Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?

Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Butik mağaza tasarımı nasıl olmalı? Şimdilerde ön plana çıkan mağazalardan biri olan butik mağazalar minimal boyutlarda, sıcak ve güçlü dekorasyona sahip yerlerden biri konumundadır.

Hazır giyim ürünlerinin yanı sıra özel tasarım ürünlerine de yer veren bu mağazalar, şıklığı ve dekoratif görünümünü gözler önüne sermelidir. Bu anlamda böyle bir mağaza çalıştırmak isteyenlerin butik mağaza tasarımı ile ilgili tüm detaylara hakim olması gerekecektir.

Butik Mağaza Tasarımı Nedir Nasıl Olmalıdır? Giyim Mağaza Dekorasyon Fikirleri Nelerdir?

Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?
Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?

Butik mağaza tasarımı normal mağazadan farklı olduğunda çekici olabilecektir. Giyim mağaza dekorasyon fikirleri mağazanın müşteri potansiyelini arttırabilmesi adına önemli bir detaydır. Butik mağaza dekorasyonları içerik ve belirlenen konsepte göre farklılık gösterebilir.

Oluşturulan dekorasyon adımlarında ilk olarak hedef kitlenin ne olduğu bilinmeli ve bu doğrultuda hareket edilmelidir. Mağazanın genç, yaşlı, yetişkin ya da çocuk grubuna hitap etmesi dekorasyonda farklı seçimlerin olmasına zemin hazırlayacaktır.

Dekorasyonu değiştiren bir diğer önemli detay ise mekanın boyutu ve bulunduğu yerdir. Hitap ettiği kesimin maddi düzeyi, butiğin alanının geniş olup olmaması da dekorasyon hakkında önemli fikirler verebilecektir.

Butik Mağazaları Tasarımları İçin Hangi Kriterler Göz Önünde Bulundurulmalı?

Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?

Butik mağaza tasarımı oluşturmadan önce kafanızda bir planlama yapmalısınız. Bu mağazada nasıl bir konsept yaratmak istediğinize karar vermeli, mağaza içerisine ne gibi ürünler almanız gerektiğini listelemelisiniz.

Bu adım sonrasında ise tüm bu planlarınıza uygun olan dükkanı seçmelisiniz. Seçtiğiniz dükkanın hedef kitlenize ulaşılabilir olduğundan, tasarımı en iyi şekilde yansıtacağından ve konseptin planına elverişli olacağından emin olmalısınız.

Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Olmalı? Küçük Butik Dekorasyon Malzemeleri Olarak Neler Kullanılabilir?

Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?

Belki de en zor olanı butik mağaza tasarımı yaparken küçük dükkan tercih etmektir. Küçük dükkanlar az malzeme aldığı gibi, malzemelerin üst üste ve karmaşık görünüm sunmasına sebep olabilir. Küçük mağaza kiralamaya ya da satın almaya gücünüz yetiyorsa, bu durumda dekorasyon için akılcı davranmanız gereklidir.

Öncelikle küçük butiklerde ayna kullanımına özen gösterilmelidir. Uzun ve geniş aynalar dükkan içerisinde yansımayı arttıracağından, ortamın daha geniş görünmesine yardımcı olur. Dükkan içerisinde kolonlar, ara paneller ve duvarlar bulunuyorsa mümkünse kaldırılmalıdır. Dekorasyon öncesi bu bağlantılardan kurtulmak butik mağaza tasarımı için daha şık bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

Butik mağazalarda tavana montelenmiş raflar kullanmak ciddi oranda yer tasarrufu sağlamakta olup, oldukça modern bir görünüm sunmaktadır. Tavandan montelenen ve sık raf sistemi bulunan dizaynlar tercih edildiğinde giyim ürünleri daha ferah ve şık görünebilecektir.

Küçük olan butik mağazalarda kesinlikle minimalist eşyalara yer verilmelidir. Büyük ve modüler olmayan eşyalar seçmek gereksiz alan doldurmak, dolayısıyla kalabalık ve karmaşık bir dükkan yaratmaya neden olur. Butik mağaza tasarımı için koltuk ya da sandalye yerine, puflar tercih etmekte dekorasyonun şıklığını zirveye çıkarabilecektir.

Mağaza Dekorasyon Uygulamaları | Bayan Butik Dekorasyon Fikirleri

Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?

Bayan butik mağazaları dekore edilecekse bu noktada kadınların son günlerde sıkça beğendiği trend dekorasyon fikirlerine yer verilebilir. Minimalist, zarif ancak gösterişli detaylardan hoşlanan kadınlar için, ürünlerin iyi bir şekilde pazarlanması çok önemlidir.

İyi bir pazarlamanın satış kısmında altın kadar değerli olduğu unutulmamalıdır. Bayan butiklerinde zemin rengi soft tercih edilmelidir. Mağazanın yerleşim düzenin ferah olması, onları girmeye ve alışveriş yapmaya teşvik edecektir. Yine trend giyim ürünlerinin ön plana çıkarılması ve mankenler üzerine giydirilmesi de müşteriyi dükkana çekebilir.

Butik mağaza tasarımı için, vitrinlerde canlı renk kullanımı şarttır. Canlı, trend ve şık seçimler yapılması kadınların mağazaya olan algısını değiştirir. Vitrin dükkanın tarzını gün yüzüne çıkarmalıdır. Arafta kalmış bir vitrin tasarımı zevk sahibi kadınlar için itici görünebilir.

