featured

Cep Telefonlarının Mavi Işığı, Uyku Probleminizin Nedeni Olabilir!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Eğer uyku problemi yaşıyorsanız, bunun nedeninin cep telefonlarından yayılan mavi ışık olabileceğini biliyor muydunuz? Uyku bozukluğu sorununuz olmasa bile, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlardan yayılan mavi ışığın hormonal dengesizliğe yol açarak uyku sorunlarını da beraberinde getirebileceğini artık bilmeniz gerekiyor!
İşte, içinde bulunduğumuz çağda ellerimizden düşmeyen elektronik cihazların mavi ışık etkisiyle hayatımıza getirdiği olumsuzluklar ve uyku problemleri…
Uykumuzu Düzenleyen Hormonal Döngü: Sirkadiyen Ritimİnsan vücudunu uykuya hazırlayan, uyutan ve uykudan uyandıran hormonal döngüye sirkadiyen ritim adı veriliyor. Sirkadiyen Ritim, güneşin gökyüzündeki konumu ile oldukça yakından ilişkili. Bu nedenle de zindanlara ve hücrelere kapatılan, kelimenin tam anlamıyla ‘’gün, güneş yüzü görmeyen’’ kişilerin hormonal döngülerinde de bozulmalar meydana geliyor.
Dijital Cihazlardan Yayılan Mavi Işık, Sirkadiyen Ritmi Bozuyor!Ancak Sirkadiyen Ritim yalnızca güneşten değil; ortamdaki ışığın türünden de olumsuz etkilenebiliyor. Mesela; cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi dijital cihazların yaydığı mavi ışıktan!
Çünkü mavi ışığın etkisiyle, uyku hormonu olan melatonin baskılanıyor ve uykuya dalmayı oldukça zor bir hale getirip engel oluyor. Bu nedenle hem uykudan önce hem de yatağa girince mümkün olduğunca cep telefonu gibi cihazları kullanmamak gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!