featured

Calgel Jel Ne İşe Yarar | Calgel Jel Kaç Aylıkken Kullanılır? Calgel Jel Zararlı mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Calgel jel ne işe yarar? Bu soru aslında ebeveynlerin en çok araştırdığı konuların başında geliyor. Büyüme ve gelişme sürecinde olan bebeklerin belki de en zorlu dönemi diş dönemidir. Yoğun ağrı, huzursuzluk ve uykusuzluk ile endike olan bu dönem, yalnızca bebeği değil ebeveynleri de bir hayli zorlamaktadır. Çözüm önerileri bulunamadığı takdirde süreç oldukça zorlu ve yorucu ilerleyebilir. Diş döneminde genellikle jel formundaki ilaçların kullanımı ve ağrı hissinin azaltılabilmesi amaçlanır. Peki, calgel jel ne işe yarar? Diş jeli bebekler için zararlı mıdır? Bebeklerde diş jeli ne işe yarar? Bebekler diş çıkarırken hangi jel kullanılmalı? İşte, detaylar…

Bebekler İçin Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Calgel Jel Ne İşe Yarar?

Calgel jel ne işe yarar? Jel formu ile bilinen Calgel genellikle bebeklerin diş etlerine uygulanan bir ilaçtır. Suda çözünme özelliği bulunan bu saydam madde, suda eriyebilmektedir. Bölgesel ağrı kesici olarak kullanılan bu jel, bebeklerin diş çıkarma döneminde yaşadıkları ağrıları hafifletmek için kullanılmaktadır.

1- Calgel Jel Etken Maddesi Nedir? Calgel Jel Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Calgel jel ne işe yarar? Calgel jel etken maddesi lidokain hidroklorür ve setilpiridinyum klorürdür. Ayrıca içerisinde sorbitol, ksilitol, alkol, sodyum sakarin, mentol, herbal tatlandırıcılar ve karamel içermektedir. Hafif fresh ve tatlımsı olan bu jel, genel olarak bebeklerin rahatsız olmayacağı bir tada sahiptir.

2- Calgel Jel Kullanımı Öncesinde Nelere Dikkat Edilmeli? Hangi Durumlarda Calgel Jel Kullanılamaz?

Calgel jel kullanımı öncesinde belli başlı detaylara da yer verilmesi gereklidir. Calgel jel ne işe yarar? Diş etlerindeki ağrıya etkili bir çözüm sunan bu jelin yardımcı ve etken maddesi iyice araştırılmalıdır. Bebeklerde alerjik reaksiyonlar söz konusu ise bu maddelerin kullanımı kesinlikle önerilmez. Alerjisi bulunmayan bebeklerin bu jeli kullanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

3- Calgel Jel Nasıl Kullanılır? Calgel Jel Bebeklerde Kullanımı

Calgel jel ne işe yarar konusunun yanı sıra kullanım talimatları da dikkate alınmalıdır. Calgel jel bebeklerde kullanımı maksimum 6 kere ile sınırlandırılmalıdır. Bu kullanım sıklığının üzerine çıkılması önerilen bir durum değildir.

Calgel jel kullanım öncesinde temiz bir pamuk alınması ve jelden bir miktar sıkılması önerilir. Daha sonra bebeğin diş etlerine nazik hareketlerle jelin sürülmesi yeterli olacaktır. Sürme esnasında hafif masaj hareketlerinin yapılması bebeğin daha kısa sürede rahatlamasına yardımcı olacaktır.

4- Calgel Jel Kaç Aylıkken Kullanılır? Calgel Jel Ne İşe Yarar?

Calgel jel ne işe yarar konusunda önemli bir detayı atlamamak gereklidir. Bu jelin 3 ay altı bebeklerde kullanımı önerilmez. Yalnızca diş çıkarma döneminde olduğu belirlenen 3-12 ay aralığındaki bebeklere uygulanmalıdır. Calgel jel şekersiz bir tada sahip olup, içerdiği maddeler sayesinde diş etlerinde rahatlatıcı bir etki yaratır.

5- Bebek Diş Jeli Calgel Kullananlar | Calgel Jel Kullananlar Memnun mu?

Bebek diş jeli calgel kullananlar, sayıca oldukça fazladır. Piyasada tanınan bu jel, Calgel diş jeli ne işe yarar konusunda araştırmalar yapan pek çok ebeveyn tarafından kullanılmıştır. Calgel diş jeli kullananlar ağırlıklı olarak memnuniyet bildirmektedir. Ancak bu diş jelinden verim alamadığını belirten küçük bir popülasyonda bulunmaktadır.

6- Calgel Jel Yan Etkileri Var mı? Calgel Bebek Jel Zararlı mı?

Calgel jel ne işe yarar? Calgel jel yan etkileri olan bir krem değildir. Ancak bebeğin yardımcı ya da etken maddelere alerjisi olması halinde bazı yan etkilerin görülmesi söz konusu olabilir. Özellikle lidokaine aşırı hassasiyeti bulunan bebeklerde huzursuzluğun arttığı görülebilecektir.,

YouTube video

Calgel bebek jel zararlı mı konusunda yapılan araştırmalara göre kremin, zararlı olduğu yönünde herhangi bir araştırmaya ulaşılamamıştır. Doktorlarda bebek jellerinin zararlı olmadığını bu nedenle kullanılmasında bir sakınca bulunmadığını vurgulamaktadır.

7- Calgel Jel Fiyat 2022 | Bebek Diş Jeli Calgel Fiyatı

Calgel jel ne işe yarar? Calgel gel fiyat 2022 yılı itibariyle güncellenerek, eczanelerde yerini almıştır. Calgel jel 20 mg fiyatı 23.17 TL’dir. Reçeteli ya da reçetesiz olarak eczanelerden temin edilebilmesi mümkündür. Güncel Calgel diş jeli fiyatı için buraya göz atabilirsiniz.

8- Calgel Diş Jeli Muadili Olan İlaçlar Neler? Dentinox Diş Jeli Nasıl Kullanılır?

Calgel diş jeli muadili olan birden fazla jel içeriği bulunmaktadır. Ancak hepsinin etken maddesinin aynı olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Calgel haricinde en çok kullanılan bir diğer diş jeli Dentinox’tur. Dentinox için Calgel jel ne işe yarar hakkında belirtilen tüm bilgileri söyleyebilmek mümkündür. Yalnızca fiyat açısından bu iki jel farklılık göstermektedir. Peki, Dentinox jel ne kadar? Dentinox jel 20 mg bir tüp içerisinde olup, 39.89 TL’ye satışa sunulmuştur.

9- Calgel mi Dentinox mu Tercih Edilmeli?

Ebeveynler tarafından en çok merak edilen konu Calgel mi Dentinox mu sorusudur. Calgel ve Dentinox’un yardımcı maddesi ve etken maddesi tamamen aynıdır. Bu nedenle her ikisinin de bebeklerin üzerinde aynı etkiyi göstereceğini söyleyebilmek mümkündür.

Bebeklerde diş çıkarma dönemi hakkında kapsamlı bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz. 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!