Butik mağaza tasarımı sırasında iç dizaynda kalabalıklığa yer verilmemelidir. Şık puflar, minimalist koltuk takımları dükkanı daha dekoratif gösterebilir. Son olarak kadınlar için oluşturulan kabin bölümünde geniş ve ferah alanlar yaratılmalıdır. Kabin içinde ince ve uzun aynalar kullanmak kadınların ilgisini çekebilir. Mağaza içinde mümkün olduğunca spot lambalar kullanılmalıdır. Aydınlık görünen butiklerde ürünlerin cazibesi ve renk tonu daha fazla dikkat çekecektir.

Erkek Butik Dekorasyon Fikirleri Neler? Erkek Butik Mağaza Tasarımı İçin Neler Düşünülebilir?

Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?

Peki, erkek butik mağaza tasarımı nasıl olmalı? Hemen bu konu üzerine de birkaç can alıcı fikir belirtelim. Erkekler alışveriş esnasında dekorasyona kadınlar kadar önem vermezler. Ancak onlar içinde sık dekore edilmiş butikler elbette ki tercih sebebi olacaktır.

Kadınlar kadar ihtişamdan hoşlanmayan erkekler için maskülen tasarımlara yer verilmelidir. Erkek mağazalarında koyu ve açık renk uyumu işlenmelidir. Raf sistemine ağırlık verilmesi tavsiye olunurken, son zamanların trend ürünleri de askılama yöntemi ile ön plana çıkarılmalıdır.

Yine mağaza vitrininde, butiğin tarzını yansıtan parçalara yer verilmelidir. Vitrin ışıklandırması da güzel bir şekilde yapılmalı, giysilerin şık ve hoş görünmesi desteklenmelidir.

Mağaza içerisinde ferah alanlar yaratılmalı ve bu ferahlığın maksimum düzeye çıkması adına spot ışıklardan yararlanılmalıdır. Yine erkeklerin kıyafetleri rahat deneyebilmesi için yeterli genişlikte, aynaları bulunan kabin tasarımlarına yer verilmelidir.

Erkek mağazalarında ürün kısıtlılığı bulunduğundan, hemen her giyim mağazasının aynı dekorasyon seçeneklerine yer verdiği açıkça görülmektedir. Bu anlamda butik mağaza tasarımı için öne çıkacak konsept içerikleri düşünmek ve hayata geçirmek iyi bir fikir olabilir.

Pinterest Giyim Mağazaları İçin Öneriler

Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?

Pinterest üzerinde giyim mağazaları için dekorasyon önerileri adı altında onlarca farklı konsept ve içeriğe ulaşabilirsiniz. Butik mağaza tasarımı için bu içerikler arasından seçim yapabilir, size hitap etmeyen alanları planlamanıza göre revize edebilirsiniz.

Pinterest giyim mağazaları dekorasyon önerileri için buraya göz atabilirsiniz.

Butik Dekorasyon Renkleri Olarak Neler Tercih Edilebilir?

Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?

Butik mağaza tasarımı için önemli detaylardan biri de renk seçimi olmalıdır. Her renk insan üzerinde farklı hisler ve duygular barındırır. Bu his ve duygulardan yararlanmakta müşteri kitlesini arttırmada kilit bir nokta olabilir.

Öncelikle butik mağaza tasarımı için küçük bir dükkan tercih edilmişse muhakkak açık renkler tercih edilmelidir. Açık renk tonları ortamı daha aydınlık göstereceğinden, insan üzerinde geniş ve ferah bir dekorasyon algısı yaratacaktır.

Butik mağaza tasarımı sırasında zemin renklerinin açık ve minimal olmasına önem verilmelidir. Mavi, beyaz, krem, açık sarı ve açık yeşil gibi tonlar insanı güvende hissettiren renklerdir. Rahat ve huzurlu hissettiren dekorasyonlar, mağaza sahipleri için akılcı bir pazarlama tekniği olacaktır.

Kadınlar için tasarlanan butiklerde pembeler, sarılar, turuncular kullanılabilecektir. Sıcak ve samimi dekorasyon algısı yaratan bu renkler, kadınları adeta bir mıknatıs gibi bu mağazalara çekebilir.

Erkekler için tasarlanan butiklerde ise zıt renklerin kusursuz uyumuna yer verilmelidir. Koyu- açık renk yansımalarının bir arada kullanılması maskülen tarzın vurgulamasını yapacak, dekorasyon algısını zirveye taşıyacaktır.

Butik Dekorasyon Fiyatları Nelerdir?

Butik Mağaza Tasarımı Nasıl Olmalı | Küçük Butik Dekorasyonları Nasıl Tercih Edilmeli?

Son olarak butik mağaza tasarımı için ne kadarlık bir bütçe ayrılmalı buna değinelim. Butik mağaza tasarımında ayırmanız gereken bütçenin miktarı üzerine net rakam verebilmek mümkün değildir. Mağaza tasarımında kullanacağınız malzemeler ve diğer detaylar fiyat aralığınızı değiştirir. Bu anlamda fiyat konusunda en net bilgiyi alacağınız kişiler iç mimarlar olacaktır. İç mimarlar yaratmak istediğiniz konsept ve içerikler hakkında yeterli bilgiyi verebileceği gibi fiyat konusunda da yol gösterici olabileceklerdir.

Salon dekorasyonu nasıl olmalıdır diyorsanız salon dekorasyonuna dair tüm detayları içeren yazımıza göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!