featured

Çav Bella Ne Demek? Çav Bella Bella Ciao Sözleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çav Bella ne demek? Çav Bella sözleri neler? Sosyal medyada Netflix’te yayınlanan La Casa De Papel dizisinde çalınması ile ile adından sıkça söz ettiren Çav bella ne demek konusu oldukça merak edildi ve gündem maddelerinden biri haline geldi.

YouTube video

Peki Çav Bella sözleri neler? Çav Bella Türkçe ne anlama geliyor? Bir süredir gündemden düşmeyen, asıl adı ile Bella Ciao sözleri neler? Çav Bella ne demek işte detaylar… 

Çav Bella Ne Demek? 

Çav Bella ne demek? İşte bu soru son zamanlarda yeniden gündeme gelerek merak oluşturmayı başardı. Günümüzde dünyada pek çok popüler şarkı bulunuyor ve bunlardan birisi de Çav Bella’dır. Çav Bella, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinde tanınan bir şarkıdır ve ülkemizde de birçok festivallerde söylenir.

Çav Bella’nın şarkısının hikayesi ve hangi ülkeye ait olduğu ise garip bir konu. Çav Bella’nın hikayesi nedir? Çav Bella ne demek? İşte Çav Bella hakkında tüm merak edilenler…

1- Çav Bella Hikayesi Nedir?

Bella Ciao yani Çav Bella ne demek? Bella Ciao, 2. Dünya Savaşı sırasında sözü ve bestesi İtalyan’lar tarafından yapılan bir marştır. Bella Ciao anlamı İtalyanca’da ”Hoşçakal Güzelim” demektir. Bu şarkı Mirva’dan Yves Montand’a, KUD Idijoti’den Kızıl Ordu Korosu’na onlarca şarkıcı ve grup tarafından söylenmiştir.

2. Dünya Savaşı sırasında İtalyan anti-faşist direniş savaşçıları sözlerini değiştirdiler ve İtalya’da önce Mussolini’ye, ardından Alman işgalcilere karşı bu şarkıyı söyleyerek savaştılar.Bu şarkı direniş hareketinin bir sembolü haline geldi ve kısa süre sonra anarşistleri, komünistleri, sosyalistleri ve diğer anti-faşist grupları bir araya getiren İtalyan gerillalarının resmi milli marşı oldu.

Savaştan sonra Bella Ciao sözleri, adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşı savaşan, devrimcilere ve sosyalistlere inanan, dünya çapında onlarca farklı dilde şarkı söyleyenlerin milli marşı olmaya devam etti.

2- Çav Bella’yı Kim Söylüyor?

YouTube video

Milva’dan Yves Montand’a, KUD Idijoti’den Kızıl Ordu Korosuna kadar onlarca şarkıcı ve grup bu şarkıyı çaldı. Türkiye’den Grup Yorum şarkıyı “Çav Bella”, Mehmet Taneri ise “Sen Sen Sen” adıyla Çav Bella sözleri Türkçe olarak yorumladı. 1991 yılında ise Gökhan Semiz ve Grup Vitamin, Bella Ciao Türkçe sözler yazdılar ve şarkının parodisini yaptılar. 

3- Çav Bella Ne Zaman Yazıldı?

Çav Bella ne demek? Çav Bella sözleri, Mussolini döneminde İtalyan anti-faşist, komünist, devrimci ve sosyalist grupların milli marşı olarak yazıldı. Sözlerin yazarı bilinmiyor ve melodi eski İtalyan halk şarkısı Po Valley’e benziyor. “Bella Ciao” aslında bir İtalyan halk şarkısıdır ve bu asi şarkının bestecisi ve söz yazarı, Kuzey İtalya’nın pirinç tarlalarında zor ve hatta trajik koşullar altında çalışan işçiler olarak bilinir.

Bir zamanlar Kuzey İtalya’daki Po Ovası’nda çalışan işçi ve köylüler, ağır koşullar altında çalışmaya zorlandı ve sonuç olarak, durum kötüleşmeye başladı. Köylüler ise birbirlerine bu şarkıyı bestelediler. Yani asi eser olarak bilinen Çav Bella şarkısı ilk olarak 19. yüzyılın sonlarında söylenmiştir. 

4- Bella Ciao Türkçe Anlamı Nedir?

Bella Ciao Türkçe anlamı ”Elveda Güzelim” olarak bilinir ve asıl dili İtalyancadır. 

5- Bella Ciao Şarkı Sözleri Okunuşu Nasıl?

Bella Ciao İtalyanca bir şarkıdır ve günümüze kadar Türkçe de dahil olmak üzere birçok dilde çevrilmiştir. Ciao Bella şarkı sözleri okunuşu da şarkının orjinal sözleri kadar merak edilen bir konu haline geldi. Çav Bella ne demek? İşte Bella Ciao Türkçe okunuşu:

”O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciaoUna mattina mi sono azaltoE ho trovato l’invasorO partigiano, portami viaO bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciaoO partigiano, portami viaChé mi sento di morirE se io muoio da partigianoO bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciaoE se io muoio da partigianoTu mi devi seppellirE seppellire lassù in montagnaO bella ciao, bella ciao,bella ciao, ciao, ciaoE seppellire lassù in montagnaSotto l’ombra di un bel fiorTutte le genti che passerannoO bella ciao, bella ciao, bella ciao”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!