısını yüzünün diğer özellikleriyle uyumlu bir şekilde düzeltmesine yardımcı olur. Cerrah burnun içinden girdikten sonra kemikleri ve kıkırdakları şekillendirir, bu da dış iz bırakmaz.

burun-estetigi-rinoplasti
Burun Estetiği Rinoplasti

Daha karmaşık durumlarda veya hasta ve cerrah belirli bir sonuç elde etmeye karar verdiği durumlarda, cerrahın burnun dışına küçük bir kesik atması gerekebilir. Bu durumda, burnun altındaki cilt kıvrımına yapılacak kesik, izin belirgin olmamasını sağlamak için tasarlanmıştır.

Burun Estetiği Neden Yapılır?

Rinoplasti, çok çeşitli yaş gruplarına ve yaşam tarzlarına uygulanabilir. Bu işlemin adayı olabilecek kişiler arasında sıklıkla nefes almayı zorlaştıran yapısal sorunları olanlar yer alır.

Burunları doğuştan veya bir yaralanma sonucu hoşnutsuz olanlar

Özgüvenlerini ve görünüşlerini geliştirmek isteyenler

Burun Estetiği Ne Zaman Yapılır?

Burun estetiği, aşağıdaki durumlarla karşı karşıya olan kişilere önerilir: Nefes alma zorlukları: Bazı insanlar, septum olarak bilinen burun kıkırdağının eğri olması nedeniyle nefes almakta zorluk çekebilir. Rinoplasti bu durumda sorunu çözebilir.

Yüz simetrisi: Burun yüzün ortasında olduğundan, burun şekli yüz simetrisini önemli ölçüde etkiler. Burun eğriliği veya başka bir şekil, yüzün görünümünü değiştirebilir.

Kozmetik sebepler: Burunlarının görünümünden memnun olmayan bazı insanlar vardır ve bu, onların özgüvenlerini etkileyebilir. Burun estetiği, kişinin burun boyutunu, genişliğini ve şeklini değiştirerek kendini daha güvende hissetmesine yardımcı olabilir.

burun-estetigi-rinoplasti

Burun estetiği operasyonu öncesi, hastaların aşağıdakileri bilmeleri gerekir:

Ideal beklentiler: Bir burun rinoplastisi, burnunuzun şeklini değiştirebilir ve hatta nefes almayı iyileştirebilir, ancak mükemmel bir burun veya hayat garantisi sağlamaz. Doğru ve makul beklentiler oluşturmak çok önemlidir.

Sağlık durumu: Burun estetiği operasyonu başarılı olmak için kişinin genel sağlığı iyi olmalıdır. Tütün ve alkol kullanımı, iyileşme ve kanama üzerinde zararlı bir etkiye sahiptir.

İyileşme: Rinoplasti sonrası şişlik ve morluklar genellikle birkaç hafta sürer. Sonuçların tam olarak ortaya çıkması genellikle bir yıla kadar sürebilir.

Burun Estetiği Yaptıktan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yatış pozisyonu: Başınızın yüksekte olması rahatsızlığı ve şişliği azaltır. Yani sırtüstü yatarken başınız yüksekte olmalı.

Aktivite düzeyi: Rinoplasti sonrası birkaç hafta boyunca çok fazla hareket etmeyin. Burnunuza zarar verebilecek şeylerden de kaçınmalısınız.

Nefes alma: Rinoplasti sonrası ilk birkaç gün boyunca, burun içindeki şişlikler nedeniyle burundan nefes almak zor olabilir. Bu durum kısa sürelidir ve tipik olarak birkaç gün içinde iyileşir.

burun-estetigi-rinoplasti

Operasyonun karmaşıklığı, cerrahın deneyimi, klinik veya hastanenin yeri ve diğer faktörler burun estetiği fiyatları etkileyebilir. Burun estetiği yaptırmanın maliyeti genellikle anestezi, hastane ücretleri, ilaçlar ve diğer tıbbi testler gibi şeyleri içerir.

Bilgi edinmek için https://www.salihemreuregen.com.tr/burun-estetigi-fiyatlari/  adresini ziyaret edin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!