Fito Krem Yüze Sürülür Mü? Fito 50 mg/g Krem Hangi Bölgelere Kullanılmaz?

Fito Krem Yüze Sürülür Mü? Fito 50 mg/g Krem Hangi Bölgelere Kullanılmaz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fito krem yüze sürülür mü? Fito hangi bölgelere kullanılır, hangi bölgelere kullanılmaz? Fito kortizonlu bir krem mi, sivilcelerde ve kırışıklıklarda kullanılır mı? Bu yazımızda Fito hakkında en merak edilen sorulara cevap vereceğiz…

Fito Krem Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Fito Krem yüze sürülür mü sürülmez mi açıklamadan önce bu kremin ne olduğunu ve ne işe yaradığını açıklayalım… Fito etken maddesi triticum vulgare sulu ekstresi olan cilt yenileyici bir kremdir.

Fito ne işe yarar baktığımızda; prospektüs içeriğindeki şu bilgiler karşımıza çıkıyor:

  • Deri dokusu rahatsızlığı kaynaklı olarak epitelin yenilenmesini sağlar
  • Egzamada, alerjik kaşıntılarda kullanılır
  • Deri dokusunun yavaşladığı durumlarda, cildin yenilenmesini sağlamak için kullanılır
  • Yara iyileşmesinde, çatlaklarda, radyodermatitte, çatlaklarda ve sünnet iyileşmesinde kullanılır
  • Tüm derecedeki yanıkların tedavisinde kullanılır
  • Kapanmayan yaralarda ve deri çatlaklarında kullanılır
  • Yaşlılık nedenli cilt hasarlarının iyileşmesi için kullanılır
  • Meme ucu çatlaklarında kullanılır

İlginizi Çekebilir: Fito Krem Ne İşe Yarar | Fito 50 Mg/G Krem Nasıl Kullanılır?

Fito Krem Yüze Sürülür Mü? Fito 50 mg/g Krem Hangi Bölgelere Kullanılmaz?

Fito Krem Yüze Sürülür Mü?

Gelelim yazımızın ana konusu Fito yüze sürülür mü sorusunun cevabına. Fito yüze sürülebilen bri kremdir hatta yoğun olarak yüzde, cildin yenilenmesini ağlamak için sıklıkla tercih edilir. Yüzdeki egzamaya, yüzdeki çatlaklara, yüzdeki kaşıntıya, yüzdeki yara iyileşmesine ya da yüzdeki alerjik kaşıntılara Fito kullanılabilir.

Fito Krem Yüzde Kaç Saat Kalmalı?

Fito’nun yüzde ne kadar kalması gerektiğine yönelik herhangi bir kesin talimat yoktur. Yüze ya da cildin herhangi bir yerine sürüldüğünde gün boyu kalmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Fito Krem Yüzde En Fazla Kaç Saat Kalmalı?

Fito 50 mg/g kremin yüzde maksimum kaç saat kalması gerektiğine dair herhangi bir bilgi de prospektüs içeriğinde bulunmamaktadır. Yüze sürülen Fito gün boyunca kalabilir ve herhangi bir zararı yoktur. Ancak gün içinde tekrarlanacak ise daha önce sürülen kremin kalıntılarının temizlenmesi tavsiye edilir.

Fito Krem Yüze Sürülür Mü? Fito 50 mg/g Krem Hangi Bölgelere Kullanılmaz?

Fito Krem Yüze Kullananlar Memnun Mu?

Fito 50 mg/g krem kullananlar çoğunlukla bu kremden memnundur. Özellikle de yüzde oluşan yanık, hasar, çatlak ve egzamada başarı göstermektedir.

Fito Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Fito 50 mg/g krem sivilce geçiren bir krem değildir. Fakat Fito içerik olarak antiseptiktir ve cilt yenileyicidir. Hem antiseptik olması nedeniyle sivilce oluşumlarının önüne geçilmesinde hem de cilt yenileyici olması nedeniyle de sivilcelerin bıraktığı hasarın onarılmasında etki gösterebilmektedir.

