buyukbas-hayvan-kupe-sorgulama

Büyükbaş Hayvan Küpe Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükbaş hayvan küpe sorgulama, hayvan sahipleri tarafından gerçekleştirilen bir uygulamadır. Bu uygulamanın farklı amaçlar çerçevesinde gerçekleştiği görülür. Özellikle çok sayıdaki hayvanın kontrolünü sağlamak ve satış/alış sırasında sorun yaşamamak adına sorgulama gereklidir.

Devlet tarafından da desteklenen ve belirli bir süreden itibaren zorunlu  hale getirilen uygulamadır. Ülkeye giren ve kesimi sağlanan hayvanların kontrolünü sağlamak adına bir sayı gereklidir. Sayılara bağlı olarak çalışmalar yapmak ya da kontrol kapsamında belirli yatırımlar yapmak adına sayıyı belirlemeyi sağlar. Diğer taraftan sadece devlet değil hayvan sahipleri için de katkıları mevcuttur.

Büyükbaş Hayvan Sorgulama Nasıl Yapılır?

Günümüzde hayvan sahipleri tarafından büyükbaş hayvan küpe sorgulama işlemi farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilmektedir. Her bir yöntem ücretsizdir. Sadece yöntem esnasında kullanılan bilgiler değişiklik gösterir. Yalnız hayvana dair bilgi edinebilmek için sisteme kaydı bulunan sayısal verilere ihtiyaç bulunmaktadır. Küpe sorgulama adına sistemde kaydı bulunan hayvan numarasını yanınızda bulundurun.

buyukbas-hayvan-kupe-sorgulama

1 – TÜRKVET Küpe Sorgulama

TÜRKVET internet sitesi ile ihtiyacı olanlar hizmet vermektedir. Kendine has TÜRKVET kayıt sistemi ile hayvan sahiplerinin neredeyse vazgeçilmezi haline geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da büyükbaş hayvan küpe sorgulama yapılacak yerler arasında olarak duyurularak hizmete sunulmuştur.

2 – T.C ile Hayvan Sorgulama

Günümüzde birçok işlemin kimlik numaraları ile yapılması hayvan sorgulama aşamasında da bu yanılgıya düşülmesine neden olmaktadır. Halbuki T.C kimlik numarası hayvanı değil, hayvan sahibine dair bilgi edinmeyi sağlar. Hayvanların kaydı tutulurken hayvan sahibinin kimlik bilgisine ihtiyaç duyulmaz. Bu yüzden bu bilgi ile küpe sorgulama yapılamamaktadır.

3 – E Devlet ile Büyükbaş Hayvan Küpe Sorgulama

buyukbas-hayvan-kupe-sorgulama

E-devlet kendi içerisinde değişik sistemleri, bilgileri ve uygulamaları içermektedir. Özellikle işlemleri hızlandırmak ve kalıcı bir sistem oluşturmak adına gerekli olan bir uygulamadır. Günümüzde hem uygulama hem de site üzerinden kullanım sağlanabilmektedir.

Hayvan sahipleri tarafından ya da hayvanı alacak olanlar e-devlet üzerinden kontrol sağlayabilir. E-devlete giriş yapın. Giriş sonrası arama alanına büyükbaş hayvan küpe sorgulama, hayvan numaratör sorgulama gibi arama yapın. Arama sonrasında karşınıza çıkan sayfada hayvanın küpe numarasını girin.

Sistemde yer alan kayıt numarasını verilen boş kutucuğa yazıp arama yapın. Ücretsiz bir şekilde saniyeler içerisinde hayvana dair bilgileri alabilirsiniz. Eğer hayvan sistemde onaylı ve kayıtlıysa kendisine dair detaylı bilgilere erişebilirsiniz. Buradan hareketle almak istediğiniz hayvan varsa almaya karar verebilir ya da var olan hayvanlarınızın kontrolünü sürdürebilirsiniz.

4 – Hayvan Küpe Sorgulama İndir: Telefon Uygulaması

Söz konusu büyükbaş hayvancılık ve küçükbaş hayvancılık ise çok sayıda hayvanın kaydını daha pratik yapmak gerekir. Telefon uygulamaları artık bu denli yaygınlaşmışken elbette siz de bu tarz özel appler ile kontrollerinizi sağlayabilirsiniz. TURKVET uygulaması hem iPhone hem de Android üzerinden ücretsiz olarak indirilmektedir.

Google Play ya da App Store üzerinden uygulamayı aratıp indirin. Birkaç saniye içerisinde yükleme tamamlanınca uygulamaya giriş yapın. Uygulamada büyükbaş ya da küçükbaş olarak ayrımı yaptıktan sonra elinizde olan numarayı girin. Büyükbaş hayvan küpe sorgulama yapabilmeniz için bu aşamaları izlemeniz yeterli olacaktır.

buyukbas-hayvan-kupe-sorgulama
Büyükbaş Hayvan Küpe Sorgulama

Küpe Numarasından Hayvan Sahibi Sorgulama Yapılabilir mi?

Hayvan sorgulama yaptığınızda hayvan sahibine dair bilgi edemezsiniz. Bilgiler numaraya sahip herkes tarafından yapılmaktadır. Sahibin kişisel bilgilerini ve kendisini korumak adına bu tarz bilgileri paylaşılmamaktadır. Sadece devlet evraklarında hayvan sahibi olarak bazı kişisel bilgilere erişim sağlanmaktadır. Ancak bu bilgiler daha önce de belirtildiği üzere sıradan insanlarla paylaşılmamaktadır.

Küpe Sorgulama Hayvanlar için Neden Önemli?

Yapılacak büyükbaş hayvan küpe sorgulama işlemi elbette belirli nedenlerden dolayı gerçekleştirilmektedir. Her bir hedef devlet ve kişisel kullanım alanında farklılıklara sahiptir. Herhangi bir zararı olmadığı gibi iyi niyetli amaç ve hedeflere hizmet etmektedir.

buyukbas-hayvan-kupe-sorgulama

Kişisel anlamda hayvancılık yapan bireyler büyükbaş hayvan küpe sorgulama sayesinde sahip oldukları tüm hayvanları kontrol edebilir. Sistemli kayıt sayesinde var olan hayvanların ırkları, varsa hastalıkları ya da yaşları ve cinsleri hakkında bilgi alınabilmektedir.

Diğer taraftan ülkeye giriş yapan ve çoğalan hayvan sayısı önemlidir. Ülke içerisinde et ihtiyacını karşılamak ve buna bağlı hareket etmek gerekir. Devlet tarafından büyükbaş hayvan küpe sorgulama yapılarak kaç tane hayvan olduğu saptanır. Hayvan sayısına bağlı olarak ülke dışında ithal edilebilir ya da hayvancılık için ekstra destekleyici çalışmalar yapılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!