Fito Krem Gözenek Sıkılaştırıcı Mı?

Fito kullananlar genellikle yara iyileşmesini sağlamak ya da cilt onarımını gerçekleştirmek nedenleriyle bu kremi kullanırlar. Hatta cilt yenilenmesinin yavaşladığı yaşlılık döneminde de kullanan oldukça fazladır. Ancak bu krem tek başına gözenek sıkılaştırıcı olarak yüzde yüz performans göstermese de, bu konuda olumlu katkıda bulunur.

Fito Krem Yüze Sürülür Mü? Fito 50 mg/g Krem Hangi Bölgelere Kullanılmaz?

Kırışıklık İçin Fito Krem Kullananlar Var Mı?

Kırışıklık oluşumu; cilt yenilenmesinin yavaşlamasına ve cildin nemini kaybetmesine bağlı olarak ortaya çıkar. Fito 50 mg/g krem de cildin yenilenmesini sağladığı ve cildin nemlenmesini sağladığı için kırışıklık için kullanılabilir.

Fito Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Fito 50 mg/g krem prospektüs içeriğinde bu kremin ne için kullanıldığı açıklamasında, yanıklar için kullanılabileceği bilgisi de verilmiştir. Yani; Fito hem tüm derecedeki yanıklarda hem de güneş yanıklarında kullanılabilen etkili bir kremdir.

İlginizi Çekebilir: Fito Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Fito Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Fito 50 mg/g krem egzama kremi olmasa da egzama için kullanılabilir. Özellikle de egzama kaynaklı kaşıntıların giderilmesinde ve oluşan yaraların azaltılmasında etki göstermektedir.

Fito Krem Yüze Sürülür Mü? Fito 50 mg/g Krem Hangi Bölgelere Kullanılmaz?

Fito Krem Antibiyotikli Mi?

Fito antibiyotikli bir krem değildir. Fito prospektüsünde bu kremin etken maddeleri arasında kortizon maddesi yazmamaktadır. Fito antibiyotikli krem olmadığından kullanım kısıtlaması da bulunmamaktadır.

Fito Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Fito prospektüs bilgilerinde bu kremin açık yaralara sürülmemesine yönelik herhangi bir bilgi verilmemiştir ve açık yaralara sürülmesinde bir sınırlama yoktur. Hatta Fito ne işe yarar baktığımızda; yara iyileşmesinde kullanılabildiği göze çarpmaktadır.

Dolayısıyla özellikle yara iyileşmesini sağlamak için Fito açık yaraya sürülebilir. Ancak Fito’nun açık yaralarda daha etkili olması için uygulama öncesi yara olan yerin steril hale getirilip temizlenmesi tavsiye edilir.

Fito Krem Hangi Bölgelerde Kullanılır?

Fito 50 mg/g krem açık yaralara da, hasar alan cildin üstüne de sürülebilen cilt yenileyici bir kremdir bu sebeple tüm vücutta kullanılabilir. (ancak özel bölgelerde kullanımı, doktor tavsiye etmediği sürece yapılmamalıdır.)

Yanıcı madde ile yanmış cildinizde, güneş yanığında, egzamada, açık yarada, meme ucu çatlağında, karın çatlağında kısacası aklınıza gelebilecek cilt onarımı gerektiren her durumda, yüzünüz dahil cildinizin her bölgesine Fito uygulayabilirsiniz.

woman's face

Fito 50 mg/g Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Fito reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilir. Ancak bu krem doktor tarafından yazıldığında SGK kapsamına girer ve eczaneye daha az ödeme yapılır. Eğer Fito reçetesiz olarak satın alınmak istenirse, eczane satış fiyatı üzerinden satın alınabilir.

Fito Krem Prospektüs Bilgileri

Fito 50 mg/g krem nedir ne için kullanılır ve daha fazlası hakkında tüm bilgilere ulaşmak için buradan Fito prospektüs içeriğine ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!